The gala

Oj hörni – hur skriver man ens ett blogginlägg en dag som denna? Dagen efter att nomineringen till den stora finlandssvenska bloggalan öppnades. Blogga om inredning? Nej, det går inte idag. Man måste helt enkelt pränta ner några rader om THE GALA. 

 

Många har redan listat vilka de gissar ska kamma hem priserna. En del har gissat vilka de tror vinner och andra har skrivit vilka de hoppas ska vinna. En kombination som inte alltid går hand i hand. Och som av den anledningen gett upphov till lite småirriterade inlägg. Små bloggar vs. stora, välkända bloggar. De första inläggen jag läste var sprudlande positiva, men efter ett tag läste jag inlägg om att det är en tävling som redan är avgjord eftersom de stora bloggarnas trogna fans automatiskt kommer att nominera dem. Onödigt att ens nominera små bloggare med liten läsarkrets.

 

Fast det tror jag inte alls. Jag tror faktist att en del av de “forna” storbloggarna får ge vika för nya förmågor i år. För bloggvärlden har ju verkligen exploderat det senaste året. Och bloggläsarna är också ett helt annat gäng än de var för några år sedan, så jag tror inte alls utgången av den här tävlingen är klar ännu.

 

Håller med en bloggare som skrev att den finlandssvenska bloggvärlden har känts hysterisk det senaste dygnet. Alla (nåja, många) försöker klämma ut ett inlägg som kanske, kanske ger dem en nominering. Eller så ber man snällt sina läsare om en nominering. Läste nyss en kommentar på Facebook där en person skrev att hon beslutat sig för att inte nominera en enda bloggare som fiskat röster i sin blogg. Så det är lite hysteriskt åt alla håll just nu. Allt synas och granskas. Trodde faktiskt inte det skulle bli ett sådant här ståhej.

 

Själv är jag ju så pass gammal (höhö) att jag tar det här med ro. Det enda jag vet är att jag kommer sitta där på galan i november och se fram emot en riktigt festlig och galet rolig tillställning. Jag kommer inte fiska några röster (helt ärligt alltså) och jag kommer inte vara nominerad i någon kategori heller (skönt). Helt enkelt eftersom det inte finns någon kategori överhuvudtaget som rymmer inredningsbloggar. Något som också gett upphov till negativ kritik. Själv saknar jag kanske en matbloggkategori eftersom jag läser många receptbloggar. Men överlag tycker jag det ska bli sjukt roligt med gala och glamour här i Vasa! Vänta bara tills inläggen om festklänningarna börjar dyka upp på alla bloggar – det om nåt ser jag fram emot!

 

Jag tänker inte göra någon gissning på vilka som kommer vinna de olika kategorierna. Därmot tänker jag lista några bloggare som jag hoppas finns med bland vinnarna, i en eller annan kategori. Mina personliga favoriter – alla dagar – inte bara på nomineringsdagen. Sådana som alltid levererar. 

 

Linn J.

Camilla H.

Nadia B.

Linda H.

Ingela Å.

Linda A.

 

linn

 

Ett blogginlägg måste ju ha en bild, så ni får se en av bloggarna på listan samt en skymt av vårt nya skrivbord som fick sig en makeover idag. Mera om det i ett senare skede! Se där, jag fick till och med in lite inredning i inlägget i alla fall. Inte illa!

0 gillar
Bloggar Bloggevent Galan 2015

Du Kanske Också Gillar

21 Kommentarer

 • Reply
  nadia
  13 oktober, 2015 at 22:48

  Pussåkram!

  Jag är lite matt av alla den gula loggan som syns i mer eller alla inlägg. Fiskeri ja. Men har inte märkt av att någon försöker skriva ett "bättre" inlägg. Kanske jag inte läser tillräcligt många bloggar.
  Myskot verkligen att inte inredning eller mat fanns med! Det är ju så stora kategorier i blogosfären ju.

  Jättekul med en bloggala! Vitsi så vi ska paarta o se fina ut 🙂

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   13 oktober, 2015 at 23:05

   Jaaa, så kul med gala! Pöss på dig med!

 • Reply
  Http://carloine.blogspot.com
  13 oktober, 2015 at 22:49

  Haha tusan, jag som gjorde en video om hur glad jag var för min galaklänning som är one of a kind och samtidigt hoppades på att mina läsare ville nominera mig. Men kul att galan tar fram många sidor i bloggvärlden. Själv nominerade jag mina bloggar för hur de varit hela året, och inte bara de senaste dagarna 😉

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   13 oktober, 2015 at 22:55

   Kollade din video, så kul! 🙂 Vill ju se klänningen NU!

 • Reply
  livingwithmycamera
  13 oktober, 2015 at 22:53

  Oj! Tack! *blir varm i hjärtat*
  Ja det blev ett rysligt rabalder med galan och man vet ju inte riktigt vad man ska tänka om allt. Jag upplevde också att det fattades några kategorier som just tex inredningsblogg och kanske lifestyleblogg, (den sistnämnde till dem som egentligen står med benen i flera olika kategorier. )
  Däremot ser jag inte riktigt varför årets författare, artist/ band eller företagare ska vara med överhuvudtaget.
  Sen önskar jag innerligt att det här nere i vår del av landet skulle finnas fler bloggare att lyfta fram. Nu blir det ju väldigt österbottenbetonat. Men det är ju inte arrangörernas fel det.

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   13 oktober, 2015 at 23:01

   Ja, håller med om att det är väldigt österbottniskt – fast det vet men förstås inte innan man ser nomineringarna. Men den finlandssvenska bloggvärlden överlag är ju ganska ÖB-dominerad. Kanske många tvåspråkiga i södra Finland istället bloggar på finska?

   • Reply
    livingwithmycamera
    13 oktober, 2015 at 23:05

    Ja det är nog möjligt att det är så!
    Synd i så fall 🙁 Men som sagt, inte så mycket att göra åt det.

 • Reply
  Sara
  13 oktober, 2015 at 22:58

  Åh, Anna-Lena! Håller med dig så himla mycket här.
  Är så glad över hur den finlandssvenska bloggvärlden utvecklats den senaste tiden, och tycker att Galan är en jättebra idé!
  Men det här med priserna ska väl inte behöva bli någon tävling? Vi ska väl inte behöva börja jämföra oss med varandra nu när det blivit så bra samhörighet bland bloggarna i svenskfinland?
  Missförstå mig inte, jag tycker absolut att det är en bra grej att dela ut priser till förmågor som verkligen platsar sin kategori och som ständigt inspirerar och levererar. Men vi kan väl låta det här med priserna vara en kul grej, och inte försöka lirka fram nomineringar från vänner och läsare och hålla på och gissa till höger och vänster vilka det blir som sist och slutligen får pris.

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   13 oktober, 2015 at 23:03

   Ja, det värsta som kan hända är att det blir sån konkurrens och inbördes tävlan att hela den trevliga bloggemenskapen som byggts upp får sig en törn. Fast det tror jag ändå inte! Priser får man se som en kul grej, inte som blodigt allvar 🙂

 • Reply
  Jessica
  13 oktober, 2015 at 23:01

  Jag har haft exakt samma tankar som dig. Jag känner mig också riktigt gammal och tar det hela med ro. Min blogg är dessutom väldigt halvdöd för tillfället och jag skulle bli förvånad om någon ens skulle komma på tanken att nominera mig, haha. Det jag inte riktigt vet är om jag skall gå på galan, platsar man? Eller känner man sig riktigt ute där också 😉

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   13 oktober, 2015 at 23:04

   Du får hänga med mig i så fall! Kom, kom! 😀

 • Reply
  Linda Holm
  13 oktober, 2015 at 23:06

  ..och tack! <3
  Det blir säkert en givande kväll!
  Som du säger, tur man e så gammal att man kan hålla sig lugn över detta 😉

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   13 oktober, 2015 at 23:06

   Exakt! Haha 😀

 • Reply
  Johan
  14 oktober, 2015 at 00:13

  Jag skulle inte alls bli förvånad om jag inte alls blev nominerad (eller ens igenkänd som en bloggare, tror snarare folk kommer att tro att jag är någons pojkvän). 😀
  För det första är jag en nischad bloggare.
  För det andra så ja… Har inte så många läsare som läser min blogg regelbundet. Trots att jag har försökt visa framfötterna så har jag inte så många läsare. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena admin Nyfors-Norrgård
   14 oktober, 2015 at 09:15

   Jag känner i alla fall igen ditt namn och din blogg 🙂 Men det är förstås betydligt svårare att få en stor läsarkrets om man skriver väldigt nischat.

 • Reply
  Christina
  14 oktober, 2015 at 06:08

  Medvetet har jag hoppat över alla "nominera mig"-inlägg som dominerar facebokk just nu. Å precis som du skriver har jag heller ingen stress över att försöka kamma hem nomineringar, det blir som det blir. Främst ser jag framemot att få gå på fest och träffa personer man annars bara ser på bild och läser om. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   14 oktober, 2015 at 09:25

   Ja, det är det jag ser mest fram emot också! Alla på ett och samma ställe! 🙂

 • Reply
  Sandra
  14 oktober, 2015 at 08:29

  Jag skrev ett sånt där vackert galainlägg, helt enkelt för att jag aldrig gjorde det inför tidigare galor! Men sen då cirkusen rullade igång ångrade jag mig redan

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   14 oktober, 2015 at 09:25

   Jo, det blev ju en liten cirkus verkligen 🙂

 • Reply
  Ingela
  14 oktober, 2015 at 09:14

  Tack, snälla, för att jag får vara med på din lista. När jag riktigt tänker efter betyder det mer för mig än vilken nominering som helst. Jag har inte ens reflekterat över mitt namn skulle dyka upp i samband med galan, ärligt talat. Så tack igen!
  I övrigt har jag tänkt på denna uppmaning att nominera som pågår i bloggar nu – att världen förändrats mycket sedan jag var ung (vilket visserligen var för hundra år sedan). Då skulle nog ingen ha kommit på tanken att öppet tigga om en nominering på det viset. Eller åtminstone väldigt få. Nå, det är bara att försöka hänga med och lära sig av ungdomen. Men nä, någon nominering kommer jag inte att tigga om. Någonsin. <3

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   14 oktober, 2015 at 09:47

   Håller med dig till 100%!
   Kan det kanske vara så att yngre människor inte skäms för att lyfta fram sig själva och på det sättet inte tycker det är konstigt att öppet be om en nominering? För själv skulle jag inte komma på tanken att göra det.
   Och självklart är du med på min lista, du skulle t.ex. platsa i kategorin kreativ blogg eller fotoblogg. Fast allra helst skulle jag ha sett en hus&hem-kategori för sådana som du som både inreder och lagar supersmarrig (och snygg) mat! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.