Vårt kontor – del 1

I dag tänkte jag introducera vårt office här på bloggen. Rummet där Linn och jag huserar alltså. Under det senaste året har vi delat rum med Uffe. Sedan flyttade Uffe ut när Michaela började jobba hos oss i augusti. Då möblerade vi om lite, men efter några veckor var det dags att flytta till ett helt annat rum när en större flyttrumba påbörjades. Alla bytte rum med varandra. Nästan i alla fall. Vi övertog teknikavdelningens f.d. hörn. Så här såg det ut när de höll på att flytta ut sina grejer. 

 

 

20150831 084939

 

 

Här hade det ena skrivbordet redan flyttats bort. Fotat mitt i flyttkaoset.

 

 

20150831 084950

 

 

Datorer, skärmar, tangentbord. Och en fax – till Linns stora glädje. Den första hon sett i sitt liv tydligen…själv har jag ju hunnit använda den här i många år.

 

 

20150831 084956

20150831 085007

 

 

När hörnan var tömd letade vi upp några passliga skrivbordsskivor, ben och en skruvdragare. Och en snäll Benkku som skötte skruvdragaren medan Linn övervakade att alla delar hamnade där de skulle.

 

 

20150909 140645

 

 

Han skötte sig fint – vi fick precis det där långa bordet som vi ville ha. “Kundbetjäningsdisken” blev vi sedan kallade de kommande veckorna…

 

 

20150916 140903

 

 

Det finns faktiskt en logisk förklaring till varför vi ville sitta så här. Den svarta datorn i mitten måste vi båda enkelt kunna ha tillgång till. Tidigare var en av oss tvungen att springa runt bordet eller flytta datorn för att komma åt den, så nu ville vi ha den placerad mittemellan oss. Plus att vi ständigt rullar av och an till varandras skärm för att kolla något, så fri golvyta för stolrally var ett måste.

 

 

DSC 0305

 

 

Och så lite olika vinklar på rummet. 

 

 

DSC 0315

DSC 0303

 

 

 

Vi städade lite och hittade två blå fåtöljer som vi släpade dit för våra gäster skull.

 

 

SAM 9621

 

 

Vi har en glasvägg åt ena hållet och bakom den byggs just nu ett nytt rum, som kommer vara helt inglasat från alla fyra sidor.

 

 

DSC 0299

 

 

 

Allt är ju så mycket snyggare i svartvitt, eller hur? Printerrummet som också fungerar som minilager ser ni där till vänster i bild. Dit är det ständig trafik med folk som hämtar utskrifter, pennor, häften eller mappar. Riktigt trevligt tycker vi – man vill ju gärna se sina kollegor under dagen och inte bara sitta och stirra in i skärmen.

 

 

DSC 0317

 

 

 

Detaljfreak som jag är så har jag förstås börjat bära hit lite lull-lull. En väggklocka, några kaktusar, fotoramar, matchande muggar, lådor. Allt för att göra det till vårt rum. Samma tapet som i matsalen kommer vi att lägga på en vägg i rummet. En vägg som på dessa bilder inte ännu existerar, men som byggdes upp igår.

 

 

SAM 0033

 

 

Ja, det här är alltså var vi började för ungefär en månad sedan. I dagsläget ser det redan mycket bättre ut, men rörigt är det fortfarande som ni ser. Sladdar överallt och prylar som inte hittat sin plats ännu. Och möbler som placerats där i brist på annan förvaringsplats. Snart börjar byggjobbet vara klart och då får vi börja med det roligaste – finliret. Stay tuned för del 2.

 

0 gillar
Vårt kontor VBL makeover

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Linn Jung
  20 oktober, 2015 at 20:43

  ALLTSÅ HERREGUD SÅ DET HAR SETT UT!

  • Reply
   Anna-Lena
   20 oktober, 2015 at 20:49

   Haha, det är först när man ser på de här bilderna som man ser att det faktiskt har skett nån förbättring! 😀

 • Reply
  Jens Lindstedt
  20 oktober, 2015 at 21:04

  Ja men… Var bor Anna-Lenas citronmajonästub nuförtiden? Och angående faxen, fax borde har förbjudits, för kanske 10 år sedan. Det är en apparat jag inte kommer att ägna ens 1 minut åt i framtiden.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   20 oktober, 2015 at 21:08

   Hahaha, majonnäsen var såklart den första som intog plats i det nya rummet! På 5:e bilden nerifrån ser du vårt oerhört fina, lilla kylskåp bredvid den blå fåtöljen. Där bor majonnäsen och kaffegrädden! 😀

   Ja, håller helt med om faxen! Har som tur inte behövt använda den på de senaste 5 åren! Och kommer aldrig med att göra det hoppas jag! 🙂

 • Reply
  Yvonne
  21 oktober, 2015 at 08:51

  Tjusigt!

  Vi blev av med vår fax på jobbet för ett par år sen (alltså, Någon bestämde att vi inte fick ha fax längre). Men det var inte många som saknade den 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   21 oktober, 2015 at 11:26

   Ha, ha kan tänka mig att den inte var saknad 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.