Vårt kontor – del 2

Ni såg mycket ekfärgade (okej, pissgula) möbler i förra inlägget. Vi kommer högst antagligen att bära ut de flesta hyllor eftersom vi klarar oss med betydligt mindre förvaring. Bort med alla mappar som ingen någonsin öppnar. Men vårt skrivbord måste vi förstås behålla. Det är ihopskruvat av tre olika delar – vilket också betyder tre olika grader av gulhet. Plus skråmor och hack. Inte så snyggt helt enkelt. Så vi bestämde oss för att göra en uppfräschning i budgetversion. 

 

 

DSC 0297

 

 

Men först skruvade vi lite. Eller Linn. Jag hade nämligen konstaterat att jag omöjligt kan sitta med fönster bakom min skärm som vi satt från början. Det var speglingar i skärmen från alla håll och jag såg absolut ingenting. Linn däremot har inga problem alls med det. Så vi kom på ett mycket smart sätt. Linn fick sitta kvar där hon satt, men min del av bordet svängde vi i en 90 graders vinkel mot hennes.

 

 

SAM 2

 

 

På det här sättet slapp vi också den där “kunddiskskänslan”. Men vi har fortfarande kvar den gemensamma datorn mellan oss och vi kan lätt rulla till varann. Perfekt!

 

 

SAM 9955

 

 

När skruvandet var klart målade vi bordets kanter svarta. 

 

 

SAM 9970

 

 

 

Uffe som varit med om en och annan renovering på kontoret tidigare visste förstås hur vi skulle göra med bordsytan. Vi beställde ett slags laminat med lim på baksidan från en reklambyrå. Tänk bokplast fast så tåligt att det används att limma reklamlogon på golv. Det borde alltså vara tillräckligt hållbart för ett skrivbord. Faktum är att det har testats tidigare på andra bord på kontoret och det har funkat bra.

 

 

 

SAM 9988

 

 

Så vi beställde tre delar enligt bordets mått – rektangulära delar förstås, rundningen skar Uffe ut med en vass mattkniv i efterhand. 

 

 

SAM 9993

 

 

Och tadaaa – ett helt nytt utseende på det gamla bordet! Vilket lyft alltså! 

 

 

SAM 0029

 

 

Och den uppmärksamme ser förstås att det pågår något där i bakgrunden också. En ny vägg tar form. Mera om den i nästa inlägg.

0 gillar
DIY Vårt kontor VBL makeover

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Erica
  23 oktober, 2015 at 10:36

  Oj, vilken bra idé med laminatet! Får man sno den? Varifrån kan man i så fall beställa laminatet?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   23 oktober, 2015 at 10:58

   Visst får du sno idén! 🙂 Vi köpte den från Mainos PS i Smedsby. Finns olika färger.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.