Veckans snackis: en skärbräda

Många kända tv-kockar tjänar en bra slant på att lansera köksprodukter i eget namn. Per Morberg hör till den skaran och i veckan har han lanserat en skärbräda som säljs på Åhléns-varuhusen. Men kritiken har inte varit nådig. Skärbrädan i massiv svenskodlad ek kostar nämligen 4000 kronor. 

– Den borde egentligen kosta mer. Det är en gigantisk koloss på nästan 11 kilo och det är svårt att hitta bitar av ek i den storleken. Dessutom är varje bräda är unik, säger Christian Wallin, chef på Bonnier Brands som står bakom produktutvecklingen av Per Morbergs kökstillbehör.

 

Morberg Skaerbraeda premium

 

 

I pressreleasen kallas den för “Sveriges mest rejäla skärbräda” med “rätt mått” (35x70x6 cm), utan stavlimning och i ett helt stycke ek. Träet är över 100 år gammalt och har legat och torkat utomhus under flera år för att sedan genomgå en speciell torkningsprocess inomhus. Skärbrädan säljs förstås i mycket begränsad upplaga, endast 30 stycken har tillverkats i nuläget.

 

Historien har tagit sig så långt som till CNN och i Nyhetsmorgon kan man höra Pers försvarstal för skärbrädans pris. Ja, vad ska man säga? Otroligt bra PR-trick av Per & Co kanske? För visst fick han en helt fantastisk publicitet för hela sin kökskollektion, så det gör kanske inte så mycket ifall de svindyra skärbrädorna lämnar osålda. Säkert många som köper budgetvarianten för 900 kronor istället.

0 gillar
Åhléns Kök Prylar

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Ulf Lassander
  1 november, 2015 at 01:10

  Det kliar verkligen i fingrarna att på en bit ek till Malax. Tänk vad allt det trästycket fått vara med om. Tyvärr lär jag nog sätta pengarna på en resa till att få sitta under en kusin -en korkek, som ger en hel del andra upplevelser 😉

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   1 november, 2015 at 11:55

   Tycker nog pengarna kommer bättre till användning på en resa än på skärbrädan 😀

 • Reply
  Madeleine
  1 november, 2015 at 10:20

  Lite väl dyrt för en skärbräda kan jag tycka!!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   1 november, 2015 at 11:55

   Jo, absolut!

 • Reply
  Harriet Sten
  1 november, 2015 at 20:17

  Hmm…kanske vi borde börja tillverka bara skärbräden i framtiden. Verkar ju vara lönsamt! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   1 november, 2015 at 22:14

   Haha, lyckas ni få med en känd person som sätter sitt namn på dem så kan ni säkert prissätta dem med rätt bra marginal 🙂

 • Reply
  Tommix
  1 november, 2015 at 23:31

  Ek är inte ett bra träslag för skärbrädor, ej heller det att träbiten är i ett stycke.

  Varför så är fallet kan skärbrädornas Stradivarius på Boardsmith bättre förklara.

  Dom kostar lika mycket men dessa brädor är ingen gimmick utan äkta kvalitet.

  http://theboardsmith.com/boardsmith-faqs-2/

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   2 november, 2015 at 10:55

   Intressant! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.