Prylar, prylar, prylar

Planeringsskedet är det bästa som finns. Just innan en renovering drar igång och man sitter och pinnar bilder på Pinterest och bildgooglar väggfärger och bordslampor. Just där befinner jag mig nu. Har samlat på mig så mycket inspiration inför sovrums-makeovern att jag nog måste inse att jag inte kommer kunna förverkliga alla fina idéer.

 

 

DSC 2767w

 

 

Sängen är i alla fall inhandlad och borde anlända nästa vecka. Sänggaveln köpte vi för en månad sedan. Mera om dessa två mycket viktiga element i ett senare skede när jag kan visa bilder. 

 

 

DSC 2841w

 

 

Idag tänkte jag nämligen fokusera på prylarna som ska sätta den sista finishen på rummet. Det är detaljerna som gör allt – i alla fall om man frågar mig.

 

 

sovrum2

 

 

Och detaljfreak som jag är så har jag redan under flera månaders tid köpt snygga småprylar vartefter jag sett något passande. En salig blandning av H&M, Halpa-Halli, Säde, Minimani, Ellos och Sunds. Bland annat. En del prylar har jag fyndat i mina egna skåp och några saker dök även upp i julklappssäcken.

 

 

sovrum1

 

 

Den minsta detaljen jag köpt hittills är nog de silverfärgade dörrknopparna på bilden till vänster här ovanför. Vi kommer satsa på enkla, svarta sängbord från Ikea och därför tänkte jag piffa upp dem med lite snyggare knoppar. Tofsar är en annan svaghet jag har och de ger den där “lyxiga hotellkänslan” som jag eftersträvar.

 

 

sovrum4

 

 

För några veckor sedan sprang jag på maffiga, silverfärgade bordslampor på Minimani som jag bara inte kunde lämna kvar på hyllan. Återstår bara att hitta tillräckligt stora, svarta skärmar åt dem. En corocia fyndade jag för halva priset senast jag var till Sunds trädgård. Hoppas den överlever där under glaskupan. Fast den lär inte ändra utseende avsevärt fast den dör heller, så kanske det inte är någon panik med det. Tyglyktan är ett reafynd från fjolårets sommarrea på Säde. Visste inte då vad jag skulle ha den till – bara att den nog kommer komma till användning i något skede.  

 

 

DSC 2858w

 

 

Det gråa täcket som skymtar på flera av bilderna är ett sängtäcke från Jotex. Förutom svart och grått i olika nyanser tänker jag använda mig av ljusrosa och en mild lila nyans. Hittade flera passande kuddar i mina gömmor. “Symmetri” är ett annat ledord som är viktigt, speciellt i ett sovrum. Därför syns det ofta två av varje pryl. Inte alla, men många av dem.

 

 

DSC 2893w

 

 

Och så det bästa av allt – nya Beach House lakan i färgen Fold fog. Nya jerseylakan har stått högt uppe på min önskelista under en lång tid eftersom jag knappt sovit i andra lakan sen jag blivit bortskämd med Beach House. Jag velade länge mellan mörkgråa, helvita och de här tvåfärgade i ljusgrått och vitt och jag är riktigt nöjd över mitt val. De är lagom ljusa för att pigga upp rummet som säkert blir betydigt mörkare än vi är vana vid när det är klart. 

 

 

sovrum6

 

 

Man kan kanske tycka att det är lite bakvänt att börja från de minsta detaljerna, men det är ofta så jag gör eftersom jag har en ganska klar bild av hur slutresultatet ska bli. Fast ännu återstår ganska många stora element som är avgörande för slutresultatet. Bland annat det allra svåraste – att välja väggfärg…

 

 

 

0 gillar
Ellos H&M Home Halpa-Halli Jotex Kuddar & dynor Lampor & ljus Makeover Minimani Prylar Säde Sovrum Sunds trädgård Vårt sovrum

Du Kanske Också Gillar

12 Kommentarer

 • Reply
  Charlotta Palander
  6 januari, 2016 at 23:10

  Oj oj oj så fint! Jag är också sugen på en förändring i sovrummet men har andra projekt som kommer före..

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   7 januari, 2016 at 08:22

   Kul att du gillar! 🙂

 • Reply
  Frida
  7 januari, 2016 at 13:46

  Oj, dom knopparna har jag också klickat hem och skruvat fast på våra sängbord 😀 det blir genast lyxigare, på de där ungefär fem sekunderna det tar att skruva fast dem! Fina grejer har du hittat!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   7 januari, 2016 at 14:30

   Ja, jag är definitivt ett stort fan av sådana här snabba och enkla uppfräschningar. Det gör så mycket för slutresultatet. Kul att vi har samma smak förresten! 🙂

 • Reply
  Karolina Åsmus
  7 januari, 2016 at 14:41

  Så inspirerande inlägg! Hoppas på fler bilder när projektet fortskrider 😀

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   7 januari, 2016 at 14:52

   Kul att du gillar! Lovar uppdatera vartefter något händer. Har dock på känn att det kommer dra ut lite på tiden innan jag valt väggfärg 🙂

 • Reply
  Sanne
  7 januari, 2016 at 17:35

  Dom har svarta lampskärmar på Hem tex för halva priset!☺

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   7 januari, 2016 at 18:44

   Jag har kollat där förra veckan och jag tror de var för små om jag minns rätt. Skärmarna behöver vara ganska vida i omkretsen till de här lamporna. Men tack för tipset ändå! 🙂

 • Reply
  Danielas Dagbok
  9 januari, 2016 at 16:54

  jag har ett likadant marmorinspirerat ljus, supersnyggt!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   9 januari, 2016 at 17:21

   Ja, jag har varit liiiite tveksam till marmor eftersom jag gissar att det snart är helt ute igen, men ett ljus kändes som en lagom investering 🙂 Inte så farligt då om man tröttnar efter ett tag!

 • Reply
  Therese
  10 januari, 2016 at 20:31

  Snygga grejer du hittat – och jag tror du har rätt, det är detaljerna som gör det! Får man fråga åt vilket håll det lutar med väggfärgen?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 januari, 2016 at 20:46

   Det är sååå svårt med väggfärgen. Först tänkte jag mörkgrått, men nu är jag inne på ljusare grå. Sängen borde komma nästa vecka så jag tror faktiskt vi möblerar rummet med de prylar jag har då och så ser vi om intrycket är ljust eller mörkt och först efter det väljer vi väggfärg. Skulle kanske vara fint med nåt annat än grått också…men svårt att våga! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.