Sänggaveln och före-bilder

Både sängen och sänggaveln är inhandlade skrev jag i förra inlägget. Dock inte från samma butik. Sängen är en investering som vi räknar med att ha i många, många år. Sänggaveln däremot ser jag mera som en inredningsdetalj som jag antaligen vill byta ut långt före sängarna är utslitna. Så jag satsade på sängar av hög kvalitet, men en budgetgavel för några hundralappar. 

 

97 2

 

 

Det senaste året har sådana här tyggavlar med klädda knappar synts flitigt i inredningsreportage och bloggar. Då brukar jag bli lite “anti” och helst vilja ha något annat. Men inte den här gången, utan nu föll valet på en grå gavel klädd med sammetstyg. Vår säng är 180 cm bred och då begränsas urvalet av sänggavlar lite, men på Jotex hittade jag den här, som även finns i en mängd andra färger. På bilden nedan syns lite bättre hur den rätta färgen ser ut. Jag kommer dock inte att bädda med färggranna papegojlakan…

 

 

86 2941D1

 

 

Gillar däremot att de placerat gaveln mot en riktigt mörk vägg här. Det hjälpte mig lite i väggfärgsproblematiken. Jag hade nämligen fantiserat att vi skulle måla väggarna riktigt mörkgrå, men gaveln är aningen mörkare än vad produktbilden visar (bild 1). Bilden här ovanför visar den rätta färgen, så just nu är jag inne på att måla väggen snäppet ljusare än gaveln eftersom jag inte vill ha det lika mörkt som på bilden. Rummet har ganska dåligt ljusinsläpp så därför är jag lite rädd att det blir för mörkt. Så här ser det alltså ut i nuläget – vitt golv, vitt tak, vita väggar och vita möbler. Inte konstigt att man längtar efter lite mörkare!

 

  

DSC 6286w

 

 

Vi har alltså snedtak där sängen är placerad, vilket är lite problematiskt tycker jag. Eller det är mest ett estetiskt problem – det ser helt enkelt snyggare ut med en ordentlig vägg bakom sängen tycker jag. Men att möblera om är inget alternativ, så sängen kommer stå på samma plats även i fortsättningen.

 

 

DSC 6059w

 

 

Ser ni listen som sticker upp ovanför sänggaveln? Knappt synlig för de som inte vet vad det är, men ni kan gissa att den störde mig otroligt mycket i början! Vi har nämligen ett långsmalt fönster på väggen. Fönstret finns där eftersom det ser snyggare ut från utsidan, men från insidan ville vi egentligen inte ha ett fönster. Visst, det hade gått att göra ett fejkfönster som inte syns inne i huset, men vi tänkte att det ändå får vara dolt där bakom sängen. Kan ju vara bra med lite mera ljus ifall man någon gång möblerar om eller använder rummet till något annat ändamål. Men tyvärr var vår sänggavel för låg så listen blev synlig ovanför. Som sagt, väldigt irriterande i början, men nu ser jag den knappt längre.

 

 

DSC 6480w

 

 

Den nya gaveln är dock betydligt högre så nu slipper jag problemet. Frågan är bara om den blir för hög, den går nämligen nästan ända upp till snedtaket. Men det är säkert mest en vanesak. 

 

 

DSC 6088

 

Vår nuvarande säng och tillhörande sängbord är förresten till salu ifall någon är intresserad. Hör av er på mejlen i så fall, annars åker de ut på Findit eller FB-loppis. Bredden på sängen är alltså 180 cm.

 

Produktfoton: Jotex

 

 

0 gillar
Jotex Makeover Sängar Sovrum

Du Kanske Också Gillar

11 Kommentarer

 • Reply
  Daniela
  7 januari, 2016 at 20:41

  Blir jätte snyggt 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   7 januari, 2016 at 20:48

   Tack så mycket! 🙂

 • Reply
  Hanna
  7 januari, 2016 at 21:08

  Jag "bongade" exakt samma sänggavel som du i senaste jotex-katalogen. Ser jättesnygg ut på produktbilderna 🙂 Så väntar med spänning på dina åsikter och foton på den i verkligheten.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   7 januari, 2016 at 21:23

   Gaveln har redan stått här hemma en månad, men den är ännu inplastad. Har bara konstaterat att den är mörkare än jag först trodde, men gillar den ändå 🙂

 • Reply
  Isabel
  9 januari, 2016 at 10:25

  Väntar på bilder av helheten!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   9 januari, 2016 at 11:58

   Jag med, men det kommer nog dröja ett tag tyvärr. Har fullt helgprogram en månad framöver, så jag vet inte när vi kommer igång med målandet. Men håll ut! 🙂

 • Reply
  Heidih
  3 februari, 2016 at 11:48

  Jag har funderat länge på att själv göra en sänggavel men vill inte hitta tid så nu funderar jag på den snabbare varianten, nämligen att köpa en färdig. Den från Jotex ser snygg ut, men hur verkar kvaliteten? Tittade på sänggavlar i några möbelaffärer här i Vasa under veckoslutet, men tyckte de flesta gavlarna var så hårda, tunna och trista och/eller väldigt dyra, så denna från Jotex känns prismässigt som ett bra alternativ. Så även om ni inte installerat er gavel än så skulle jag gärna höra lite om hur den verkar.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   3 februari, 2016 at 14:39

   Jag tycker kvaliteten verkar jättebra med tanke på det låga priset. Den är mjuk sammet och lagom tjock skulle jag säga 🙂 Känns definitivt som en dyrare och lyxigare gavel än vad den är. Så jag kan absolut rekommendera den.

   • Reply
    Heidih
    4 februari, 2016 at 11:11

    Tack för ditt svar! 🙂

 • Reply
  Karin
  18 augusti, 2017 at 23:41

  Hej

  Vad kommer den gamla vita sänggaveln ifrån? Jag är en sån anti som går på vitt i skärgårdshem just nu…

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.