Vinterns trendlampa

Det här med trender är ju så otroligt fascinerande. Just nu har 4-5 av Sveriges största inredningsbloggare samtidigit slagit till på en ny lampa. Exakt samma lampa alltså. Några skriver att lampan stått på deras önskelista under många år, men visst är det ändå lite lustigt att alla råkar köpa den samtidigt. Och helt plötsligt har en trend startats eftersom många som läser dessa bloggar antagligen kommer köpa samma lampa. Lampan jag syftar på är Flos “Snoopy” som designades redan år 1967.

 

 

CS Snoopy 01

 

Själv är jag inte alls såld…och jag har svårt att tro att jag kommer bli det heller. Ser inte riktigt skönheten med den. Men man ska nog aldrig säga aldrig i inredningsvärlden. Det har hänt mer än en gång tidigare att saker jag dissat i början helt plötsligt har seglat högt upp på min önskelista. Blir man bara exponerad för en pryl tillräckligt ofta så börjar man oftast gilla den förr eller senare. Vi får se hur det går för Snoopy. Vad säger ni om den?

 

 

 

flos snoopy

 

 

Pris? Lite över 1000 euro. När ska man gissa att första kopian dyker upp? 

 

9f76188fe57afd832476e15bbc852860

 

Bilder: Flos

0 gillar
Lampor & ljus Trender

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Victoria
  10 januari, 2016 at 01:07

  Jag följde många svenska inredningsbloggare förut, men sen började jag störa mig för mycket på att alla hade samma innehåll och att de bara upprepade varandra. 😛 den här lampan måste jag nog hålla med dig om, den här är nog absolut ingen som skulle hamna hemma hos mig!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 januari, 2016 at 11:15

   Håller helt med dig, det är väldigt mycket upprepning och samma prylar i många av bloggarna, men som tur är finns det några som kör fullt ut på sin egen stil och dem följer jag gärna.

 • Reply
  Petra
  10 januari, 2016 at 07:56

  Jaa, jag har noterat samma, men tycker heller inte att den är så värst len för ögat. Och den här gången tror jag inte jag ändrar mig med tiden… 😉

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 januari, 2016 at 11:14

   Nä, jag TROR faktiskt inte jag kommer göra det heller denna gång 🙂

 • Reply
  Miisu
  10 januari, 2016 at 14:24

  Jag är heller inte såld på den, fast jag inte har något emot utseende och namnet. Är svag för bordslampor med bra funktion och dimmer. Däremot är lampan inte särskilt snäll mot plånboken! Men så blev den också skapad i en tidsålder under ekonomisk tillväxt och framtidstro. Jag vill se mera nutidsdesign, gärna så lokala som möjligt i rimlig prisklass, prisvärda, framom kopior. Men finns det?
  Hur blev det förrästen med Vasa tavlan? Kom den till försäljning?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 januari, 2016 at 14:42

   Nä, jag skulle heller aldrig köpa en lampa i den prisklassen.
   Lokal nutidsdesign i rimlig prisklass finns säkert i någon mån även om det är en ganska svår kombination att få ihop (dvs. närproducerat och förmånligt). Man får väldigt gärna tipsa mig om sådana, för tyvärr får jag inte speciellt många nyhetsbrev eller mejl från lokala designers som vill berätta om sina produkter.

   Vasa-tavlan kommer man att kunna ladda ner från Vasabladets webbsida inom kort, vet dock inget exakt datum när den publiceras.

   • Reply
    Miisu
    10 januari, 2016 at 15:29

    Nämen finemang! Jag har en tom naturvit vägg hemma som väntar på en tavla.
    Hoppas det är bara början till en serie med tavlor från Österbottniska städer och byar 🙂

    • Reply
     Anna-Lena Nyfors-Norrgård
     10 januari, 2016 at 16:09

     Ja, vem vet – kanske det blir en hel serie av dem! Det vore kul! 🙂

 • Reply
  Ann_Sofi
  10 januari, 2016 at 21:39

  Nej, den ser ju ut som en cykelsits från en motionscykel. Gillar inte.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 januari, 2016 at 22:14

   Haha, gillar liknelsen! Och håller med dig 😀

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.