Iittala x Issey Miyake

Min blick fastnade på den här bilden när jag såg den i Fridas söndagssummering igår, så jag var tvungen att kika lite närmare på vad det handlar om.

 

ittalaXIsseyMiyake2

 

 

Och det handlar alltså om kollektionen Iittala X Issey Miyake, ett unikt samarbete mellan de två välkända designföretagen. Japanska Issey Miyake är en storspelare i modebranschen och eftersom Asien är en viktig marknad för Iittala är samarbetet förstås ett smart sätt att stärka sin position ytterligare där. 

 

 

ittalaXIsseyMiyake5

 

 

Samarbetet initierades för fyra år sedan av Iittalas Harri Koskinen som även tidigare samarbetat med Issey Miyake när han designat klockor och parfymförpackningar åt modeföretaget. 

 

 

ittalaXIsseyMiyake8

 

 

Trettio produkter ingår i den gemensamma kollektionen, som består av keramik, glas och textilier, och de kommer att premiärvisas på en utställning under Stockholm Design Week som pågår den här veckan. 

 

 

ittalaXIsseyMiyake14

 

 

Jag tycker det här ser jättespännande och snyggt ut! Vill gärna pilla lite på textilerna som ser ut att vara vikta enligt japansk origamitradition. Gillar också färgskalan vädligt mycekt (bortsett från det gröna då).

 

 

Iittala x Issey Miyake 3

ittalaXIsseyMiyake12

 

 

Det som tilltalar mig är att den hårda keramiken har rundade kanter och att de mjuka textilierna har veck och plisseringar som gör att de ser hårda och kantiga ut. Känns som något nytt och fräscht! Finland + Japan är verkligen en lyckad kombination. Båda länderna är kända för minimalism och enkelhet och det syns tydligt i de här produkterna.

 

 

ittalaXIsseyMiyake6

 

 

Iittala står bakom kollektionens glasvaser, koppar, fat och tallrikar medan Issey Miyake ligger bakom kuddfodralen, servetterna och tygkassarna. 

 

 

ittalaXIsseyMiyake13

 

 

Kollektionens fullständiga namn är “Home Collection for Everyday Rituals” och målet är att skapa saker man behöver för att få en känsla av harmoni i sitt hem, som till exempel den här “tygblomman” som man ska lägga nycklar och mobiltelefon på när man kommer hem. 

 

ittalaXIsseyMiyake15

Här kan ni kika på hela kollektionen.

 

Källor och bilder: Iittala, Elle Decoration och Yle.

0 gillar
Iittala Trendenser

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Emelie
  9 februari, 2016 at 00:27

  Ohmy! JAA! Skrev ett inlägg så sent som igår om just gråa och rosa toner och nu diggar jag det på allt. Vill ha kuddarna! Och faten! Och tygblomman….

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   9 februari, 2016 at 08:54

   Jag är också helt inne på kombinationen grått och rosa just nu. Och kuddarna är så otroligt fina! Hoppas de är lika snygga live!

 • Reply
  livingwithmycamera
  9 februari, 2016 at 08:40

  Onekligen intressant! Det där porslinet är få ett fascinerande sätt både kantigt och rundat mjukt på samma gång. Textilierna verkar intressanta också, nästan som filttyg eller grovt papperslakansmaterial?
  Den gröna färgen tilltalade inte mig heller. Den är … ja just det- för grön helt enkelt. Det hade gärna fått vara en djupare och mörkare grön eller alternativt en ljust grågrön/ mintrgön för att matcha pastellrosan.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   9 februari, 2016 at 08:53

   Exakt min tanke. Den gröna är för illgrön och passar inte med resten av produkterna. Men kuddarna är helt ljuvliga!

 • Reply
  Hanna Stigzelius
  9 februari, 2016 at 10:31

  Åh! Jag vill ha allt som är rosa. Just den perfekta pudriga nyansen. Just den här färgen skulle kanske till och med gå hem hos min Man som annars inte är så förtjust i rosa?!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   9 februari, 2016 at 12:54

   Ja, verkligen den perfekta rosa nyansen! Och strukturen är så fin på de här kuddarna.

 • Reply
  Sara
  9 februari, 2016 at 13:13

  Jag gillade också väldigt mycket allt jag såg 🙂 Faktiskt också det gröna.. hehe 🙂

 • Reply
  Lena Törnroos
  15 februari, 2016 at 15:02

  Alltså jag har så kärat ner mig i allt från den här serien! (Också minus det gröna..) Speciellt kuddarna! Men tänkte fråga dig om du vet om det är en limited edition som ska säljas bara en viss tid eller om den kommer finnas länge? Hittar inte nån info om det så funderar på hur snabb man måste vara 😉

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 februari, 2016 at 15:21

   Nej, jag vet faktiskt inte. Det framkommer ingenstans hur länge de kommer att säljas tyvärr.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.