Sovrummets väggfärg

Sovrummet är målat! Och vi är riktigt nöjda med färgvalet. Det blev nyans 1931 från Tikkurila, som ser ut så här på provbilden.

 

tikkurila 1931

 

 

Och så här i verkligheten.

 

DSC 4026w2

 

 

Eller så här. Helt beroende på om ljuset faller på väggen eller inte. 

  

 

DSC 3883w4

 

Vi målade med en helmatt färg, Coloria Royal. Först köpte vi en liten provburk och jag tänkte att vi garanterat kommer få köpa minst 4-5 burkar innan vi hittar rätt nyans. Men vi var nöjda genast – helt otroligt!

 

 

Skarmklipp2

 

 

Nyansen är en riktig “mittemellan-färg”. Den kan inte klassas som varken mörkgrå eller ljusgrå, vilket var precis det jag ville ha. Tycker inte heller den bryter mot varken lila, rött eller grönt – något som man alltid får vara rädd för när det gäller gråa nyanser.

 

 DSC 3989w2

 

 

Färgen är ljusare än sänggaveln, vilket gör att sängen framhävs mot väggen, men den blir inte för ljus och intetsägande. “Harmonisk och rofylld”, sa svärföräldrarna när de såg färgen och det är ungefär det bästa betyget man kan få i min värld. Det är precis den känslan jag strävar efter i hela vårt hem och speciellt i sovrummet.

 

 

P.S. Tack Linn, som tvingade mig att ta itu med min header idag. Vet ni hur länge jag har tänkt göra en ny? Ungefär 11 månader, sedan jag klippte pannlugg och fotot av mig som fanns på min förra header inte längre funkade. Men istället kapade jag bort mig själv från headern och kvar fanns en blomma och två kuddar och en massa beige vägg.

 

12138581 944969128901974 521906223633923721 o

 

Tänk att det ska ta nästan ett år att fixa en sån sak! Är mycket nöjd med den nya looken. Tänker mig att stolarna dels representerar att jag själv är ganska ombytlig i min smak, men även att jag tar upp varierande inredningsstilar i bloggen. Och sen är jag ju ett lampfreak, så jag lyckades förstås klämma in två lampor också.

 

 

header bredare

 

 

0 gillar
Hemma hos oss Makeover Sovrum

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Kitty
  17 februari, 2016 at 00:41

  Jättesnygg färg! Grå är en jättesvår färg. Även o det heter att den ska vara ren och inte bryta mot lila, grönt eller blått så kan ljuset bedra en sedan det kommer på väggen i eget hem.
  Jag målade nyss grått i vardagsrummet. Funderade länge på vilken nyans och tejpade upp färgprover på väggen. Efter att ha tittat på dem några dagar gick jag och beställde mig en stor burk direkt och for hem och målade! Som tur blev jag nöjd! 🙂
  Gillar din nya header!
  /Kitty

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   17 februari, 2016 at 08:17

   Ja, det är lite som ett lotteri att se hur färgen blir på väggen sen när ljus och skuggor spelar en stor roll. Kul att du också blev nöjd med ditt färgval! 🙂

 • Reply
  nadia
  17 februari, 2016 at 08:35

  Hotellyxen! Du har lyckats 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   17 februari, 2016 at 09:37

   Tack! Kul att du tycker det! 🙂

 • Reply
  Ingela
  17 februari, 2016 at 09:25

  Jag gillar allt – såväl väggfärgen, det uppdaterade rummet som nya headern. Jag har funderat ungefär lika länge på att fixa en ny, mindre intetsägande till mig själv, men har inte kommit till skott. Jag har ju inte fördelen att ha en jobbarkompis som sparkar på mig i det här fallet.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   17 februari, 2016 at 09:36

   Tack Ingela!
   Ja, tänk att det ska vara så svårt att komma till skott. Kanske Hasse kan kicka igång dig? 😉

 • Reply
  Tina
  17 februari, 2016 at 09:59

  Åh, fint sovrum!
  Är på jakt efter lampor och gillade verkligen dina lampor på sängborden. Var kan man hitta dem?
  Många Tack!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   17 februari, 2016 at 10:33

   Tack! Lampfoten är köpt på en lokal butik som heter Minimani (ingen webbshop tyvärr) och skärmen kommer från Ellos.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.