Tipsa mig

Nu har vi “bott in oss” i sovrummet ett par veckor och det känns verkligen som att lägga sig i ett hotellrum varje natt! Det saknas fortfarande en del prylar till hyllan och sidobordet, men det viktigaste just nu är att hitta gardiner. Men ska de vara ljusa eller mörka? Jag tänkte mig först vita, men jag hade beställt hem ett par för att testa och det såg verkligen inte snyggt ut. Så nu tänkte jag testa med mörka istället. Mörkare grå än väggen. Tungt sammetstyg skulle jag allra helst vilja ha för att framhäva hotellkänslan ännu mer. Men risken finns att det blir för mörkt och dystert då. Fast det tror jag ändå inte riktigt.

 

 

DSC 3908w2

 

 

Jag vill helst ha gardiner med den här typen av upphängning. Poimutusnauhaverhot på finska. Kan de heta veckbandsgardiner på svenska kanske? Har ni sett mörkgråa, sammetsgardiner med just den här upphängingen någonstans skulle jag bli mer än glad om ni tipsade mig! Jag har nämligen inte lyckats hitta det jag letar efter. Den här färgen är ungefär den jag söker, men tyvärr har det här tyget ett paisleymönster jag inte alls gillar.

 

 

85 1786 H

 

 

Kistan som står under fönstret har jag redan fått flera frågor om ifall den är till salu. Det har jag inte bestämt ännu. Den står ju rätt bra där och rymmer extra kuddar och sängtäcken, men jag är kanske inte superförtjust i själva utseendet längre. Fast man kan kanska piffa upp den en gång till… Den har ju gått från träfärgad till helvit till sitt nuvarande utseende med text. Kanske svart är nästa steg då? Fast nä, det känns inte riktigt passande till den modellen. Jag får fundera vidare ett tag. Har ni kanske något tips på hur jag kunde göra om den för att den skulle passa rummet bättre nu? 

 

0 gillar
DIY Gardiner Sängar Sovrum

Du Kanske Också Gillar

25 Kommentarer

 • Reply
  Linda Marklund
  24 februari, 2016 at 12:27

  De här gardinerna har jag själv i mitt sovrum, det är dock inte veckbandsgardiner, utan de har hällor på baksidan: http://www.jotex.se/jotex/sammie-langd-med-dolda-hallor-2-pack/409685?N=1z13zmgZ1z13zgu&Ns=RankValue8|1&Nao=0
  Hälsningar Linda

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 februari, 2016 at 12:40

   De där är faktiskt inte alls dumma! Tack för tipset! Ska nog beställa hem dem och se om de passar 🙂

   • Reply
    Linda Marklund
    4 mars, 2016 at 16:17

    Kul att jag kunde vara till någon hjälp!/Linda

    • Reply
     Anna-Lena Nyfors-Norrgård
     4 mars, 2016 at 19:56

     Ja, tusen tack för hjälpen Linda! 🙂

 • Reply
  Ullis
  24 februari, 2016 at 12:28

  Åh, så fint ni fått!
  Förslag: Plommonlila gardin eller ljusrosa i samma färg som kuddarna?
  Jag tycker kistan passar bra i nuvarande färg och "ljusar upp" rummet lite.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 februari, 2016 at 12:39

   Ja, rosalila är ju accentfärg i rummet, men jag är osäker på om jag vill ha så mycket av den. Är rädd att det blir för puttenuttigt och gulligt, men kanske det kunde funka om man hittar rätt tyg!

 • Reply
  Ingela
  24 februari, 2016 at 13:01

  Måla kistan svart och byt ut bena till någon lite stramare modell.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 februari, 2016 at 14:16

   Bra ide´! Det är just benen som stör mig mest. Och texten då förstås.

   • Reply
    Ingela
    24 februari, 2016 at 15:04

    Jag gissade det. 🙂

 • Reply
  karolina
  24 februari, 2016 at 14:38

  Varför inte en ljus, skir "under" och en tyngre mörkare "ovanpå". Svårt att förklara men enligt bilden https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/ef/30/a1/ef30a1580d51d6206420c7d95aaf845d.jpg

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 februari, 2016 at 15:12

   Ja, det är en jättebra idé! Problemet är att det är ganska lite utrymme tills hyllan kommer på ena sidan och jag skulle inte vilja ha gardinen så långt inpå fönstret. Men det kanske funkar ändå. Tror jag ska testa din idé! Tack! 🙂

 • Reply
  Sara
  24 februari, 2016 at 15:11

  Fast jag tycker att kistan skulle göra sig bra i svart! Och jag tror att mörkare gardin kommer att passa jättebra.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 februari, 2016 at 15:13

   Va kul att höra att jag inte är helt på villospår med mina funderingar 😀 Ska hitta gardiner nu först och sen får vi se vad jag gör med kistan.

 • Reply
  Åse
  24 februari, 2016 at 15:41

  Du har inte funderat på Ikeas "hotellgardiner"?
  Det är mörkläggningsgardiner, riktiga sådana som finns på hotell. Då slipper du ju även rullgardin/persienn. Som ju oftast inte är så snygga. 🙂

  Finns i grå. mörkblå m.fl.

  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/70298422/

  Kram Åse

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 februari, 2016 at 16:01

   De var också jättefina! Vilka bra tips ni kommer med idag! Vi har klarat oss utan mörkläggninsgardiner hittills, bara haft persienn, men visst vore det skönt med sådana på sommaren! 🙂

 • Reply
  Linda
  24 februari, 2016 at 18:14

  i vårt sovrum har jag också försökt skapa hotellkänsla. Har lyckats ganska bra tycker. Jag har hängt opp mörkgråa gardiner (de från ikea) och dessutom ett par tunna vita gardiner. Vi har 2 stora fönster nära varandra så på så sätt blev det inte för mycket tyg utan passligt "hotellmysigt". Gardinstången flyttade jag (nånä, min man flyttade :-)) upp i taket och det gjorde nog hela skillnaden.
  er sänggavel är jättesnygg! Vi har liknade i vitt .

  Är det tapeter ni har på väggarna? Färgen ser så snygg ut

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 februari, 2016 at 18:51

   Ja, nu är jag lite inne på den idén att testa med tjocka grå gardiner i sammet och tunnare vita innanför. Har också tänkt sätta gardinstången högre upp än vi haft den tidigare 🙂
   Det är nog målad vägg, färgkoden finns i ett inlägg längre ner.

 • Reply
  Ann-Sofie
  24 februari, 2016 at 22:21

  Har du kollat in Lennols utbud? Vi har mörkgrå linnegardiner därifrån som just har sån upphängningsmekanism som du vill ha. Kollade in deras utbud nu och dom verkar också ha nåt i ett sammetsliknande tjockare tyg, men vet inte riktigt med upphängningsmekanismen där. Lennon har ju webbshop, men man kan också t.ex. beställa via KK Möbler i Närpes som är återförsäljare av deras produkter.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   25 februari, 2016 at 08:44

   Tusen tack för tipset, ska kika igenom deras webbshop nu! 🙂

 • Reply
  Johanna
  25 februari, 2016 at 09:53

  Hej!
  H&M har ju jättesnygga gråa linnegardiner, men inte med sådan upphängning du önskar. Men man kan ju sy/låta sys ett veckband bakom. Jag har varit väldigt nöjd med HM:s linnegardiner, för de faller så snyggt.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   25 februari, 2016 at 10:06

   Har faktiskt glömt att kolla H&M:s utbud, ska göra det nu! Men jag är mera inne på sammet än linne just nu 🙂

 • Reply
  nadia
  25 februari, 2016 at 16:21

  En accentfärg som djup plommon/aubergine röstar jag på för att undvika att det känns allt för grått. Sammet naturligtvis! Alternativ kunde vara grått men i annan ton än den du redan har i rummet, mer åt grålila (?). JAg gillar också råsilkes gardiner med fodertyg. Lite dyrt tyvärr, men väldigt härlig hotellkänsla! Skulle också passa i rummet 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   25 februari, 2016 at 21:21

   Hittade faktiskt ett par auberginefärgade sammetsgardiner som jag tänkte klicka hem, men de fanns inte i rätt längd 🙁 Så nu testar jag först med gråa och vita, men risken finns att det blir för grått mot den grå väggen. Har lila och rosa kuddar i rummet, så jag gillar definitivt ditt förslag. Och råsilke skulle också funka som material! 🙂

 • Reply
  Kristina
  25 februari, 2016 at 17:40

  Skulle föreslå samma som nån ovan angpende kistan. Måla mörkare, byt ut benen och ev gör om/klä in locket med en kudde och överdrag så man kan sitta på det. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   25 februari, 2016 at 21:19

   Ja, nya ben har jag försökt leta efter på nätet idag, men alla jag hittar är alldeles för höga. Jakten fortsätter 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.