Vinn brandsläckare

Inlägget är ett kommersiellt samarbete med Spishuset

 

 

Namnlost 1

 

 

För ett tag sedan träffade jag Patrik Aura som driver Spishuset i Vasa. Jag lärde mig allt om olika sorters kakelugnar, spisar och kaminer. Det var faktiskt en sak jag fuskade med när vi byggde hus. Jag tyckte det var så komplicerat med accumulerande och magasinerande och andra obekanta begrepp, så jag överlät alla tekniska funderingar på min man. Det enda jag tillförde i diskussionerna då var – surprise, surprise – ett krav på hur kakelugnen skulle se ut. Jag ville ha en viss modell, men utöver det hade jag väldigt dålig koll på vad skillnaden är mellan olika kaminer och spisar.

 

 

DSC 3

 

 

Nu passade jag på att ställa tusen frågor till Patrik som tålmodigt redde ut alla begrepp för mig. Jag rekommenderar verkligen ett besök hos honom om ni har svårt att veta hurdan spis ni ska köpa. I Spishusets sortiment finns alla typer av brasvärmeprodukter som till exempel braskaminer, täljstenskaminer, gjutjärnskaminer, murspisar och kakelugnar. Majoriteten av kaminerna är tillverkade i Sverige och Norge och flertalet av dem är Svanen-märkta. Bland märkena kan nämnas de välkända Contura och Nordpeis.

 

 

DSC 3724

 

 

Hur gör man då för att veta vilken spis man ska köpa? Patrik brukar börja med att ställa några frågor till kunderna.

 

Var ska spisen stå?
I egnahemshus, radhus eller sommarstuga?

Vad ska spisen ha för funktion?
Ska den huvudsakligen vara en värmekälla, en stämningsskapare eller ett inredningselement?

Hur vill ni elda?
Varje dag eller en gång i veckan?

 

Jag ska erkänna – innan jag snackade med Patrik hörde jag till dem som trodde att ju större och maffigare kakelugn, desto bättre funktion och mera värme. Det säger ju nästan sig själv tycker man. En 85 kilos svart plåtkamin kan väl inte vara lika effektiv som en 2000 kilos kakelugn? Jo, det kan den, säger Patrik. Verkningsgraden är i stort sett densamma och man får lika mycket värme i huset.

 

 

DSC 3686

 

 

Tunga magasinerande spisar som de här två på bilden ska man satsa på om uppvärmingen är det primära. Det finns rökkanaler inuti spisen som värmer upp massan (som t.ex. kan vara tegel, täljsten eller betong). Här har man en kort eldningstid på ca 2-3 h, men man eldar ofta, kanske två gånger per dag. Sådana här spisar håller sig varma länge och avger strålningsvärme många timmar efter att elden slocknat. Strålningsvärmen sprids dock inte så långt från själva spisen, men många tror ändå att de här spisarna är effektivare eftersom de fortfarande känns varma efter ett dygn. När man eldar vill man uppnå en hög verkningsgrad (ca 80%). Det betyder att 80% av värmeenergin från veden ska komma ut i rummet, resten försvinner ut med röken. Har man en kall spis sjunker verkningsgraden. Om du har en tung, magasinerande spis är det alltså optimalt att elda i den varje morgon och kväll för att uppnå hög verkningsgrad. 

 

 fdsfdsf2

 

 

Innan man skaffar spis ska man alltså tänka på vilket behov den ska täcka. En ackumulerande spis ger lång eftervärme, men den värmer inte upp huset snabbt. Om man åker till en kall sommarstuga över helgen är kanske inte en magasinerande spis den bästa lösningen eftersom den lagrade värmen avges långsamt. En kamin med varmluftsfunktion är ett bättre alternativ i det fallet, eftersom den avger värmen genast och cirkulerar i större delar av huset.

 

 

 

Skarmklipp4

 

 

Sådana här lättare kaminer med varmluftsfunktion sprider värmen på ett större område i huset än vad en magasinerande spis gör. Man eldar en mindre mängd ved åt gången, men istället eldar man längre tid, kanske 5-6 h per dag. En kvart efter att du tände brasan ger kaminen full effekt. Här får man alltså värmen direkt i motsats till de magasinerande spisarna där värmen kommer med fördröjning. I Finland säljs fortfarande mest magasinerande spisar, men den här typen av kaminer ökar i popularietet eftersom de är otroligt effektiva och uppnår fullständig förbränning fast de inte använts på länge. Båda typerna har förstås sina fördelar och här får man fundera lite kring hur man vill använda spisen.

 

 

fdfdsfd2

 

 

Patrik lyfte också fram en annan sak som är viktig att tänka på för er som bygger nya hus. Nämligen att eld behöver syre. Och dagens hus är mycket tätare än äldre hus och har dessutom ofta ett ventilationssystem som skapar undertryck. Får spisen för lite syre så blir verkningsgraden lägre, det blir smutsigare rök (som irriterar grannarna) och lägre förbränningstemperatur. Det här är något man helst borde tänka på redan i byggskedet och koppla ett rör med ersättningsluft direkt till spisen. Har man inte gjort det finns ändå en lösning man kan göra i efterhand, nämligen fixa en friskluftskanal via skorsstenen.

 

 

spis88

 

 

 

Sen måste vi ju förstås snacka lite utseende också! För en kamin är definitivt en stor del av inredningen och det är viktigt att den passar ihop med stilen man har i sitt hus. När vi köpte vår kakelugn ville jag ha en klassisk vit kamin i den här stilen. Jag är fortfarande väldigt nöjd med vårt val och den passar bra i vårt hus, men nu drogs mina blickar till helt andra modeller. Som den här i svart plåt till exempel.

 

 

DSC 3656

 

 

 

Kanske inte så revolutionerande i sig, men med vedförvaringen på sidorna blir den rikigt snygg tycker jag. Förvaringen är alltså skilda moduler som kan lämnas bort om man vill, men de gör mycket för helheten tycker jag. Gillar också glasluckan med hissfunktion där man ser elden mycket bra från tre olika håll.

 

 

spis77

 

 

Här visar Patrik hur smal kaminen är, endast 50 cm djup.

 

 

DSC 3752

 

 

En annan favoritmodell är den här som har platt baksida men sticker ut som en triangel framåt. Gillar den för att den är lite annorlunda och för att man även här ser elden från flera olika håll. 

 

 

 

spis22

 

 

 

Jag frågade förstås vad som är trendigt och mest efterfrågat bland kunderna just nu. Fyrkantiga “lådmodeller” klädda med vita, stora plattor är det som gäller just nu, som till exempel modellen på den allra första bilden i inlägget. Täljstenskaminer säljs inte lika mycket som tidigare, men finns fortfarande med i sortimentet. För att hänga med i trendsvängningarna har tillverkarna av täljstenskaminer börjat måla dem eller klä dem med vitt glas eller plåt. Att se elden från flera olika håll är också något som efterfrågas av många och det är en sak jag själv skulle prioritera ganska högt om jag valde ny spis nu.

 

 

 

spis1

 

 

  

TÄVLING!

 

Något som är oerhört viktigt när man eldar är förstås att man har en brandsläckare nära till hands. Inte bortgömd inne i ett skåp, utan synligt och lätt att få tag på när det verkligen gäller. Och då får den ju förstås gärna vara snygg! Kanske en sån här i köket?

 

 

DSC 2

 

 

Jag har tidigare bloggat om det här med snygga brandsläckare och det har blivit vanligare att man faktiskt gör brandsläckaren till en “inredningsdetalj”. Ska den stå framme kan den lika gärna vara snygg tycker jag! På Spishuset finns riktigt coola modeller och nu har en av mina läsare har chansen att vinna valfri modell. Det enda du behöver göra är att kommentera det här inlägget och skriva vilken av modellerna du vill ha ifall du vinner. Berätta också gärna var du skulle placera brandsläckaren. I garaget, i köket eller i tvättstugan kanske? Tävlingen pågår till söndag 6 mars och vinnaren meddelas via e-post, så glöm inte att fylla i din mejladress.

 

 

brandslackare

 

 

 

RABATT!

Och till sist ett riktigt bra tips till er som går i spisköpartankar just nu! Fram till 17 april får man nämligen 400 euros rabatt på utvalda modeller från Nordpeis hos Spishuset. Klicka här för att se alla rabatterade modeller. 

 

4

 

Följ gärna Spishuset på Facebook om ni vill ha koll på deras erbjudanden i fortsättningen!

0 gillar
Kakelugn Samarbete

Du Kanske Också Gillar

135 Kommentarer

 • Reply
  Malin S
  25 februari, 2016 at 21:45

  Nr 1. Den skulle stå i köket

 • Reply
  Louise
  25 februari, 2016 at 21:47

  Nr 4…en vinflaska….en vacker inredningsdetalj som är bra att ha nära till hands i köket

 • Reply
  Anci Jylhä
  25 februari, 2016 at 21:50

  Klart man behöver en brandspruta som komplement till brandtäckena. De båda spisarna, rekommenderad av Aura, väntar på införskaffning av brandspruta av den "slarviga" husägaren. Upplysande inlägg!

 • Reply
  Sara
  25 februari, 2016 at 22:01

  Nummer 3 som jag skulle ta med till villan och ha den att stå i köket.

 • Reply
  Ingela
  25 februari, 2016 at 22:06

  Number four till köket, thank you very much!

 • Reply
  camilla
  25 februari, 2016 at 22:12

  Nr.4 och den skulle vara i köket 🙂

 • Reply
  pia
  25 februari, 2016 at 22:23

  Nr. 4 och den sku ha sin plats i köket!

 • Reply
  Sarah
  25 februari, 2016 at 22:35

  Nr. 3 och jag skulle ha den i bastun på villan.

 • Reply
  Jenny
  25 februari, 2016 at 22:48

  Nummer 3 skulle jag ställa i vardagsrummet bredvid vedförvaringen.

 • Reply
  Annika
  25 februari, 2016 at 22:55

  Nr 5 med de goda pannkakorna på skulle jag helst ha. Den skulle få stå i hallen nära köksdörren.

 • Reply
  Caroline
  25 februari, 2016 at 22:55

  Nr. 3, och det skulle bli en fin gåva till sambon och båten, eftersom han tycker om fina saker och det tydligen är lag på stt ha brandsläckare på sjön. Den lilla vi har nu till båten skulle inte hjälpa mycket vid en brand 😀

 • Reply
  Malin
  25 februari, 2016 at 23:37

  Nr3 som skulle få stå i vår nybyggda villabastu bredvid spisen. Vi vill ogärna vara med om fler bränder…

 • Reply
  Emelie
  26 februari, 2016 at 00:01

  nr 5! 🙂 I köket ska den va.

 • Reply
  Susann
  26 februari, 2016 at 00:24

  Nr 3 den skulle bli perfekt på villan och få stå framme och inte undangömd i skåpet som den vi nu har.

 • Reply
  Sofia
  26 februari, 2016 at 00:48

  nr fem, och den skulle platsa i köket 🙂

 • Reply
  Ann-Sofi
  26 februari, 2016 at 06:55

  Nr 4 bredvid kakelugnen i vardagsrummet

 • Reply
  Johanna
  26 februari, 2016 at 07:22

  Nr. 1, den skulle passa nära spisen i vardagsrummet!

 • Reply
  Annika
  26 februari, 2016 at 07:38

  Nummer 3 skulle passa fint till villan.

 • Reply
  Cecilia
  26 februari, 2016 at 07:42

  Nr. 2 som skulle placeras i vårt nybyggda garage.

 • Reply
  Maria
  26 februari, 2016 at 08:39

  Nr.3 och den skulle jag placera vid villan 🙂

 • Reply
  Hanna
  26 februari, 2016 at 08:45

  Nummer 3, skulle ha den i båten eller på villan

 • Reply
  Kristoffer
  26 februari, 2016 at 08:46

  Nummer 3 till båten.

 • Reply
  Malin
  26 februari, 2016 at 09:06

  Nr 3 på skären!

 • Reply
  Petra
  26 februari, 2016 at 09:07

  Nummer 3 skulle passa på villan ☺

 • Reply
  Malin
  26 februari, 2016 at 09:07

  Nr 3 på skären!

 • Reply
  Bitta
  26 februari, 2016 at 09:33

  Nr 8 skulle få stå i mitt kök.

 • Reply
  Lilly
  26 februari, 2016 at 09:51

  Nr 3 I köket/vardagsrummet i vårt nya hus

 • Reply
  Petra
  26 februari, 2016 at 09:53

  Nr 8 skulle få stå i mitt kök!

 • Reply
  rebecka
  26 februari, 2016 at 09:59

  Nr. 1 var ju så söt, den skulle jag placera i köket! Eller i mitt rum, som otippat nog går en del i rosa.

 • Reply
  Jag
  26 februari, 2016 at 10:00

  Brandsläckare nr 4, till vårt kök!

 • Reply
  Natalie
  26 februari, 2016 at 10:15

  Nr 5, i köket 🙂

 • Reply
  Hanna
  26 februari, 2016 at 10:25

  Nr 3 skulle passa perfekt på sommarstugan i skärgården!!

 • Reply
  Tina
  26 februari, 2016 at 10:29

  Nr 3 eftersom designen skulle passa i vårt vardagsrummet där vi har sjöutsikt.

 • Reply
  Annah
  26 februari, 2016 at 11:28

  Nr 4 skulle ju passa perfekt i vardagsrummet.

 • Reply
  Hanna
  26 februari, 2016 at 12:11

  Nr 5 skulle jag ha i köket eftersom det är närmast spisen och så blir det ju en fin inredningsdetalj i köket 🙂 För ca 2 månader sen var Patrik hemma hos oss berättade i princip om allt när det kommer till att byta (eftersom vi övergick från öppen spis till en contura) och han förklarade allt i minsta detalj så att man faktiskt förstod. Från att vilken som skulle passa hos oss till hur man installerar. Inga frågor var dumma frågor heller! Rekommenderar varmt Spishuset åt alla som går i dessa tankar! Jätte bra kundservice och fina produkter.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   26 februari, 2016 at 12:51

   Vad roligt att du har samma uppfattning som mig om servicen och kunskapsnivån på Spishuset! Jag ställde också en massa frågor som jag själv tyckte var lite "dumma", men jag fick utförliga och förklarande svar på alla. Känner mig mycket mera insatt i hur allt med spisar och kaminer funkar nu 🙂

 • Reply
  Therese
  26 februari, 2016 at 12:21

  Nr 2 till garaget

 • Reply
  Janica
  26 februari, 2016 at 12:44

  Nr 4 , i köket!

 • Reply
  Jenny S
  26 februari, 2016 at 12:57

  Nr 3 skulle passa perfekt på sommarstugan och i båten.

 • Reply
  camilla
  26 februari, 2016 at 12:58

  Nr. 4. Den skulle stå i tv/mysrummet där vi har en öppen spis för myseldning och komplettera att vi för tillfället endast har en brandfilt. Hoppas på tur

 • Reply
  Sandra Neuman
  26 februari, 2016 at 13:16

  First, snygg header!! 😀 Sedan till släckarna… Nummer 5, och den skulle få stå i köket där vi har vår lilla jötul som vi eldar i nu som då. 🙂

 • Reply
  Maria Asplund
  26 februari, 2016 at 14:37

  Nr. 1 skulle passa fint i vårt kök 🙂

 • Reply
  Ida
  26 februari, 2016 at 16:50

  Nr 4 i köket,har också fått super service vid spishuset 🙂

 • Reply
  ida
  26 februari, 2016 at 17:10

  nr 8 eftersom både sambon och jag gärna dricker varm oboy 😉 barnsligt men såå gott på vintern

 • Reply
  Nilla S
  26 februari, 2016 at 18:04

  Nr 8 skulle få hedersplats i mitt kök.

 • Reply
  FridaB
  26 februari, 2016 at 19:02

  Nr 3 och den skulle stå i köket 🙂

 • Reply
  Isabel
  26 februari, 2016 at 19:22

  Wow vilka snygga brandsläckare! Till vårt snart färdiga hus skulle jag välja nummer 5, som skulle passa perfekt i köket

 • Reply
  Elin
  26 februari, 2016 at 20:16

  Nr 4 var skitsnygg, den skulle passa som ett smäck i vårt nya kök.

 • Reply
  Amanda
  26 februari, 2016 at 20:17

  Nr 5 och den skulle få stå i köket nära den vedeldade spisen.

 • Reply
  linnéa
  26 februari, 2016 at 21:25

  Nr. 3 skulle passa perfekt på villan! 🙂

 • Reply
  titti
  26 februari, 2016 at 21:38

  Nr 8 skulle passa bra i vårat kök

 • Reply
  Anki
  26 februari, 2016 at 22:36

  Nr 3 till villan

 • Reply
  Ida
  26 februari, 2016 at 22:42

  Nr.3, den skulle stå i köket i vårt nya hem 🙂

 • Reply
  Annika
  26 februari, 2016 at 22:49

  Nummer 1, såå underbar

 • Reply
  Sofia
  26 februari, 2016 at 23:01

  Om någon av dessa ska få stå framme är det definitivt nr 4 🙂 Den kan få hedersplatsen i vardagsrummet.

 • Reply
  Kia
  26 februari, 2016 at 23:04

  Nr 2. Den sku hängas upp utanför våra storkillars rum.

 • Reply
  P
  26 februari, 2016 at 23:11

  Nummer 3 ser fräsch ut, skulle ha den i teknikrummet.

 • Reply
  Åse
  26 februari, 2016 at 23:51

  Hej.

  Jag håller tummarna och önskar nr 8! Varm choklad dricker vi ofta i vårt kök som numera är dubbelt så stort eftersom vi öppnat upp mellan matrum och kök!
  Vårt hus är från 1929 och fullt av sågspån som isolering så brandsläckare behöver vi många av!

  Kram Åse

 • Reply
  Åse
  26 februari, 2016 at 23:52

  Hej.

  Jag håller tummarna och önskar nr 8! Varm choklad dricker vi ofta i vårt kök som numera är dubbelt så stort eftersom vi öppnat upp mellan matrum och kök!
  Vårt hus är från 1929 och fullt av sågspån som isolering så brandsläckare behöver vi många av!

  Kram Åse

 • Reply
  Lill
  27 februari, 2016 at 07:53

  Det skulle nog få bli nummer . Kitchig och glad släckare samtidigt som jag ändå vill att brandsläckarn sticker ut färgmässigt så att man lätt ser den om den behöver användas.

 • Reply
  Lill
  27 februari, 2016 at 07:54

  Glömde ju var den skulle stå. Den skulle stå i köket..

 • Reply
  Sandra
  27 februari, 2016 at 08:37

  Nummer 3 och den skulle jag placera i köket

 • Reply
  Jaana
  27 februari, 2016 at 08:49

  Svårt val….Nr. 3 till båten eller Nr. 4 till köket

 • Reply
  HeidiA
  27 februari, 2016 at 09:25

  Jag skulle välja nr. 3. Vintertid skulle den få vara hemma i rummet där spisen finns. Sommartid skulle den få hänga vid villan. Den passar på båda ställena 🙂

 • Reply
  Susanne
  27 februari, 2016 at 09:56

  Nummer 3, hemma har vi redan en, men på villan skulle den t.o.m. passa inredningen!

 • Reply
  Dolly
  27 februari, 2016 at 10:13

  Nr.1. Jag skulle byta ut den klassiska röda vi har i köket mot denna snygging.

 • Reply
  Dolly
  27 februari, 2016 at 10:15

  Jag skulla byta ut den klassiska röda vi har mot i köket mlt nr 1.

 • Reply
  Jessica
  27 februari, 2016 at 10:38

  Nr 4 skulle gärna få stå nära spisen i vårt vardagsrum.

 • Reply
  Jessica Rönnlund
  27 februari, 2016 at 14:02

  Köpte min spis från spishuset, en Contura. Gillar den jättemycket 🙂
  Brandsläckaren gillar jag USA modellen bäst. Kanske pga att vi just varit dit på semester.

 • Reply
  Julia Holmqvist
  27 februari, 2016 at 14:02

  3an!! Jag som älskar sailor-stilen skulle ha den nära garderoben för det är det stället jag skulle rädda ifall det började brinna haha, dessutom matchar brandsläckaren med mina kläder 🙂

 • Reply
  Hanna
  27 februari, 2016 at 15:27

  Nr 3 is the one ifall man gar turen på sin sida

 • Reply
  Charlotte
  27 februari, 2016 at 22:31

  Nr 3 i vardagsrummet!

 • Reply
  Lotta
  27 februari, 2016 at 23:30

  Nr 3 den skulle finnas lätt till hands o pryda bänken i hallen, och vara redo för änvändning!

 • Reply
  Kajsa
  28 februari, 2016 at 09:51

  Snygga, de här var en nyhet för mig. Nr. 3 vore fin i vår nybyggda sommarstuga.

 • Reply
  Danielas Dagbok
  28 februari, 2016 at 14:08

  Oj vilken rolig idé med brandsläckare som inredningsdetalj! Jag skulle välja nr 7 och den skulle få stå i köket 🙂

 • Reply
  Elli
  28 februari, 2016 at 15:45

  Nr 3 i köket 🙂

 • Reply
  Sara
  28 februari, 2016 at 17:03

  Nr 3 till skären

 • Reply
  Helen
  28 februari, 2016 at 18:30

  Jag väljer nr. 1 och den ska i så fall finnas nära vår öppna spis!

 • Reply
  Maria
  28 februari, 2016 at 19:45

  Har svårt att välja mellan 3an och 5an… Antingen 3an i hallen eller också 5an i köket. Jag väljer endera ifall jag har turen med mig och vinner 😉
  Och om jag vinner skulle jag ge den som 60-årspresent till min mamma 🙂

 • Reply
  Kitty
  28 februari, 2016 at 21:21

  Nr 3 var riktigt snygg (ävn om nr 8 hade passat riktigt fint i köket!) Den skulle nog stå i vardagsrummet, men vissa perioder när jag ställer om inredningsprylarna så skulle den stå i hallen eller köket.
  Nu håller jag tummarna!

  Bra inlägg! Spisar är verkligen en djungel. Ytrymmet och användningen borde påverka val av spis mer än det gör, men många går väl efter utseende istället för att ta reda på vad de verkligen behöver.
  /Kitty

 • Reply
  Elin
  28 februari, 2016 at 22:52

  Nr 3 till grovköket.

 • Reply
  Camilla K
  29 februari, 2016 at 11:50

  Nummer 8 känns mest jag 🙂 å den skulle stå i köket.
  (Ps. hade stavfel i mejladressen i min första kommentar)

 • Reply
  Johanna Nyberg
  29 februari, 2016 at 14:43

  Skulle nog välja nummer 3 tror jag. Den skulle få stå i villan 🙂

 • Reply
  anna
  29 februari, 2016 at 20:58

  nr 4 i mitt svartvita kök sko bli helt super 😀

 • Reply
  Christian
  29 februari, 2016 at 21:05

  Nr.3. Skulle stå i köket.

 • Reply
  Alexandra
  29 februari, 2016 at 21:08

  Nr.3 skulle stå i hallen

 • Reply
  Jenni
  29 februari, 2016 at 21:38

  Nr. 8 skulle stå i köket.

 • Reply
  Erica
  1 mars, 2016 at 19:23

  Oj vad fina! Har länge tänkt köpa en men det har inte blivit av. Jag väljer nr 8! Den skulle stå i köket. 🙂

 • Reply
  johanna
  1 mars, 2016 at 19:31

  Nr 3! Perfekt till vår utebastu som nu redan inretts i marinanda 🙂

 • Reply
  Emilia
  2 mars, 2016 at 15:08

  Nr 3 eftersom jag gillar marina mönster. Den skulle nog stå i köket hemma hos mig.

 • Reply
  Sophia
  2 mars, 2016 at 15:36

  Nr 8 skulle platsa perfekt i vår husvagn!

 • Reply
  Micaela
  3 mars, 2016 at 12:38

  Jag skulle inte tacka nej till nr. 5 som skulle passar bra i mitt kök! 🙂

 • Reply
  Sara
  4 mars, 2016 at 08:41

  Nr 5 skulle gärna få stå i köket hos oss!

 • Reply
  Mickan
  4 mars, 2016 at 09:43

  Nummer 1 skulle passa hos oss i vårt nya kök.

 • Reply
  Tina
  4 mars, 2016 at 22:12

  Nr 8 skulle passa bra i vårt kök

 • Reply
  Tina
  4 mars, 2016 at 22:16

  Nr 8 skulle passa bra i vårt kök

 • Reply
  nette cecilia
  5 mars, 2016 at 09:13

  Nr 3 skulle passa till villan

 • Reply
  Sandra
  5 mars, 2016 at 09:15

  Nr 1, skulle ha den i köket eller vardagsrummet där vi har vedspisar.

 • Reply
  Therese
  5 mars, 2016 at 09:19

  Vi har en gammal köksspis som vi eldar i dagligen för värme och vatten. Jag skulle så gärna vilja ha släckare nr 8 där köket bredvid spisen.

 • Reply
  Åsa
  5 mars, 2016 at 09:39

  Nr4 och den ska stå i hallen

 • Reply
  Johanna
  5 mars, 2016 at 09:40

  Nummer 4. Skulle ja ställa bredvid min nya fina spis!

 • Reply
  Anne
  5 mars, 2016 at 09:55

  Nr 2 . Ge den åt mannen till garaget!!

 • Reply
  Marika
  5 mars, 2016 at 10:00

  Nr 2 skulle ha en given plats i garaget.

 • Reply
  Sussi
  5 mars, 2016 at 10:01

  Nr 4 skulle passa bra i vårt vadagsrum.

 • Reply
  Jannica
  5 mars, 2016 at 10:32

  Nr 8 skulle vara fin att ha 🙂

 • Reply
  Johanna Kellgren
  5 mars, 2016 at 10:40

  Nr 4 skulle passa perfekt till våra nya tapeter i vardagsrummet!

 • Reply
  Ida
  5 mars, 2016 at 11:46

  Nr. 4 skulle jag välja och den skulle få finnas mellan vardagsrummet och köket så den finns nära till hands 🙂

 • Reply
  Anna
  5 mars, 2016 at 13:30

  Nummer 1, skulle passa perfekt i köket! 🙂

 • Reply
  Liselott
  5 mars, 2016 at 14:23

  Nummer 2 skulle jag ge åt min käre man som skruvar och donar med 50-tals bilarna i sitt garage. 🙂

 • Reply
  Louise
  5 mars, 2016 at 14:38

  Nummer 4 skulle passa bra hemma hos oss!

 • Reply
  Sanne
  5 mars, 2016 at 15:31

  4:AN SKULLE STÅ I HALLEN PÅ ÖVRE VÅNINGEN!

 • Reply
  Sara Bäckman
  5 mars, 2016 at 15:56

  Åh vad snygga! Vi som är så oroliga att vi ska glömma doftljuset i badrummet när vi går och lägger oss. Lite tryggare skulle vi allt vara om vi hade en brandsläckare hemma. Och en så fin inredningsdetalj! Har aldrig sett förut, häftigt!

 • Reply
  Lotta
  5 mars, 2016 at 16:36

  Nr 3 skulle jag vilja ha och den skulle placeras i hjälpköket.

 • Reply
  Stina
  5 mars, 2016 at 18:11

  Nr 3 är den som faller mig mest i smaken och den skulle passa i farstun. Eller kanske i båten :).

 • Reply
  Evalis
  5 mars, 2016 at 18:40

  Nummer tre med det snygga ankaret, skulle passa perfekt till fiskarstugan som skall byggas denna vår

 • Reply
  Åsa
  5 mars, 2016 at 19:34

  Nr 3 – perfekt till sommarstugan!!

 • Reply
  Maria
  5 mars, 2016 at 20:01

  Nr 4 skulle vara PERFEKT till sommarstugan! Ååhhh, den är sååå fin!!

 • Reply
  V-A
  5 mars, 2016 at 20:32

  Gillar nr 4 – tufft utseende! Skulle placeras i grovköket eller i garaget.

 • Reply
  Anna
  5 mars, 2016 at 20:35

  Vi har köpt hela två spisar från Spishuset så jag kan verkligen hålla med om att man får bra service där

 • Reply
  heidi
  5 mars, 2016 at 21:05

  Nummer 7, i köket!

 • Reply
  juukko
  5 mars, 2016 at 21:13

  Nr 5-till vårt köksskafferi!

 • Reply
  Sara
  5 mars, 2016 at 22:18

  Nr. 3, är helt tokig i ankare och den skulle hamna i vårat vardagsrum intill spisen 🙂

 • Reply
  Magdalena
  5 mars, 2016 at 22:57

  Nr 3. I köket.

 • Reply
  Maria
  5 mars, 2016 at 23:15

  Alla är jätte fina men helst skulle ja vilja ha nr 5. Den skulle få stå i vårt nya hus, som ännu är i planeringsstadiet. Mellan köket och vardagsrummet, vid den dubbelsidiga spisen.

 • Reply
  Daniela
  6 mars, 2016 at 03:51

  8:an, den sku få vara i vår matsal. Då skulle den vara nära öppna spisen och köket.

 • Reply
  Maria
  6 mars, 2016 at 08:26

  Alla är fina men skulle välja nr 5. Skulle få stå mellan dubbelsidiga spisen mellan vardagsrummet och köket i vårt nya hus som ännu är i planeringsstadiet.

 • Reply
  Susanne
  6 mars, 2016 at 09:58

  Nr 4 , skulle ge den åt dottern + sambo som snart påbörjar husbygge 🙂

 • Reply
  Andrea
  6 mars, 2016 at 10:35

  Nr. 8 i vårt blivande stugkök 🙂

 • Reply
  Anette
  6 mars, 2016 at 13:09

  Nr 4, den skulle smälta bra in i vårt svart-vita kök o vara nära tillhands vid spisen 🙂

 • Reply
  Rebecka S
  6 mars, 2016 at 16:29

  Häftiga ! Skulle passa bra i vårt hus, gärna nr 1 om jag vinner 🙂

 • Reply
  Tiina K
  6 mars, 2016 at 18:21

  Nr 5 i vårt kök!

 • Reply
  Carina
  6 mars, 2016 at 20:28

  Nr 4….Den skulle jag ge min son som precis flyttat till egen lägenhet!

 • Reply
  Lena
  6 mars, 2016 at 21:36

  Nr 3 skulle passa bra i min marin inspirerade hall. I hallen är den också nära till hands.

 • Reply
  Malin
  6 mars, 2016 at 22:14

  Femman skulle jag placera i hallen, där är den nära till hands!

 • Reply
  Carina
  6 mars, 2016 at 22:26

  Då villasäsongen inleds tar jag gärna med nr 3.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.