Agnes vägghylla

I inlägget om vägghyllor lovade jag för ett tag sedan visa Agnes vägghylla ovanför skrivbordet. Jag vet att jag inte borde lova saker i bloggen, för det dröjer ändå alltid månader innan jag kommer till skott. Men idag blir det en bildbomb från hennes rum – i alla fall från den sida av rummet där skrivbordet står.

 

DSC 2993w2

 

 

Dörren till vänster går till hennes klädgarderob och på andra sidan skrivbordet finns dörren ut till hallen. Bakom ryggen på Agnes står en bäddsoffa och bredvid den står sängen. Dockhuset fick hänga kvar när vi gjorde omvandligen från rosa prinsessrum till ett rum för en lite större tjej för ungefär ett år sedan. Nu hörde jag däremot att hon är redo att slänga ut dockhuset också….men vi får se. Vissa saker säljer jag inte bort och dockhuset är definitivt en sådan sak som jag vill spara.

 

 

DSC 3019w

 

 

Väggfärgen är Simplicity från Kalklitir och den är verkligen en helt underbar nyans. Om man, som jag har gjort här, öser på med rosa och vita detaljer så förstärks den lila nyansen i färgen. Skulle jag däremot plocka bort det rosa och lägga in mörkgrå och svarta detaljer skulle man tycka att färgen är mera grå än lila. Det var också tanken när vi valde nyansen, att den ska kunna hänga med även när hon inte vill ha rosa prylar längre. Här kan ni se hur det såg ut när vi målade.

 

 

DSC 3055w

 

 

Vägghyllan då. Den är nog min favorit i hela rummet tror jag. Den liknar String-hyllan lite, men den kommer faktiskt från Minimani. Den är dessutom ganska mycket modifierad från hur den ursprungligen såg ut. När jag köpte den var konsollerna svarta, så dem har jag spraymålat vita. Vi ville ha en hylla som täcker nästan hela bredden av skrivbordet, så vi köpte två hyllor och satte ihop dem till en stor (lämnade bara bort den ena konsollen).

 

 rum2

 

  

Prylar och hyllstyling är nästan det roligaste som finns i inredningsväg om ni frågar mig. Det mesta är gamla, ommålade saker eller loppisfynd. Tavlan gjorde jag själv när Agnes föddes och de vita korgarna är en euros fynd som ursprungligen var mörklila. De lilamönstrade boxarna kommer från Hemtex och de söta bilderna har jag sparat från en av Therese Basts kalendrar. De är för fina för att slängas bort, så jag återanvänder dem som små tavlor upphängda med washitejp.

 

 

DSC 3063w

rum3

 

 

Förvaring är verkligen A och O för att hålla någorlunda ordning i en pysslares rum. Gamla glasburkar funkar bra som förvaring åt pennor och suddgummin. Här har jag limmat på plastkatter på locket och sedan sprayat allt vitt. De söta Miss Paris-lådorna är helt vanliga Curver-lådor i plast. Fast snygga sådana då. En liten trälåda som vi köpte mandariner i till jul blev också vitmålad och fungerar som förvaring åt pappersdockor. 

 

 

DSC 3121w

 

 

Skrivbordslampan och skrivbordet kommer båda från Ikea.

 

 

DSC 3192w

 

  

De hoppande kaninerna känner ni kanske igen. Dem förälskade jag mig i för flera år sedan och nu har jag ramat in några vykort. Fnissar fortfarande när jag ser dem.

 

 

rum1

 

 

Mellan hyllan och skrivbordet har vi satt upp en magnetisk anslagstavla där Agnes kan sätta upp sina favoritbilder. Just nu hänger ett foto på henne själv när hon var 2 år och förra årets grattiskort från Krista på paradplats.

 

 

DSC 3021w2

DSC 3176w

0 gillar
Agnes rum Barnrum Ellos Ikea Jysk Kontor Skrivbord

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  Sara
  15 mars, 2016 at 09:10

  Jättefint rum! Och den där väggfärgen fungerar verkligen så bra, och praktiskt att den är så "flexibel".

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 mars, 2016 at 10:21

   Tack, jag brukar säga åt Agnes att hon har det finaste rummet i huset 🙂

 • Reply
  Emmelie S
  15 mars, 2016 at 14:37

  Men alltså jag dör söthets-döden – Terese Basts snigel-kram-kort! Och så skickar hon inte till Åland buhu!

  Jättefint rum!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 mars, 2016 at 14:49

   Ja, hennes illustrationer är såå fina! Men så synd att hon inte skickar till Åland. Du måste fixa en kurir 🙂

 • Reply
  Emmelie S
  15 mars, 2016 at 15:00

  ja så måste det nog bli 🙂

 • Reply
  Petra
  16 mars, 2016 at 19:13

  Agnes har nog ett riktigt drömrum för både små och stora tjejer! Bara vår lillkille blir lite större tänker nog jag flytta pysslandet från köksbordet till barnrummet också – för pysselförvaring i köket lyckas jag nog bara sådär med att få till på ett bra sätt. 😉

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   16 mars, 2016 at 21:50

   Ja, pysselsaker i köket låter bekant, det har vi nog med jämna mellanrum också när Edvin vill pyssla. Eller om de båda två ska göra nåt tillsammans håller de ofta till där. Men pysselsakerna förvaras nog i deras rum 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.