Loppisfyndet

Ända sedan jag började planera inredningen i sovrummet har jag jag funderat på det här med att mixa metaller. Det har varit ganska mycket snack om det in inredningsbranschen i vinter och just nu är väl de flesta eniga om att man fakiskt kan blanda olika metaller som krom, silver, mässing, koppar och guld. Men kanske helst inte fler än två olika i samma rum.

 

 

DSC 3989w

 

 

I och med att jag köpte de maffiga lamporna till våra sängbord blev silver ganska dominerande i rummet, så jag har haft lite beslutsångest om jag ska lyckas klämma in en varm metall utan att det skär sig. På sportlovet tog Agnes och jag ett varv genom Adam & Ewa i jakten på “något mässingfärgat” för att testa om det kunde passa i sovrummet. Inte hade jag då en tanke på att jag skulle hitta den här godbiten.

 

 

DSC 4736w

 

 

Det är knappast någon äkta “Liljan” från Skultuna, men ganska lika är den i alla fall. Liljan designades av Ivar Ålenius Björk år 1939 och producerades tidigare av numera nedlagda Ystad Metall. Sedan några år tillbaka är den tillbaka i produktion, denna gång hos Skultuna.

 

 

21

 

Jag är i alla fall väldigt nöjd med mitt fynd, oavsett om den är äkta eller en billig kopia. Återstår bara att se om ljusstaken får stå kvar i sovrummet eller inte. Om den ska stå där måste jag hitta några fler prylar i samma mässingsfärg för att det ska funka. Just nu är den defintivt “the odd bird” i rummet, men jag gillar känslan av värme som den tillför allt det gråa.

0 gillar
Lampor & ljus Loppis Sovrum Vårt sovrum

Du Kanske Också Gillar

9 Kommentarer

 • Reply
  Maria
  8 mars, 2016 at 21:39

  Härliga fynd! Jag tycker absolut man kan mixa metaller! Man kan ju gruppera dem på olika platser i rummet t.ex. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   8 mars, 2016 at 21:53

   Jo, lite avskilt från den mest blänkande kromen får jag nog placera mässingsstaken, annars ser det lite konstigt ut 🙂

 • Reply
  Linda
  8 mars, 2016 at 21:56

  Love it! Hittade en liknande på FYNDIS. Men den hade fyra blad, eller skulle ha, ett fattades. Så den fick lämna kvar där, även om den inte kostade många cent. Nu ångrar jag mig nästan lite.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   8 mars, 2016 at 22:03

   Äsch vad synd att den var sönder!
   Me too love it 🙂

  • Reply
   Daniela
   8 mars, 2016 at 23:27

   Stod och petade på samma ljussatke på Fyndis. Lämnade den också kvar 😀

 • Reply
  Petra
  8 mars, 2016 at 21:56

  Älska loppis! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   8 mars, 2016 at 22:03

   Ja, verkligen! 🙂

 • Reply
  Alexandra
  19 oktober, 2016 at 12:53

  Hej! Jag undrar vart du köpt bordslampan till sängbordet? Har letat överallt och har inte lyckats hitta den… Tacksam för svar 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   19 oktober, 2016 at 12:59

   Hej, den är köpt på Minimani i Vasa. Nu vet jag förstås inte var du bor…och de har ingen webshop heller. Men kolla Pentiks utbud, de har haft någon liknande lampa minns jag.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.