Low carb chokladbollar

I och med rawfoodens frammarsch de senaste åren har dadel- och fikonbollar dykt upp som en storfavorit för många och blivit en ersättare för de vanliga kokosbollarna. Själv har jag faktiskt inte testat dem ännu eftersom jag inte alls gillar dadlar och tycker de är alldeles för söta. Dessutom innehåller de en hel del kolhydrater – något som jag helst skippar. Istället brukar jag göra en smet med kokosflingor och mandelmjöl som inte blir helt olik vanliga kokosbollar. Till och med barnen gillar de här bollarna, men är man van med väldigt mycket socker kommer man nog kanske att rynka på näsan i början.

 

 

resizedimage800605 kokosbollar

 

Det är inte så noga med mängderna i det här receptet, jag brukar hälla i mandelmjöl eller kokosflingor tills konsistensen känns bra. 

 

 

LCHF KOKOSBOLLAR

100 gr rumsvarmt smör
1,5-2 dl kokosflingor
1 dl mandelmjöl
2 msk kallt och starkt kaffe
3-4 msk kakaopulver
1,5 msk sötning, t.ex. erythritol
en nypa vaniljpulver
kokosflingor att rulla bollarna i 

 

Blanda alla ingredienser och forma bollar. Rulla dem i kokosflingor. Förvara kallt.
Receptet räcker till ca 16-20 bollar beroende på hur stora de rullas.

 

0 gillar
LCHF Mat & bak Recept

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

  • Reply
    Maria
    1 mars, 2016 at 22:13

    Oj, det receptet måste jag pröva! Det låter perfekt för mig och mitt blodsocker!

    • Reply
      Anna-Lena Nyfors-Norrgård
      1 mars, 2016 at 22:21

      Ja, det borde vara ett sånt som håller blodsockret stabilt. 🙂

  • Reply
    Kitty
    1 mars, 2016 at 23:31

    Roligt med ett recept UTAN dadlar! Tack. Detta ska jag testa! 🙂
    /Kitty

    • Reply
      Anna-Lena Nyfors-Norrgård
      2 mars, 2016 at 10:02

      Kul att du gillar! 🙂

  • Reply
    N
    2 mars, 2016 at 00:03

    Intressant med annorlunda recept att prova! I vilken butik kan man erythritol? Vet inte om de hört talas om det i min lokala supermarket. Jag har aldrig tidigare hört om det (och då har jag studerat en del organisk kemi på uni).

    • Reply
      Anna-Lena Nyfors-Norrgård
      2 mars, 2016 at 10:06

      Erythritol är samma som sukrin. Borde kanske ha skrivit ut det 🙂 Finns i hälsokostaffärer, knappast i vanliga matbutiker (tror jag). Men det går lika bra med stevia, Sukrin melis eller annan sötning.
      http://sukrin.com/se/sukrin/faq/

  • Reply
    Annika
    2 mars, 2016 at 09:39

    Hej, detta ska jag prova :-). Har använt olika sötningsmedel under åren men aldrig stött på erythritol. Vad är det för nånting? Pulver, vätska, finns det i hälsokostaffärer eller var?

    • Reply
      Anna-Lena Nyfors-Norrgård
      2 mars, 2016 at 10:05

      Erythritol är samma som sukrin. Borde kanske ha skrivit ut det 🙂 Finns i hälsokostaffärer. Men det går lika bra med stevia, Sukrin melis eller annan sötning.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.