Praktikanter rules

Ikväll måste jag bara tipsa om det här hemma hos-reportaget som kom ut på Sevendays tidigare idag. Härlig stil där man verkligen ser personens egen smak och kreativitet. Vår fantastiskt duktiga och drivna praktikant Rebecca Sjöblom är expert på att nosa upp personliga hem och dokumentera dem i bild och text.

 

resizedimage800533 DSC 2700

 

Rebecca har just gjort klart sin andra praktikperiod på Sevendays. Förra året när vi just hade lanserat Sevendays kom hon och Julia på praktik samtidigt och det var en riktig lyckoträff. Härligare typer får man leta efter! Nu är både Rebecca och Julia bloggare på Sevendays och Rebecca valde även att göra sin andra praktikperiod hos oss. 

 

Alexandra skrev just ett jättebra inlägg om praktikanter. Håller så mycket med i det hon skriver! Vi får många praktikansökningar till Sevendays och om vi bara har möjlighet tar vi alltid emot dem. Rebecca gör sin sista vecka hos oss nu (buhuuu), men redan på måndag får vi in en ny tjej. Jätteroligt tycker vi! Och om en månad får hon förstärkning av ytterligare en tjej, båda två estenomstuderande. I sommar kommer en journaliststuderande att göra praktik hos oss. Och vet ni, vi har redan två praktikanter inbokade till hösten! Då är det två tjejer som studerar grafisk formgivning som kommer att spendera några månader hos oss.

 

resizedimage800533 DSC 2691

 

Vi är så oerhört glada att studerande vill göra praktik hos oss och jag ser verkligen bara fördelar med att ta emot praktikanter. Häromdagen sa jag att dagens 19-20-åringar är så otroligt självgående, drivna och målmedvetna. Tror inte jag var så där när jag själv var i den åldern…

Sevendays är antagligen världens mest flexibla arbetsplats och vi ger väldigt mycket frihet till våra praktikanter. Frihet att komma med egna idéer och uppslag på vad de skulle vilja göra. Vi lägger inte uppgifter i deras händer och säger “gör det här”, utan vi frågar vad de skulle vilja göra. Det är en sak som alla praktikanter har uppskattat och de har verkligen varit otroliga idésprutor. Vi har gång på gång imponerats av vilka smarta, roliga och intressanta förslag de kommit med. Sånt som vi “gamlingar” inte ens skulle ha tänkt på.

Så jag skriver definitivt under på det som Alexandra nämnde i sitt inlägg – visst tar det lite av ens arbetstid att vara handledare, men det ger så mycket mera tillbaka. Ibland känner jag att det är vi som borde komma på praktik till deras liv och lära oss av dem och inte tvärtom. För det är ju verkligen de unga som är framtiden – hur klyschigt det än låter. Så ett stort tack till alla våra praktikanter och ett varmt välkommen till alla nya som är på kommande!

0 gillar
Bloggar Sevendays

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Sandra Neuman
  17 mars, 2016 at 08:20

  Vi får snart en inredar-studerande på praktik, och jag är faktiskt riktigt ivrig att få se hur en ung (nåjaa, yngre) tar sig an kundbetjäning.

  Men det är sant som du säger, att man måste låta praktikanter tänka lite själv också, och jag brukar ofta fråga just vad de vill göra eller vill lära sig, eller vad de skulle vilja att jag visade hur man gör. Jag har hört om floriststuderanden som fått stå och diska vaser hela sin praktikperiod (inte här), och det är nå inte särskilt lärorikt.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   17 mars, 2016 at 08:38

   Nä, usch – diska och koka kaffe på praktiken känns som otroligt förlegat. Man måste nog låta praktikanterna delta i det vanliga jobbet och ge dem ansvar.

 • Reply
  Julia Holmqvist
  17 mars, 2016 at 09:58

  åh håller med allt du skriver (sett från ex-praktikantens synvinkel haha), så otroligt givande med flexibel arbetsplats där man får göra något kreativt och inte springa ärenden, vara kaffeflicka osv. Saknar förra året, bästa tiden <3 så tacksam 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   17 mars, 2016 at 12:01

   Härligt att höra, Julia! <3 Saknar dig med! Önskar ni kunde vara här forever! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.