Sängprojektet

Jag fick en fråga till min mejl idag: 
Hur utföll ditt sängprojekt? Är du nöjd med dina val och förhållandet mellan pris och kvalitet?

Jag tänkte att jag svarar på frågan i ett blogginlägg istället eftersom det kanske är fler som är intresserade. Hittills har jag mest skrivit om inredningen i sovrummet och inte så mycket om själva sängen, som ju faktiskt är det absolut viktigaste och hela anledningen till att vi ville förnya rummet. Sängen vi hade tidigare var otroligt hård, hade ingen “studs” överhuvudtaget och gav inte efter där man borde sjunka ner med till exempel axlar och höfter. Jag fick otroligt ont på den sida jag låg mest på och det var anledningen till att vi behövde en ny säng.

 

 

DSC 4468w2

 

 

Vi ville ha en “ordentlig” säng, vilket också betydde att vi var villiga att satsa lite mer. En säng kan man få för 400 euro på många butiker, men i det här fallet tror jag faktiskt att man får det man betalar för. Och en säng får man ju verkligen se som en investering i sin egen hälsa för en lång tid framöver. Så fokus var på kvalitet, utan att för den skull betala sig sjuk. När vi valde mellan olika modeller föll vi ganska snabbt för någon av Eden-modellerna. De låg i en rimlig prisklass – inte billigast, men inte heller de dyraste. Jag provlåg sängarna redan i höstas och var då inne på Eden 6, men när jag tog med min man till Wilma var vi inte lika säkra länge. Då började vi fundera på modellen som är snäppet mjukare, Eden 9. Tror garanterat vi provlåg sängarna tjugo gånger med olika bäddmadrasser och olika hårdheter på madrassen. Vi var lite rädda för att den skulle bli för mjuk, eftersom skillnaden till vår gamla säng var som natt och dag. Men till slut valde vi ändå den mjukaste, Eden 9

 

 DSC 4389

 

 

Min största farhåga var att man skulle rulla bakåt när den andra lägger sig i sängen, dvs. att sängen skulle vara så mjuk att min sida påverkas av att någon tyngre ligger bredvid mig. Sånt är ju jättesvårt att avgöra när man ligger raklång på en säng i en butik i tio minuter. Men inga sådana problem överhuvudtaget. Jag sjunker ner där jag ska sjunka ner, men på båda sidor om mig känns madrassen som ett stabilt stöd. Och jag märker inte ens om min man rör sig i sängen, min del av sängen påverkas inte av det.

 

 

DSC 4217 

 

Vår säng är inte en s.k. jenkkisäng eftersom den skulle ha blivit för hög, utan vi har två separata madrasser. Det syns ju inte överhuvudtaget eftersom vi har sängkappan runt sängen (sorry, jag har fortfarande inte strukit den). Komforten är densamma i sängarna, det är bara en utseendemässig skillnad och för oss var det takhöjden som gjorde att vi valde bort jenkkisängen. 

 

 

DSC 4624w3

 

 

En annan sak jag såg fram emot med sängbytet var att slippa sänggaveln i fotändan som vi hade på den gamla sängen. En trevlig effekt av det var att rummet känns mycket öppnare och större nu.

 

  

DSC 4546w

 

 

Sänggaveln blev, som jag skrivit tidigare, en budgetvariant i grå sammet från Jotex. Är mycket nöjd med den också, den är mjuk och skön och fyller sin funktion bra. Eller dess enda funktion är ju att vara snygg – vilket den i mina ögon också är. Aningen mörkare än bilderna på webbsidan dock, men det funkade för oss.

 

 

DSC 3895

 

 

Lite extra lyx valde jag också till sängen, nämligen de silverfärgade champagnebenen. Helt onödigt egentligen eftersom de inte syns under sängkappan, men man vet ju aldrig när man vill skippa den – ombytlig som man är.

 

 

sangben

 

 

Våra barn hatade vår gamla säng för att den inte gick att hoppa i och för att den var “hård och omysig”. Den nya sängen älskar de! Men de får förstås inte hoppa i den… Men ibland smyger de dit och ligger och myser, för att sängen är “såå mycket skönare än våra egna sängar”. En dag fick jag det här meddelandet från dem och det säger ju en del. 

 

 

IMG 20160118 165025

 

Så ja, fast sängen kostade en hel del är vi mycket nöjda med vårt val. Tycker definitivt att kvaliteten motsvarar priset. 

0 gillar
Sängar Sovrum Vårt sovrum Wilma Interiör

Du Kanske Också Gillar

14 Kommentarer

 • Reply
  Stina
  15 mars, 2016 at 22:09

  Tack, det var nyttig information för oss som står i beråd att skaffa oss en ny säng.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 mars, 2016 at 22:20

   Bra om jag kunde bidra med information inför ert köpbeslut 🙂

 • Reply
  Karolina Åsmus
  16 mars, 2016 at 11:29

  Oj vad härligt det ser ut! Helt klart något jag/vi också kommer att vilja satsa pengar på i ett framtida hem! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   16 mars, 2016 at 13:35

   Tack! Ja, är det någonstans man ska satsa så är det nog på sängen tycker jag 🙂

 • Reply
  Sara
  16 mars, 2016 at 14:08

  Vi köpte ny säng för ett år sedan och jag är fortfarande helt sjukt nöjd. Vi hade tidigare billiga madrasser som helt enkelt var "slut". Jag hade ofta ont i ryggen. Egentligen hade vi ju inte velat spendera så mycket pengar, det vill man väl aldrig 🙂 men även om vår säng kostade en mindre förmögenhet så är det säkert de bäst spenderade pengarna här i vårt hem! Vi valde en Tempur-säng och skulle nu aldrig, aldrig byta bort den. Nästan så att man inte vill åka iväg på resa för att man vet att man måste sova i "dålig" säng. Hehe. Skämt å sido. Nej men, alltså klokt att investera i säng! Vilken man sen tycker är bäst för en själv är säkert jätte individuellt, men jag tror, precis som du att kvalitet och pris nog går hand i hand när det gäller sängar. Fast vi har fortfarande inte köpt någon gavel till sängen eftersom sängen kostade så mycket, hehe. Men snart ska vi nog införskaffa en sådan också. Bara vi hittar nån lämplig som passar både utseende och prismässigt.

  Sorry, det här blev en romankommentar 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   16 mars, 2016 at 14:36

   Jag känner också likadant som du, man vill inte sova någon annanstans och jag vill knappt stiga upp på morgnarna 🙂 Tempur-sängarna provade vi också och de är verkligen sköna.

 • Reply
  Jonna
  24 augusti, 2016 at 23:55

  Sååå fint! Jag blev lite nyfiken på vart mattan är ifrån?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   25 augusti, 2016 at 16:57

   Tack! Nu blev jag faktiskt osäker på varifrån jag köpte mattan….Hobby-Hall kanske? Jag tror nästan det.

 • Reply
  Stina
  2 november, 2016 at 23:33

  Hej! Vad fint ni har det. Jag undrar var det öppna svarta sidobordet/hyllan kommer ifrån? Mvh Stina

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   3 november, 2016 at 08:16

   Tack! Sidobordet kommer från Ikea 🙂

 • Reply
  Aran Kainz
  6 november, 2017 at 10:13

  Hej, är det den mörkgrå eller svarta sänggaveln Jotex?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   6 november, 2017 at 10:19

   Det är den mörkgråa.

 • Reply
  Lisen
  23 augusti, 2018 at 20:01

  He! Det svarta lilla sidobordet är det från IKEA?

  • Reply
   Anna-Lena
   23 augusti, 2018 at 20:30

   Jag antar att du menar sidobordet med glashyllor? Yes, det är från Ikea, Vittsjö heter det. Även sängborden är från Ikea, dock med utbytta knoppar.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.