Skapa moodboards

Moodboards är något jag ofta gör när jag ska inreda ett rum. Jag samlar bilder och gör collage i Photoshop för att få fram den där känslan jag vill komma åt. Men man kan förstås också använda moodboards som en tavla och samla till exempel tidningsurklipp, foton, teckningar, semesterminnen, smycken och andra småprylar som man gillar. Jag hittade några inspirerande bilder på Ikeas inspirationssida Livet hemma. Jag gillar den sidan eftersom de ofta visar hur man kan använda deras produkter på lite oväntade sätt. Som i det här fallet – spaljén Barsö har målats med kopparfärg, foten har tagits bort och man har istället hängt upp den på väggen som en slags anslagstavla.

 

 

barso kukkajalka ja jalusta musta 0368735 PE549637 S2

mood3

 

 

Eller så kan man ta en stor fanérskiva och luta den mot väggen. Fäst några hyllplan med snygga läderremmar och häng upp dina favoritbilder. Enkelt att variera och byta ut motiven vartefter. Och en lampa med “klämfunktion” blir pricken över i. Här har man använt snygga Ranarp i vitt och guld.

 

 

mood1

 

 

Och det enklaste knepet av dem alla – washi tejp. Det har jag använt på många ställen i vårt hem. Funkar bra att tejpa även på tapeter, det lämnar inga märken när man drar bort tejpen.

 

 

mood2

 

 

Det här är ju på intet sätt något nytt i inredningsvärlden, men ibland tenderar man att glömma bort hur enkelt det faktiskt är att skapa något personligt och unikt. Så plocka fram några prylar och bilder som betyder något för just dig och visa upp dem istället för att förvara dem instängda i ett skåp. 

 

Bilder: Ikea/Livet hemma

0 gillar
DIY Ikea Tavlor Väggdekor

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.