Beige är det nya gråa

Först skulle alla ha vitt, vitt, vitt. Sen blev det 50 nyanser av grått. Men i vår syns allt mer beige och bruna toner i inredningsstylingarna.

 

SFDBA1CE052F95446C0BC43C3BF42C4BC7D2

 

 

Alla minns nog de caffe latte-färgade väggarna som var så inne i slutet av 90-talet. Och eftersom 90-talet syns överallt just nu – både i mode och inredning – kan vi vara säkra på att latteväggarna snart klättrar upp på “vill ha-listan” igen.

 

 

SFDFAF0AF3718E8476BA86127DF3BF3FC7F 

 

Det här objektet var nyligen till salu via Alvhem Mäkleri och hela bloggvärlden blev som galen – just över den beige väggfärgen.

 

 

SFD0162878D7A9A4A5FB6EF6CB28AF3F02A

 

 

Och inte bara väggfärgen, utan även andra beige och bruna detaljer. Som soffan till exempel.

 

 

beige soffa 

 

Hurra säger jag som alltid har haft mycket beige och brunt i inredningen. Eller ja, jag har ju haft det så länge att jag nästan tröttnat på det nu och övergått till grått. Fast ändå inte, jag tycker fortfarande att beige och brunt är klassiska färger som funkar när som helst. Vårt vardagsrum går till exempel helt i de tonerna och jag har inga planera på att ändra på det.

 

 

DSC 0585ww3

 

 

I somras målade vi väggen bakom tv:n med Kalklitirs nyans Celadon Primo, som är en relativt ljus beige ton. Skulle mycket väl kunna tänka mig att måla de övriga väggarna i samma ton också. Eller kanske aningen mörkare brun.

 

 

DSC 0527w

 

 

Många inreder sina hem i svart, vitt och grått, men jag tycker ofta det blir ganska kallt. Adderar man lite beige får rummet genast en mjukare och varmare karaktär. Det behöver inte vara en väggfärg, utan det funkar bra till exempel med träfärgade prylar eller beige textilier också. Bruna och beiga toner funkar dessutom jättebra att kombinera med grått också, i motsats tilll vad många verkar tro. Så ja, jag ser definitivt fram emot mera beige i inredningsvärlden! Gör ni?

 

Bilder: Alvhem Mäkleri/Cim Ek + mina egna

0 gillar
Hemma hos oss Kalklitir Trender Vardagsrum Vårnytt

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Marie Håkans
  18 april, 2016 at 10:16

  När du skrev om inredning man inte gillar så var min första tanke "allt som är beige". Får se om jag får ta tillbaka det om något år nu då. Men att grått och vitt lätt kan bli kallt har du helt rätt i, här försöker jag mjuka upp det med grönt men nog finns det ju mer spännande färger att inreda i 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   18 april, 2016 at 10:56

   Hihi, ja det blir spännande att se om beige får ett uppsving nu 🙂

 • Reply
  Mariella
  18 april, 2016 at 14:12

  Känns som att man är efter sin tid hela tiden, har just tänkt att jag ska måla över/tapetsera över det beige och tänkt mig lite gråskala, men det är aldrig för sent att ångra sig. Synd bara att vi MÅSTE göra ngt åt väggarna efter småbarnsåren är förbi 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   18 april, 2016 at 14:17

   Ja, just när man har tagit det gråa till sig så ska det vara beige. Svårt att hänga med i svängarna 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.