Don’t do it

Häromdagen hamnade jag i en diskussion som handlade om inredningsmissar och big no-no´s. Någon frågade mig vad det värsta jag vet i inredningsväg är. Svår fråga tycker jag. Jag bryr mig faktiskt inte alls om hur folk inreder sina hem. Det är inget jag går runt och tänker på om jag besöker någons hem för första gången. Fast jag inte personligen gillar en viss stil så är det inget jag reagerar på om jag besöker någons hem.

Men en sak stör jag mig på. Oavsett om man inreder lantligt och romantiskt eller stilrent och modernt så är det här något som oftast irriterar mitt öga.

För korta gardiner. Big no-no alltså.

 

 

short curtains in dining room2

 

 

Speciellt när man ser det på bild, då blir det liksom ännu mera iögonfallande.

 

 

hemnet

 

 

När jag ser sånt här får jag samma känsla som när jag ser en person med för korta byxor. Speciellt en man med för korta kostymbyxor. Man vill helst bara blunda. 

 

 

gardiner7

 

 

Hellre för långa än för korta gardiner alltså. I USA är har det länge varit vanligt med långa, svepande gardiner som är 20-30 cm för långa och den trenden kommer starkt hos oss nu. Så snyggt och lyxigt – men också en dammsamlare förstås. 

 

 

gardiner vardagsrum9

gard

 

 

Själv gillar jag bäst om gardinerna är precis perfekt längd – vilket alltså i min värld betyder att de slutar några millimeter ovanför golvet. Då får man ett snyggt fall på tyget. Så här ser det till exempel ut i vårt sovrum.

 

 

gard2 

 

Vad har ni för big no-no´s när det gäller inredning? Något ni brukar störa er på?

 

 

Bilder: The inspired room, Hemnet, Curtainworks, Sköna hem

 

0 gillar
Gardiner Sovrum

Du Kanske Också Gillar

30 Kommentarer

 • Reply
  Susanne
  15 april, 2016 at 14:21

  Håller med till 100%! Däremot vill jag att dom "samlar damm" 🙂
  Ett helt hem av gulnad furu är inte heller snyggt…

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 april, 2016 at 16:02

   Jag tycker också långa gardiner är jättefina, men har inte kommit mig för att ha sådana själv ännu 🙂 Håller med om den gulnade furun 🙂

 • Reply
  Victoria
  15 april, 2016 at 14:27

  Ryyyser av att se på dom första bilderna… :S 😀 jag håller fullständigt med dig, detta är nog också för mig ett big no-no. Har speciellt svårt med sidogardiner som slutar halvvägs på väggen, typ just under blombrädet/fönsterkarmen. Har aldrig riktigt förstått idén med det 😀

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 april, 2016 at 16:04

   Bra att jag inte är den enda som stör mig på detta 😀

 • Reply
  Josefin
  15 april, 2016 at 15:08

  Stör mig något fruktansvärt på leksaker som är sådär snyggt placerade på golvet. Passar liksom inte in eftersom det varken är verklighetstroget eller ett ställe där man förvarar leksaker. Ser så tillgjort ut. Om det ligger leksaker på golvet hos oss så är de inte perfekt ditsatta utan ligger huller om buller 😉

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 april, 2016 at 16:04

   Alltför stylat och tillrättalagt blir störande till slut, det håller jag med om. Och barnrum är ju sällan speciellt "tillrättalagda" så där i naturligt tillstånd 🙂

 • Reply
  Malin
  15 april, 2016 at 15:19

  Big no-no: Uppstoppade djur! *ryser*

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 april, 2016 at 16:03

   Haha, fast i en gillestuga tycker jag det hör till med uppstoppade djur. 🙂

   • Reply
    Malin
    15 april, 2016 at 17:17

    Haha nåjååå men ändåååå. 😀 Men då ska de HÖGT uppe i taket så man inte behöver stirra på dem. Min gräns går vid ett par horn (och de är väl dessutom supertrendiga). Fejk-kadaver i plast är väl också helt okej. Men inte alls min personliga stil (och allt som jag inte tycker om kan såklart inte vara big no no) 😀

    • Reply
     Anna-Lena Nyfors-Norrgård
     15 april, 2016 at 20:12

     Haha, jo en uppstoppad fågel i ögonhöjd kan nog vara lite smått skrämmande 😀

   • Reply
    Linn Jung
    15 april, 2016 at 18:57

    Finns det ens gillestugor 2016? Vad ska man egentligen göra i en sån? Försöker komma på någon som har en, men hittar ingen! 🙂

    • Reply
     Anna-Lena Nyfors-Norrgård
     15 april, 2016 at 20:11

     Halva Österbotten har väl en gillestuga? Iaf jag är uppväxt i ett hus med ett sådant rum. 🙂

 • Reply
  Camilla
  15 april, 2016 at 19:48

  Äntligen! Du tog orden ur min mun. Har alltid, sedan jag flyttat hemifrån kört på den stilen med långa långa gardiner. Och om jag kunde fått en peng för varje gång någon tittat illa eller kommenterat det…

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 april, 2016 at 20:10

   Långa gardiner är LYX! Man får inte titta snett på dem! 🙂

 • Reply
  Anna
  15 april, 2016 at 21:14

  Det jag reagerar mest på är om folk har supertillrättalagda hem precis i enlighet med en enda stil – må det sen se ut som en ellossida eller en artekreklam. Fast det på ett sätt kan vara snyggt med en enhetlig inredning känns det bara så omåttligt opersonligt, att mänskan inte vågat lita på sig själv utan gått all in på ett färdigt koncept.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 april, 2016 at 22:02

   Mmm, det kan jag hålla med om till viss del. Jag gillar visserligen enhetligt och snyggt, men att hemmet är personligt är minst lika viktigt. En bra balans mellan de två vill jag ha.

 • Reply
  Ann-Sofie G
  15 april, 2016 at 21:49

  Tavlor som hänger för högt eller för lågt – det kan jag bli helt galen på? Tavlor ska hänga på en passlig höjd, men det är absolut en konst att få dom att hänga rätt oxå, å helt enkelt är det inte!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 april, 2016 at 22:01

   Ja hjälp, den grejen håller jag HELT med om! Och man ser ganska ofta tavlor som hänger helt fel. Oftast för högt. Huuadå, det är faktiskt lika illa som för korta gardiner.

 • Reply
  Karolina Åsmus
  15 april, 2016 at 23:47

  Kul med såna här inlägg – och jag håller med dig helt! Tycker gardinerna ska vara exakt till golvet, eller sen "alltför" långa, inget mittemellan 😀

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   16 april, 2016 at 09:10

   Kul att du gillade! Och kul att vi är många som är av samma åsikt med gardinlängden. Det finns hopp! 🙂

 • Reply
  Klasse
  16 april, 2016 at 14:26

  Har aldrig reagerat på något sådant som för korta gardiner. Det skulle isåfall vara sådana som inte täcker fönstret. Allt bra så länge de är tillräckligt långa för att täcka fönstret och tillräckligt korta så att de inte är ivägen för dammsugning. De första bilderna ser bra ut medan det kliar i huden av frustration då ja ser de senare.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   16 april, 2016 at 17:22

   Ja, alla har vi olika smak 🙂 För mig är det precis tvärtom med bilderna 🙂

 • Reply
  Anne
  16 april, 2016 at 22:50

  OJOJ, du skulle få hjärtstillestånd ifall du skulle se hur korta gardiner vi har i matsalen. De krympte i tvätten för något år sedan och har fortfarande inte fixat nya. Först störde jag mig på dem något otroligt, men nu är jag liksom van att se på "kortheten" 😉 Kanske jag så småningom skulle ha tid att sy nya…

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   17 april, 2016 at 11:59

   Jag vet hur det är, man blir snabbt hemmablind och glömmer sånt som man tänkt fixa "nån gång". Vi har nog själva många sådana projekt också, bl.a. en tavelvägg ovanför ena soffan som ser för jäklig ut. En massa gamla krokar som sticker ut, men inga nya tavlor har vi fått upphängda där 🙂

 • Reply
  P
  21 april, 2016 at 10:55

  Jag har för korta gardiner och trivs med dem! Jag faktiskt funderade innan vi lade dom i fönstret och tyckte att de var okej. Men efter att läst ditt inlägg här, kommer dom troligen irritera mig resten av livet! Hahaa!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   21 april, 2016 at 11:02

   Oj nä, förlåt! Men huvudsaken du trivs med dem själv, bry dig inte om min åsikt 😀

   • Reply
    P
    21 april, 2016 at 21:37

    Jag överlever! ? Jag kommer inte att ändra dem så länge barnen är små. De brukar leka alldeles bredvid och vill undvika att de försöker stå på dem! ?

    • Reply
     Anna-Lena Nyfors-Norrgård
     21 april, 2016 at 21:48

     Ja, det är smart med tanke på barnen. 🙂

 • Reply
  Rosie
  29 juni, 2016 at 10:42

  Hej Rosie heter jag bor i Sverige,Var i från kommer din svarta hylla i sovrummet med glashyllor i ? så fint
  kram Rosie

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   29 juni, 2016 at 13:23

   Hej! Den kommer från Ikea och heter Vittsjö.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.