LCHF cheesecake i glas

DSC 5316w

 

Den här desserten brukar jag röra ihop om jag får ett akut begär efter nåt gott. När man googlar lchf desserter så är det oftast pannacotta eller glass som dyker upp. Men när jag blir sugen på nåt gott är det inte riktigt läge att vänta medan desserten kyls i fyra timmar. Då är den här perfekt, det tar ungefär en kvart från man plockar fram ingredienserna tills man sitter och äter. 

 

CHEESECAKE I GLAS – LCHF

4 stora portioner

100 gr smör
3 dl mandelmjöl
1 msk sukrin eller annan sötning

300 gram Philadelphia-ost
3 dl grekisk yoghurt med 10% fetthalt
1 dl sukrin, stevia strö eller annan sötning
1 dl frysta halvtinade jordgubbar eller hallon

 

Smält smöret och blanda med mandelmjölet och sötningen. Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i 175 grader varm ugn i 7-8 minuter. Degen ska få färg utan att bli bränd, så håll noga koll på tiden. Låt svalna och smula sönder i mindre bitar.

Under tiden “kakdegen” gräddas vispar du ihop yoghurt, Philadelphia-ost, sukrin och jordgubbar till en slät smet. Varva smeten med kaksmulorna i ett glas och toppa med lite crunch och färska jordgubbar (men sådana hade jag inte idag).

 

DSC 5323w

 

Inte helt kolhydratfri pga jordgubbarna och yoghurten, men bättre än många andra desserter i alla fall. Idag åt vi varsin portion till kvällmat och det fungerar också riktigt bra. Mätt blir man garanterat. Receptet kommer ursprungligen från 56kilo

 

0 gillar
LCHF Mat & bak Recept

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.