Airbnb i Vasa

Just nu håller jag på och söker boende i Stockholmstrakten inför vår sommarsemester. Ifjol bodde vi på hotell, men i år tänkte vi istället försöka hitta något trevligt hus eller lägenhet via Airbnb. Gratis parkering, sängplats för fyra och fräsch, snygg inredning är mina kriterier.

  

Fördelarna med att välja Airbnb framom hotell är många tycker jag. Lägre pris per natt är antagligen det första man lägger märke till. För oss som har småbarn är det även väldigt värdefullt att kunna fixa egen kvällsmat “på rummet” när man kommer hem efter en lång dag ute på stan. Det brukar alltid vara dagens största dilemma när vi bor på hotell – vad man ska hitta på att äta som kvällsmål. Större yta att röra sig på, tillgång till ordentligt kök och tvättmaskin är andra saker som jag värdesätter. Och gratis parkering som sagt, det är ofta en kostnad man inte tänker på, men som snabbt kan skjuta i höjden om man besöker en storstad. Sen tycker jag det är lite kul att känna sig mera som en “invånare” än en turist och det gör man ju verkligen om man bor till exempel i ett radhus i någon förort utan för staden.

 

När jag bläddrat genom tiotals sidor med Stockholms-lägenheter fick jag idén att kolla hur utbudet av Airbnb-bostäder ser ut i Vasa. En sökning visade att det finns ett 40-tal bostäder som man kan hyra här i trakten. Många är oerhört moderna och fräscha! Tänkte vi skulle kika närmare på några av dem.

 

 

Vörågatan

Nyligen renoverad lägenhet med bastu belägen nära tågstation. Några minuters promenad till Vasa centrum. Gratis parkering och plats för tre personer. Här kan du se alla bilder från lägenheten. Snyggt och fräscht!

 

studie3

studio7

 

 

 

 

Stationsgatan

69 m² stor lägenhet i Sandviken. Ett sovrum + bäddsoffa. Barnvänligt och nära till olika sportaktiviteter. Här kan du se alla bilder från lägenheten. 

 

sea5

 

 

 

 

Malmögatan

Rymlig trerummare för upp till 6 personer. Gratis parkering, lugnt område. Centrum ligger på tio minuters promenadavstånd. Här kan du se alla bilder från lägenheten.

 

tre2

tre6

 

 

 

 

Kvarngatan

Vem kan motstå att bo i Vasas Meatpacking district? Fräsch 41 m² stor lägenhet i hus byggt år 2011. Gångavstånd till Vasa centrum, sängplats för fyra personer, egen bastu, mysig balkong och gratis parkering. Här kan du se alla bilder från lägenheten. Pluspoäng för den snygga tavlan!

Här finns även en väldigt informativ FB-sida för lägenheten, där man får tips på olika platser att besöka i Vasa. Den här lägenheten hyrs ut av min kompis, så jag kan verkligen rekommendera den.

 

Skarmklipp4

kggf

Skarmklippyt

 

 

Jättefina och fräscha lägenheter, eller hur? Det verkar vara betydligt lättare att hitta bra boende i Vasa via Airbnb än vad det är i Stockholm, i alla fall om man inte vill betala sig sjuk.

 

Har ni testat Airbnb? Tipsa gärna om ni bott i någon bra lägenhet i Stockholm!

 

 

 

 

0 gillar
Airbnb Kök Sovrum Vardagsrum

Du Kanske Också Gillar

7 Kommentarer

 • Reply
  NIna
  21 maj, 2016 at 14:27

  Vi använde oss av Airbnb i höstas då jag och två andra kompisar var i Stockholm. Vi ville bo på Söder och den stadsdelen kan jag verkligen rekommendera. Hittade en stor lägenhet med två rum och allt vi behövde fanns. Billigare än hotell men ändå mycket fräscht.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   21 maj, 2016 at 22:42

   Ja, Söder är verkligen mysigt! Kul att höra att ni hade en bra upplevelse av Airbnb!

 • Reply
  nadia
  26 maj, 2016 at 17:36

  Alltså HATARRR (sägs med Karis dialekt) Airbnb!! I norden är de kanske hyggliga och kör med rent mjöl i påse men ut i Europa och annanstans, voi huh huh! Sitter som bäst och svär då de höjer priser hur som helst. Från en dag till en annan. Tänkte boka med Airbnb men nu vet jag inte. Tappat lusten. Morr!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   26 maj, 2016 at 18:21

   Nä, e det sant? Vad surt! 🙁

   • Reply
    nadia
    27 maj, 2016 at 21:22

    JAAA!! Be aware 😉

 • Reply
  Annika
  11 juni, 2016 at 14:16

  Har bott via airbnb i Paris o Helsingfors o har varit enormt nöjd! Som du säger så känner man sej som en "riktig" invånare ? o det har varit en stor del av en lyckad resa! När vi sökte lägenheter i Paris så fanns det såna som hyrde ut 8 olika lägenheter o de såg mer ut som opersonliga hotellrum. Vi har inte råkat ut för några bakslag p jag hoppas o tror det blir fler såna boenden u framtiden!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   11 juni, 2016 at 18:53

   Roligt att ni har bra erfarenheter av Airbnb! Vi ser såå fram emot vår Stockholms-resa senare i sommar. Vi bokade en veckas boende lite utanför stan i ett rymligt radhus. Så mycket bättre än att trängas i ett litet hotellrum.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.