Recept: Key lime pie

Idag har vi firat min och min pappas födelsedagar, som infaller med en dags mellanrum. Mamma hade, i vanlig ordning, fixat världens godaste smörgåstårta. Jag skulle kunna leva på den året om. Tur att det lämnade en stor bit till kvällsmat också!

 

 

tarta

 

 

Eftersom alla brukar vara proppmätta efter smörgåstårtan körde jag på en lite mindre uppsättning bakverk den här gången. Jag bakade en av mina favoritpajer, Key lime pie, som är både söt och syrlig.

 

 

dukning

 

 

Enkel och snabblagad och inte alltför sötsliskig. På instagram var det någon som frågade efter receptet på pajen, så här kommer det.

 

 

keylimepie

 

KEY LIME PIE

Botten
200 g digestivekex
100 g smör

Fyllning
600 g sötad kondenserad mjölk
6 äggulor
5-6 limefrukter, både skal och saft

Till servering
2 dl vispad grädde
1 limefrukt

 

Krossa digestivekexen i en mixer och blanda dem med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en låg pajform och grädda i 175 grader varm ugn i 10 minuter. Låt svalna.
Blanda den kondenserade mjölken med äggulor, rivet limeskal och -saft. Låt smeten stå ca 45 min för att dra åt sig smaken av limeskalen. Sila sedan genom en finmaskig sil för att få bort skalen. Häll fyllningen ovanpå den avsvalnade pajbottnen och grädda i ca 20-25 minuter. Du kan skaka försiktigt på formen för att kolla om den “stannat”, då vet du att den är klar. Servera med vispad grädde och skivad lime.

0 gillar
Födelsedagar Kalas Recept

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.