Grovsalt del 2

Idag har jag latat mig i solstolen mellan varven, men jag har också varit flitig och tagit mig an ogräset som jag slängde grovsalt på i förra veckan. Det rådde lite delade meningar om huruvida den metoden fungerar eller inte, så jag tänkte avlägga en rapport. Så här såg det ut när jag hade lagt ut saltet. 

 

 

SAM 0484w

 

 

 

Jag slängde ut det ganska planlöst och utan att veta hur mycket som behövdes. Fick tips om att man kan hälla på kokande vatten eller lösa saltet i kokande vatten först och sedan hälla ut det, men jag tänkte testa den enklaste varianten med endast salt först. Inget kokande vatten alltså. Dagen efter regnade det passligt nog och efter 3-4 dagar såg det ut så här, så metoden funkade bra.

 

 

SAM 0478w

 

 

Några plantor är fortfarande gröna, så antagligen har jag missat dem. Idag krattade jag och tog bort ogräset – för tyvärr försvinner det ju inte någonstans av sig själv… Eller själva bladen smulas nog sönder ganska lätt om man trampar på dem eller rör om lite med krattan, men jag tänkte ändå ta bort så mycket jag orkar så blir det snyggare.

 

 

SAM 0481w

SAM 0486w

 

 

Nu när jag vet att metoden funkar är det bara att ta sig an resten av gården, så idag slängde jag ut salt på hela uppfarten. Imorgon ska det enligt väderleksrapporten regna, så lite senare i veckan borde allt det här ogräset vara brunt också. Bara att kratta vidare då…

 

 

SAM 0488w

0 gillar
Trädgård & natur

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Sandra Neuman
  26 juni, 2016 at 23:19

  Va bra att det fungerade så enkelt! 🙂 Jag vågar inte riktigt använda salt på vår grusplan, jag är för rädd att planteringarna runtomkring ska ta skada… Så kan det också hända att det värsta området med ogräs (som snarare är gräsmatta numera) är för etablerat för att utrotas av enbart salt. Tyvärr tror jag nog att jag får sätta mig ner och rensa för hand (tur det finns många bra poddar att lyssna på!). 😉

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   27 juni, 2016 at 08:42

   Med tanke på att en del plantor var helt oförstörda så tror jag att det främst biter på de områden som utsätts direkt för saltet. Vi har inga planteringar som ligger nära grusplan så det gick bra att slänga ut saltet hos oss, men om man har lite sluttande tomt kan det säkert rinna till oönskade ställen med regnvattnet.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.