Jeppis = Lilla Stockholm

Efter succén med “Vasa goes New York“-affischen är det förstås Jakobstads tur att få en egen affisch. Jag är ett stort Jeppis-fan – tycker människorna är så trevliga, butikerna så mysiga, restaurangerna så bra och staden så härlig. Det känns faktiskt lite som ett mini-Stockholm. Det enda jag inte blir klok på är de enkelriktade gatorna och hela uppbyggnaden av gatsystemet. Är man van vid Vasas gator med 90-gradiga vinklar så är Jakobstad verkligen en utmaning, speciellt om man rör sig med bil. Det har hänt en eller annan gång att jag faktiskt kört vilse i stan…jo, ni får skratta åt mig. Den här kartan kan vara precis vad jag behöver för att orientera mig lite bättre i stan!

 

 

OT Jstd sthlm 1

 

 

Jag känner inte till alla stadsdelar och gatunamn så ingående, men visst har jag sett en del vägskyltar som för tankarna till Stockholm, t.ex. Södermalm och Östermalm. Men att Jeppis och Sthlm har så här många gemensamma nämnare visste jag inte. Tar man sig en närmare titt på kartan så ser man en massa vägnamn som faktiskt alla återfinns i båda städerna. Jeppis ÄR Stockholm i miniformat.

 

 

jepp

 

 

ÖT:s reporter Katja Nyman och grafikern Kati Hiekkanen står bakom idé och design för Lilla Stockholm-affischen. Affischen är 50×70 cm stor och kan köpas på ÖT:s kontor i Jakobstad (Jakobsgatan 13) och på Vasabladets kontor i Vasa (Sandögatan 20). Den kommer också att finnas till salu på olika marknader i sommar. Affischen är tryckt på tjockt, matt papper och kostar 10 euro.

_______________________________ 

 

Ni är också många som frågat om man ännu kan få tag i Vasa-affischen och JA, den säljs också på Vasabladets kontor och även hos Visit Vasa i Rewell Centers andra våning. Vi funderar på en lösning för er som inte bor i Vasa-trakten också, men jag återkommer med mera info när jag vet mera.

0 gillar
Tavlor

Du Kanske Också Gillar

18 Kommentarer

 • Reply
  Karolina Åsmus
  12 juni, 2016 at 14:12

  Men JAAAAA ååååh!! Vad UNDERBART! Ska springa och köpa direkt!! 😀

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   12 juni, 2016 at 15:20

   Härligt! 😀

 • Reply
  Ingela
  12 juni, 2016 at 18:18

  Numera är det väl bara en gata som är enkelriktad. Eller så är det jag som är det (eller hat dålig koll).
  Fin karta hursomhelst, tyvärr är jag lite allergisk mot Jeppis för tillfället, men jag hoppas jag blir botad framöver.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   12 juni, 2016 at 18:40

   Haha, ingen aning hur många som är enkelriktade, men det känns som hundra! Och så är de sneda och går i konstiga vinklar 🙂 Men jag gillar Jeppis ändå. Och jag blir bättre på att köra där för varje gång. 🙂 Det roliga är att en inredningsbutik jag brukar besöka byter plats varje gång jag är dit…eller den gör ju inte det på riktigt, men jag blir alltid lika paff då den dyker upp på "fel" ställe.

 • Reply
  L.
  12 juni, 2016 at 20:41

  Vilka tider går det att komma in och köpa? Jobbar till fyra varje dag så undrar nu främst om man hinner efter det. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   12 juni, 2016 at 21:00

   Kundtjänsten har öppet 8-16 både i Vasa och Jakobstad, så det blir lite krångligt då, om du inte lyckas komma dit t.ex. under lunchpausen.

 • Reply
  Nina
  12 juni, 2016 at 21:56

  Så kul att likheterna lyfts fram med en egen plansch. Har många gånger tänkt att vi lever i ett mini-Stockholm. 🙂 Sen finns ju stadsdelarna London och West End också.:) Och PS. Tack för dina fina kommentarer om vår lilla stad! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   12 juni, 2016 at 22:05

   Ja just det, London har jag sett på en skylt också! Kul att du gillar affischen! 🙂 Alltid lika kul att besöka Jeppis, jag var där senast i onsdags 🙂

 • Reply
  T
  30 juni, 2016 at 11:56

  Åh så härligt! Jag kan komma på två enkelriktade vägar i centrum, och de är båda 2-3 m långa 😀 Karleby är mera kända för sina enkelriktade gator. Sen har vi ju förstås kanalesplanaden som är uppdelad med träd i mitten, så där finns ju en risk att man åker mot enkelriktat, ifall man åker på fel sida.. Men då är det bara att vinka å se glaa ut 😀 Det kan också hända oss jeppisbor när man liksom glömmer bort var man är.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   30 juni, 2016 at 12:04

   Haha! 😀 Men det är kanske fenomenet "sneda gator" som råddar till det för mig, alltså att de inte går i raka vinklar som i Vasa. Ja, jag vet inte, men Jeppis är en mycket svår stad för mig. Men det blir lättare för varje gång! 🙂

 • Reply
  Maria
  23 september, 2016 at 20:12

  Åh, kan man beställa denna på nåt sätt? Bor nämligen på Åland nuförtiden och är inte hemma i Jakobstad så ofta, men vore fint pryda väggen med en "Jeppis"-affisch.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 september, 2016 at 10:47

   Nej, tyvärr är det inte möjligt ännu. Kan hända att det blir möjligt i framtiden, men jag vågar inte lova något.

 • Reply
  M
  26 februari, 2017 at 12:28

  Finns denna fortfarande till salu?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   28 februari, 2017 at 09:30

   Jo, den borde nog finnas kvar på våra kontor i Vasa och Jakobstad ännu.

 • Reply
  L
  17 april, 2017 at 10:51

  Kan man fortfarande få tag i Jeppispostern?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   17 april, 2017 at 21:53

   Jo, jag tror nog att den ännu finns kvar på våra kontor i Jakobstad och Vasa. Är dock inte hundra procent säker… Vilket kontor hämtar du hellre från i så fall, så kan jag kolla imorgon om den finns där?

   • Reply
    Anki
    30 juli, 2019 at 23:17

    Hej! Går denna fortfarande att få köpa nånstans??

    • Reply
     Anna-Lena
     3 november, 2019 at 19:32

     Jag vet tyvärr inte, kolla med VBL eller ÖT (HSS Media).

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.