Svärtan

Jag har kommit av mig lite med att rapportera om nya kollektioner och produktlanseringar, men jag tänkte skärpa till mig på den fronten nu. Först ut är Ikeas hajpade kollektion Svärtan, som lanseras i september. Den är resultatet av ett samarbete mellan den svenska formgivaren Martin Bergström och indiska modestudenter från National Institute of Fashion Technology i New Delhi. 

 

 

sv1

 

 

Vanligtvis tänker vi på indisk design som färgglatt med mycket guld och glitter, men Bergström ville visa en annan sida av Indien. Abstrakta mönster i en svart, vit och grå färgskala. Inspirationen kommer från hängande kablar, slitna väggar och andra vardagliga ting som nu omvandlats till texturer och mönster på olika produkter. “Trassel-kuddarna” här ovanför gillar jag redan, fast man inte ser dem så tydligt på bilden. Kollektionen består av bland annat skålar, glasflaskor, vaser, stora keramikfat, bäddtextil och ett litet soffbord.

 

 

sv3

 

 

Det var tyvätt ganska sparsmakat med bilder i Ikeas pressutskick, men man får i alla fall en aning om vad som väntar. Och jag gillar det jag ser! Ska bli spännande att se alla produkterna sen i höst. Här finns några fler bilder för er som vill se mera av kollektionen redan nu.

 

 

sv4

 

Foto: IKEA

0 gillar
Höstnytt Ikea

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.