Taiko – ny webbutik för finländsk konst

I höst kommer en ny webbutik för finländsk konst att lanseras. Taiko ger konstmarknaden en ny kanal, där konstnären kommer att kunna sälja sin konst direkt till konsumenten. Otroligt bra initiativ tycker jag! Varför har inte något liknande startats tidigare kan man ju undra…

 

 

 

Försäljningen av konst släpar efter i dagens alltmer digitaliserade samhälle. Konstverk säljs ännu i hög grad via traditionella kanaler, så som gallerier. 

– En stor del av konstnärernas konstverk når inte konsumenterna. Det finns en beställning på en ny och omfattande handelsplats, eftersom konstnären och konsumenten inte alltid möts i dagens läge, säger Kirsi Korhonen, verksamhetsledare för Konstnärsgillet i Finland.

 

taiko logo

 

På Taiko kan man via en mångsidig sökfunktion söka och köpa unika målningar, fotografier, grafik och skulpturer. Konstverken levereras direkt från konstnären till köparen. Bakom konceptet står kommunikationsbyrån Pop Communications. Målet är att öppna Taiko under hösten och då kommer det att finnas konstverk av minst 200 konstnärer. Avsikten är också att föra Taiko utomlands när tjänsten etablerats i Finland, för att främja försäljningen av finländsk konst internationellt.

Otroligt bra initiativ tycker jag! Ser fram emot att se utbudet i webbshopen.

0 gillar
Konst Nätbutiker Tavlor

Du Kanske Också Gillar

1 Kommentar

  • Reply
    Hanna Stigzelius
    22 juni, 2016 at 11:42

    Så bra idé! För det är verkligen jättesvårt att som vanlig konsument hitta konst. Var skall man liksom shoppa? På bukowski har man inte riktigt råd liksom? Och gallerier har man ju ingen aning om var de finns och vad det finns i dem…

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.