Udda vaser

Det här med att hitta inredningsprylar som känns unika och orginella blir allt svårare tycker jag. Alla vaser, ljusstakar och lyktor ser i princip likadana ut och blir någon design väldigt inne så blir den snabbt så uttjatad att man inte ens vill se prylen igen. Jag tycker det är svårt att hitta något som ger mig en wow-känsla längre när det kommer till prydnadssaker, men ibland händer det.

Nu senast är det två designers som gör vaser med lite annorlunda utseende som jag fastat för. Stockholmsbaserade Studio E.O:s vaser består av en bas i marmor, granit eller onyx och en vas i munblåst glas, designade av Erik Olovsson. Känns sådär lagom 80-90-talsaktiga för att vara helrätt just nu. Gillar kombinationen av hårt och kantigt ihop med runt och “böljande”.

 

 

indefinite vases erik olovsson product design glass stone marble gustav almestal dezeen 936 17 640x2

Indefinite Vases 07 929x687 tile

hfhfg3

 

 

Norska designern Falke Svantuns vas “Tumble” följer lite samma princip, men ändå på ett helt annat sätt. Det är en slags “cut out”-vas som kan placeras på ändan av ett bord eller hylla. Vasen visades på designveckan i Milano tidigare i vår. Stort gilla på dessa vaser från mig!

 

 

tumble vase slide 744644

68576d16e0afdd331163c6f23c22dad6

Tumble+by+Falke+Svatun+2 tile

 

Bilder: Studio E.O och Folke Svatun

0 gillar
Designers Prylar

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.