Ingen stil?

Igår skrev Frida Ramstedt ett inlägg där hon listat de olika inredningsstilar som syns mest i bloggar och inredningstidningar just nu. Hon har sammanfattat de olika stilarna i tio olika collage där bilderna till största delen kommer från olika populära inredningsbloggare. Vartefter jag scrollade genom inlägget tänkte jag flera gånger att “det DÄR är min stil”. Sen fortsatte jag läsa och tyckte efter en stund att något helt annat var min stil.

Konstaterade till slut att jag definitivt inte är lika renodlad i min stil som många av de bloggare som nämns i inlägget, vilket också verkar vara fallet bland majoriteten av läsarna som kommenterat hennes inlägg. Jag känner faktiskt igen mig lite i så gott som varje collage, men om jag ska välja den stil som tilltalar mig allra mest får det nog bli Elegance där Frida nämner bloggaren Jannice Wistrand som främsta stilikon. Och hennes stil gillar jag definitivt, det vet ni säkert sedan tidigare. Gör jag om något i vårt hus nu, så är det oftast med inspiration från den här stilen.

 

 

lady elegance 57a97ae92a6b22a93cb3048d 

 

Frida beskriver stilen med orden “eleganta former, tunga solitära möbler, stora bordslampor, böcker och altarstilleben” och där känner jag igen mig ganska mycket, även om jag också har många prylar och möbler som inte alls passar in i den här stilen. Anledningen till att jag dras till den här stilen är att den känns klassisk och elegant, utan att vara prålig och överdriven.

 

Om jag ska välja en stil som känns minst jag så får det – konstigt nog – bli New Nordic. Jag skriver “konstigt nog” eftersom collaget innehåller prylar och möbler jag egentligen trodde att jag gillar. En hel del dansk design som jag bloggar om ganska ofta, men som sist och slutligen sällan hittar sin plats hemma hos oss. “Bulliga lekfulla former, rundade avslut, midjor på möblerna, prisvärd design och färg” skriver Frida om den här stilen. Det är kanske främst färgskalan i det här collaget som känns väldigt långt från min stil.

 

 

new nordic 57a8d6f1e087c350037aa37f

 

 

Vill ni se de övriga stilarna rekommenderar jag att ni klickar er vidare till Trendenser. Mycket intressant och välgjort inlägg! Jag har själv funderat på vilka stilar som råder just nu och inte riktigt kunnat sätta ord på dem, något jag tycker Frida lyckades väldigt bra med.

 

När jag kommit till slutet av inlägget suckade jag alltså först lite för mig själv eftersom jag inte kunde placera mig i en viss stil. Hur inkonsekvent kan man egentligen vara? Jag vill ju också vara så där stilsäker som många av dagens största inredningsbloggare är. Ta till exempel Starwoman eller Att vara någons fru. Genast jag ser en bild från deras hem kan jag säga vem den tillhör.

 

Min stil är som sagt mycket mera spretig, men sist och slutligen är jag ändå ganska nöjd med det. Jag ser det som så att jag har plockat ut de russin jag gillar mest ur alla kakorna. Kanske det till och med kan bli lite tråkigt och opersonligt att vara alltför trogen en viss stil? Ju mer jag tänker på det desto mer känns det faktiskt så. Personlig stil är det mest hypade ordet år 2016 och det fixar man allra lättast om man inte följer någon av trendstilarna slaviskt, utan mixar och blandar precis de prylar och möbler man själv gillar, må det då vara härligt färgsprakande, etno-influerat, retro eller romantisk shabby chic (stilar som för övrigt inte alls finns med i sammanfattningen eftersom den typen av inredning sällan syns på paradplats i bloggar och magasin just nu). Ute i stugorna tror jag däremot att man hittar rätt mycket lantligt och färgglatt och retro och en hel massa annat 🙂 Avslutningsvis kan jag bara konstatera att det här inlägget blev ungefär lika spretigt som min inredningsstil…

Någon av er läsare som lyckas pricka in sig själv i en enda stil från Fridas inlägg?

 

Bildcollage gjorda av Frida Ramstedt, använda med lov.

0 gillar
Add Simplicity Bloggar Inredningsstilar Inspiration Trendenser

Du Kanske Också Gillar

17 Kommentarer

 • Reply
  Joanna
  9 augusti, 2016 at 22:48

  Känner helt klart mest igen mig i Boho chics av stilarna hon beskriver. Alla attributen hon räknar upp som tillhör den stilen hittar man hos oss men visst finns det inslag från några av dom andra stilarna också här och var i vårt hem.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 augusti, 2016 at 08:10

   Ja, jag skulle också beskriva din stil så! 🙂 Jag har också en hel del av attributen som hör till den stilen och speciellt färgskalan känns ganska nära min med mycket beige, brunt och vitt.

 • Reply
  Hanna
  10 augusti, 2016 at 08:44

  Absolut Vintage och mönster, fast med mera mattor. Hade jag tid och pengar skulle jag satsa det på höga golvlister, bröstpanel med snygg tapet eller duvblått/grönt/rött över, vintagedetaljer i mässing, glas, tenn och trä, lite vetenskaplig/akademikertouch med läder, böcker och rutigt. Gamla läroverk med fina materialrum, stora fönster och högt till tak är en stor inspirationskälla. 40-tal och 60-tal, inte så mycket den där stereotypa 50-tals dockskåpsstilen. Husen i Maria Lang deckarna är grymt snygga!
  Sen är ju flera av stilarna också snygga, och hus jag gärna skulle vistas i. LOHAS såg så fräscht och avkopplande ut, och Old Nordic var fint. Minst av alla gillade jag Art Decon.
  Ok, nu babblar jag, men det var faktiskt ett inspirerande inlägg! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 augusti, 2016 at 09:22

   Härligt med din långa kommentar! Du verkar ha en väldigt tydlig bild på hur du vill inreda. Låter jättesnyggt när du beskriver det. Önskar jag hade en så klar vision också! 🙂

 • Reply
  Ingela
  10 augusti, 2016 at 09:14

  Ingen stil hemma hos oss heller, men int gör he nå. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 augusti, 2016 at 09:18

   Haha, det är också en stil! 🙂

 • Reply
  livingwithmycamera
  10 augusti, 2016 at 09:20

  Ojojoj, det här var ett spännande inlägg och jag har funderat och funderat… Hittar mig ingenstans! För mig hänger det helt enkelt oftast på pengar, jag har aldrig råd att gå all the way med nån stil utan allt blir ett hopkrafs av "saker som råkar ramla över mig" och som jag tar hand om eller fyndar nästan gratis på loppis…Eller så blir det kompromisser med vad man har råd med eller vad mannen vill ha ( för jo han får bestämma också) Men skulle jag starta från början med ett tomt blad skulle det nog bli boho, då jag kanske känner mig mest hemma i det. Antagligen för att jag älskar ljuset… Expensive eclectic och Vintage och mönster älskar jag också men det känns för pilligt och för mörkt. Läser Krickelins blogg och älskar stilen men tror inte jag skulle klara det murriga längden…
  Mina stilgurun är nog Att vara någons fru (där kunde jag flytta in direkt I sooo love it!!) och så älskar jag Mokkasins Whimsical style. Jag älskar lekfullheten och de många motsatserna och mönstren men skulle nog säkert inte kunna dra hela stilen helt igenom.
  Ditt blogginlägg får tankarna att gå vidare till klädseln.. Jag är minst lika mixad när det gäller klädseln. De här stil ikonerna drar sitt race rakt igenom när det gäller klädseln också, inte sant? Alltså funderar jag: liknar jag min inredning? Klär jag mig som mitt hem? Gör du det?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 augusti, 2016 at 10:39

   Så intressant du skriver! Jag inreder också ganska långt enligt samma princip som du, med loppisfynd, hopkrafs och budgetversioner 🙂

   Jag tänkte faktiskt skriva något om min klädstil i inlägget också, men tyckte att det blev för långt 😀 Men ja, jag är precis lika spretig i min klädstil. Ena dagen har jag jeans och sneakers, andra dagen kavaj och mera prydlig klädsel. Jag gillar att plocka några godbitar ur det som anses "modernt" just nu och kombinera med det jag redan har i garderoben.

   Kläderna är ju lite lättare (och billigare) att förnya jämfört med inredningen, så jag skulle kanske säga att jag är lite mera uppdaterad på klädsidan än på inredningssidan just nu, dvs. jag klär mig mera i den stil som känns "jag" än vad jag inreder. Min inredning hänger ännu kvar lite i det romantiska och lantliga eftersom jag inte heller har råd att slänga ut stora möbler som soffor och byråer "bara för att". Det känns ju inte vettigt heller att förnya bara för sakens skull, utan jag tar det lite vartefter.

   Det här med inredning och mode har jag funderat på många gånger och jag tror definitivt de hänger ihop. Är man intresserad av inredning är man också intresserad av hur man klär sig. Och man brukar oftast nog kunna se hurdant hem en person har på basen av hens klädsel. Inte alltid, men väldigt ofta.

   • Reply
    Living with my camera
    10 augusti, 2016 at 10:44

    Vad roligt att vi tänkt i samma banor och att du också kopplade tankarna till kläder 🙂
    "Visa mig din garderob och jag säger hur du bor", typ

    • Reply
     Anna-Lena Nyfors-Norrgård
     10 augusti, 2016 at 10:51

     Jepp, det tror jag mycket på! Alla inredningsbloggare borde visa sin klädstil nu också så får vi se om det stämmer överens med vår teori 🙂

     • Living with my camera
      10 augusti, 2016 at 10:56

      Du får väl slänga ut en utmaning! 🙂

     • Anna-Lena Nyfors-Norrgård
      10 augusti, 2016 at 10:59

      Hehe, vet inte om jag själv vill posera på nå outfitbilder 😀

 • Reply
  Living with my camera
  10 augusti, 2016 at 11:35

  ja just ja…. hehe
  jag lovar våga om du vågar 😀

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 augusti, 2016 at 11:48

   Måste fundera… 😀

 • Reply
  Susanne
  10 augusti, 2016 at 12:06

  Superhärligt inlägg av Frida. Läser inte alla bloggar hon nämnde, men är väldigt förtjust i Danielle Wittes, Helt enkelt och delvis också Att vara någons frus stil.
  Det där med kläder är intressant, ibland försöker jag lägga till nåt smycke eller snyggare skor, men det slutar alltid med att jag tar bort det. Likadant hemma, ser nån bild och försöker "härma", slutar med att jag skiter i det och så får det vara tomt istället…
  Men min budget är ju inte i klass med deras, inte heller min talang, men vi trivs i vårt hem!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 augusti, 2016 at 19:21

   Ja,så där brukar det vara för mig också. Man känner genast om det är lite malplacerat och inte passar in 🙂

 • Reply
  B-M
  23 augusti, 2016 at 11:30

  Vintage och mönster, klockrent! Bor i gammal bondstuga med dito inredning. Men på något vis skulle jag hellre ha "vitt och avskalat" inbillar mig att det är finare…..

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.