Miniprojekt

Jag börjar jobba igen imorgon. Under hela min fem veckor långa semester har jag haft i tankarna att Edvins rum måste storstädas och gamla leksaker sorteras bort. Igår kom vi äntligen igång och till och med Edvin var taggad på uppdraget och hjälpte tålmodigt till hela dagen.

 

 

hgh2

 

 

Vi bestämde att den röda Brio-spisen, all köksutrustning och leksaksmat har gjort sitt eftersom han inte lekt med de sakerna det senaste halvåret. Det lilla bordet och de två stolarna under fönstret har han mest använt när han dukat och lekt med maten, så de fyller heller ingen funktion längre. Bilden nedan är flera år gammal, men där ser ni hur det såg ut innan vi slängde ut tältet och ersatte det med ett skrivbord ifjol.

 

 

WP10043 IMG 2432w

 

 

Vi hade tänkt att hans utrymmeskrävande bilbana skulle passa perfekt under fönstret, men nej så tomt och omöblerat det såg ut! Så igår kväll började vi fundera och mäta och googla. Jag har alltid velat ha det röda Ikea PS-skåpet och det skulle ha funkat på bredden, men tyvärr skulle det ha gått upp på halva fönstret. Lekte en stund med tanken på att såga av benen lite, men det skulle ändå ha varit aningen för högt. Så jag fick tyvärr skippa den idén.

ikea ps kaappi punainen 0280548 PE419363 S4

Ville gärna ha något i knallrött eftersom den accentfärgen finns på flera andra ställen i rummet också. Jag sökte vidare och hittade serien Valje på Ikea. Fyrkantiga boxar som kan kombineras precis som man vill. Finns i flera färger, bland annat rött som passar i Edvins rum. 

 

 

valje seinakaappi punainen 0290149 PE424853 S4

 

 

Så igår kväll klickade jag hem tre röda lådor som vi ska sätta ihop på det här sättet under fönstret. Kommer bli perfekt förvaring för böcker, spel och andra småprylar. 

  

valje

 

En säckstol har länge stått på Edvins önskelista så en sådan tänkte vi också inhandla och placera vid sidan om fönstret där spisen tidigare stod. Inte världens snyggaste möbel om ni frågar mig, men barnen älskar säckstolar! Har spanat in den här från Jysk, så kanske det blir en sådan.  

 

36872

 

 

Så här såg det ut igår efter storstädningen. Tomt och lite ödsligt. Utrymmet kräver definitivt mera än en bilbana.

 

webb2

 

  

Säckstolen kommer alltså vid fotändan av sängen. Ikea PS-skåpet hade nog blivit för klumpigt och inklämt under fönstret, så även om jag hellre skulle ha haft det får jag inse att det blir en smartare lösning med kuberna. Bara att vänta på leverans då!

0 gillar
Barnrum Edvins rum Ikea Jysk Möbler Sovrum

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  livingwithmycamera
  7 augusti, 2016 at 19:06

  Blir nog bra så, ibland får man ju bara inse faktum och foga sig efter det. 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   7 augusti, 2016 at 19:17

   Jo, jag inser ju själv att det inte hade blivit snyggt, men jag har svårt att ge upp det där knallröda PS-skåpet som jag så länge velat ha… 🙂

 • Reply
  Jessica
  7 augusti, 2016 at 21:34

  Är du intresserad av att sälja spisen och leksaksmaten eller tänker du spara dem?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   7 augusti, 2016 at 23:08

   Kommer antagligen att sälja dem på loppisracet som ordnas här i byn 3.9. Om jag säljer dem 🙂 Måste fundera lite på det ännu.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.