Ny säng till Agnes

Sedan vi köpte vår nya säng har barnen (eller främst Agnes) tjatat om att hon vill ha en lika mjuk säng som oss. Och jag kunde verkligen förstå henne. Hon hade en tio centimeter tjock Ikea-madrass som verkligen inte var speciellt mjuk och skön i jämförelse med vår säng.

 

 

DSC 2980w

 

 

Så här såg det ut tills förra veckan. Jag älskar verkligen den här sängen och den passar perfekt in i rummet, så det var nog lite svårt att göra sig av med den. Men nu är den såld och en liten 4-åring får njuta av den istället.

 

 

DSC 3104w

 

 

Den nya sängen är väldigt lik vår, till och med samma färg och samma ben. Den köpte vi från Bed Invest i Närpes, ett företag som väldigt många av mina bekanta har rekommenderat. Och eftersom rekommendationer väger väldigt tungt för mig for vi en sväng till Närpes härom dagen. Där fanns ett stort utbud av olika sängar och Agnes fick testa sig fram till den som kändes bäst. Stort plus för att sängarna är tillverkade väldigt lokalt vid Hilding Anders fabrik ett stenkast från Bed Invest.

 

 

DSC 8128w2

dubbel3

 

 

Jag hade först tänkt klä in sängen med en sängkappa precis som vi har i vårt sovrum, men nu lutar det åt att sängen får vara precis så här. Tycker benen är så fina så de får gärna synas och dessutom känns det luftigare utan sängkappa. Det skulle bli mera “kompakt” med en mörkgrå kappa som går ända ner till golvet.

 

 

DSC 8120w

 

 

Vi funderade på om vi borde ha satsat på en bredare säng än 90 cm redan nu, men det kändes inte nödvändigt eftersom hon har en bäddsoffa där kompisar kan sova när det är sleepover. Dessutom hade en bredare säng krävt en rejäl ommöblering och det har jag inte lust med nu eftersom övriga möbler i rummet funkar perfekt där de är placerade nu.

 

 

DSC 8134w

 

 

En sänggavel behövs verkligen, det ser man inte minst på bilden nedan där jag har tagit bort prydnadskuddarna. Jag beställde en mörkgrå tyggavel idag, men jag är lite fundersam om den verkligen kommer att passa där eftersom den är ganska hög. Inte alltid så lätt med sluttande tak… Men vi får se, den anländer i slutet av nästa vecka.

 

 

DSC 8210w

 

 

Tanken med makeovern av hennes rum för ett par år sedan var att det skulle vara ganska rosa ännu ett tag. Sedan vartefter hon tröttnar på det är det lätt att plocka bort de rosa prylarna och ersätta med gråa eller svarta. Väggfärgen (Simplicity från Kalklitir) blir mera rosalila när man har mycket rosa prylar i rummet, men ersätter man dem med gråa och svarta prylar kommer den lila tonen i väggfärgen att dämpas lite. Här finns ett inlägg där ni kan se andra sidan av hennes rum, där skrivbordet står. 

0 gillar
Agnes rum Barnrum Hemma hos oss Sängar Sovrum

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  RM
  28 september, 2016 at 11:01

  Var har du köpt säng och sänggavel?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   28 september, 2016 at 13:26

   Sängen från Bed Invest i Närpes och sänggaveln beställde jag från Jysk eftersom de inte hade sån gavel jag ville ha i Närpes.

 • Reply
  Sandra Neuman
  29 september, 2016 at 22:33

  Oj hon har verkligen fint rum! 😀 Vi köpte faktiskt en 120cm åt vår 4-åring nu när han fick ny säng… Barnen har så stort rum att det ryms fast varsin så stor säng, och så behövs det någonstans att sitta och mysa 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   30 september, 2016 at 09:23

   Tack! 🙂 Ja, en stor säng hade nog varit mysig, men jag var inte beredd att kasta ut någon av de andra möblerna för att den skulle få plats så det får bli sen när hon blir lite äldre istället 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.