Bejaka mörkret

“Efter åratal av vita inredningar har den trendsättande inredaren och stylisten Lotta Agaton nu gjort helt om och bejakar mörkret.”

 

160522 Residence Agaton13791 kopia

 

 

Så inleds artikeln i Residence där Sveriges kanske hetaste inredningsstylist Lotta Agatons nya hem presenteras. Inte en vit vägg så långt ögat kan nå. I motsats till tidigare, bland annat här och här har jag visat bilder från hennes tidigare hem som var väldigt vita. 

 

 lotta2

160522 Residence Agaton13944 kopia 700x935

 

 

Den allra senaste trenden är att måla in vägghyllor, element samt golv- och taklister i samma nyans som väggen. Lotta är som sagt en verklig trendsättare, så det ska bli spännande att följa med hur den svenska bloggvärlden reagerar på de här bilderna. Gissar att det är många som redan har inhandlat Vallmogrå från Jotun, som är färgen som använts genomgående i hela lägenheten.

 

 

160522 Residence Agaton13908 kopia 700x923

lotta4

 

Själv tycker jag det är vackert och harmoniskt på bild, men jag skulle kanske vara lite rädd att ösa på med så mycket av det mörka. Rädd för att det skulle bli för dystert med så pass mörka väggar och tak, speciellt under den mörka tiden av året. Som tur är har Lotta en massa snygga lampor, så det blir kanske riktigt mysigt. Stilsäkert och full pott på trendskalan hösten 2016 är det definitivt – att Lotta kan sin sak är det ingen tvekan om. Mörka färger på väggarna gillar jag absolut, till exempel som vi har i vårt sovrum, men där har vi fortfarande ljust tak och vitt golv så det känns inte speciellt mörkt ändå. Fler bilder från lägenheten kan ni ser här.

 

Foton: Pia Ulin för Residence Magazine.

0 gillar
Bloggar Hall Kök Måla Sovrum Trender

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Hanna Stigzelius
  12 oktober, 2016 at 19:44

  Jag tycker det ser ut som bilderna är tagna som svartvita! Ser lite konstigt ut… Nja, lite för mycket mörkt i min smak. Men säkert trendigt jo 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   12 oktober, 2016 at 19:47

   Ja, jag reagerade på samma sätt med vissa av bilderna! Verkligen inte mycket som ger någon färgklick där inte.

 • Reply
  Nina
  12 oktober, 2016 at 21:23

  Jag tycker som du, jättefint på bild men skulle nog inte gå all in själv. Och jag blir väldigt nyfiken på att se nyansen vallmogrått irl – vilket namn!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   12 oktober, 2016 at 21:30

   Ja, jag skulle vilja stiga in i den här lägenheten och uppleva hur det känns med en nyans överallt! Spännande! 🙂

 • Reply
  I.E
  13 oktober, 2016 at 04:59

  Äntligen säger jag! Förutom att grått är min favoritfärg (i alla hundratals nyanser) så blir jag ledsen av alla vita, stela hem jag besökt under åren (försök att läsa utan dömande ton). Tycker liksom fönster, utsikt och ljus får mervärde av lite mörkare inredning och väggar 🙂 Vallmogrått måste ju vara ett av de finaste namnen på grått nånsin dessutom.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   13 oktober, 2016 at 09:37

   Ja, jag håller med! Helvita hem blir för sterilt och trist. De senaste åren har jag plockat in mer och mer kontraster i vårt hem, så nu känns det långt ifrån det helvita vi hade i början 🙂

 • Reply
  Malin
  16 oktober, 2016 at 15:39

  Jag älskar't, även om jag också skulle vilja att vi bejakade färg lite mer i inredning.

  Men faktum är att utan mörker går det inte att göra något intressant med ljuset över huvud taget. Utan mörker är ljus bara helt platt som ett kopieringspapper. Inte så kul alltså 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   16 oktober, 2016 at 15:47

   Yes, så är det verkligen! Och färg kommer mer och mer i inredningen tycker jag. Även om nordbor är ganska försiktiga när det kommer till andra färger än grått 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.