Belysning i barnrum

I förra inlägget lovade jag att visa hur man kan få in olika typer av ljuskällor i ett sovrum. I det här fallet ett barnrum, närmare bestämt Agnes rum. Som allmän belysning fungerar förstås taklampan.

 

 

DSC 8239w

 

 

På skrivbordet behövs arbetsbelysning och där har hon en lampa som kan justeras och riktas dit man behöver vinkla ljuset just då.

 

 

DSC 2993w2

DSC 3192w2

 

 

En lampa på nattduksbordet är förstås en självklarhet när man ska ligga och läsa.

 

 

DSC 8134w

 

 

Många skulle kanske nöja sig med de här tre lamporna. De är de absolut viktigaste, men skulle vi enbart ha dem skulle det inte vara någon vidare mysig stämning i rummet. Det är här mysbelysningen kommer in. Som till exempel en ljusslinga i ett hörn. 

 

 

DSC 8265w

 

 

Utöver det har vi tre myslampor placerade på olika byråer och hyllor. En före detta prydnadsbur som vi förvandlat till lampa står på en liten byrå mellan sängen och soffan.

 

 

DSC 8217w

 

 

I ena hörnet samsas en liten, rund tyglampa med Hattifnatten som Agnes gjort i skolan.

 

 

DSC 8220w

 

 

På bänken under fönstret står den här Kalklitir-målade lampan. Här kan ni se bilder på hur den såg ut före jag målade den. Sammanlagt räknade jag till sju olika lampor i Agnes rum. Sällan är de alla tända samtidigt, men nu när kvällarna börjar vara riktigt mörka igen är ljusslingan och myslamporna ofta tända.

 

 

DSC 8232w

 

Som jag skrev i förra inlägget – mitt bästa tips är att se till att varje hörn av ett rum är upplyst, då är man redan långt på väg. Man behöver förstås inte överdosera bara för att komma upp till fem eller sju lampor per rum, men i regel tycker jag att många har alldeles för få lampor. Då är det speciellt mysbelysningen som man har glömt bort. Så satsa på många smålampor på hyllor och byråer.

 

I vårt sovrum har vi bara fyra lampor nu sedan vi gjorde renoveringen och det är minst två för lite. Det är inget jag har tänkt på under sommarmånaderna, men nu märker jag att två hörn av rummet är alldeles för mörka. Så det ska åtgärdas asap. Men trots att jag tycker att lampor är det bästa inom inredningsvärlden, så är det samtidigt jättesvårt att hitta rätt lampa, så det brukar vara en ganska långdragen process.

0 gillar
Agnes rum Barnrum Hemma hos oss Lampor & ljus

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  Marina Söderman
  10 oktober, 2016 at 22:34

  Hej. Var är korgen köpt som mjukisdjuren ligger i på sista bilden.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 oktober, 2016 at 22:38

   Den kommer från Minimani, men är köpt för ca 5 år sedan så de finns inte längre kvar där tyvärr.

 • Reply
  Malin Kjellman
  10 oktober, 2016 at 22:37

  Har du något tips på mysbelysning i pojkrum också? Tycker det är otroligt svårt att få ett sådant att bli mysigt. Redan att det oftast går i blått blir ju så kallt.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   10 oktober, 2016 at 22:39

   Ett sånt inlägg ska jag nog kunna fixa ihop också! 🙂 Edvins rum går i blått, vitt, svart och rött och där finns nog en hel del myslampor också. Återkommer när jag hunnit fota det 🙂

 • Reply
  Maria
  11 oktober, 2016 at 10:44

  Hej! Jag undrar varifrån taklampan och skrivbordslampan är? Hur stort är rummet. Det verkar jätte stort och fint inrett. Lyxigt med egen soffa i rummet.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   11 oktober, 2016 at 12:35

   Taklampan är från Ellos (tror jag, den är ganska gammal) och skrivbordslampan från Ikea. Rummet är ca 15-18 kvadratmeter, jag måste kolla ritningen för mera exakt mått. Men jo, det är ganska stort och rymligt. Soffan är en bäddsoffa som rymmer 2-3 tjejer när det är sleepover 🙂

 • Reply
  SK
  11 oktober, 2016 at 12:42

  Vad är det för hylla som hon har över skrivbordet? Jättesnygg!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   11 oktober, 2016 at 13:16

   Hyllan är köpt på Minimani och den är ihopbyggd av två hyllor. Från början var "sidogallret" svart, men det har jag spraymålat vitt. Hyllorna finns nog kvar där ännu såg jag när jag var där senast 🙂

 • Reply
  Emma
  13 oktober, 2016 at 08:18

  Varifrån är ljusslingan? Verkligen fint rum!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.