DIY: Gloria från Klong

För några år sedan tycker jag att det fanns hur många “it-prylar” som helst som syntes i precis varje blogg och inredningsmagasin. Visst finns det fortfarande en hel del sådana, men jag tycker ändå att själva fenomenet har minskat en aning. Att folk inte längre köper exakt samma pryl som alla andra har bara för att det råkar bli trendigt. Men om jag ska nämna en pryl som jag förknippar med inredningsåret 2016 så får det bli ljusstaken Gloria från Klong.

 

 

klong

 

 

Först kom den i mässingversion och på höstens Formex-mässa lanserades den i silver. Gloria är designad av Broberg och Ridderstråle och finns i två storlekar, med en diameter på 31 cm respektive 41 cm. Man kan också placera en glasinsats i ljusstaken för att göra om den till en vas. 

 

vas klong

 

Jag brukar blir ganska trött på sådana saker som man “matas” med från alla håll, men Gloria-ljusstaken gillar jag på grund av den runda formen. Allt som är runt är bra. De flesta hem är så fulla med hårda och kantiga möbler så de behöver mjuka, runda former för att balansera upp det. Kanske det är en anledning till att Gloria blivit så populär också. Den är mera än en ljusstake – den är en skulptur. Skulpturala former är för övrigt något som finns med på trendspaningslistan inför nästa år, så jag tror vi kommer se mycket i den här stilen framöver. Snyggast är förstås om man har både den lilla och den stora ljusstaken tillsammans – en investering som tyvärr går loss på ca 230 euro.

 

 

Gloria2

 

 

Är du sugen på en Gloria, men mindre sugen på att lägga ut över sådana summor? Då kan du göra din egen variant, som Sandra Hjort tipsar om i sin blogg. Här kan du läsa instruktionerna och se steg-för-steg bilder.

 

 

gloria diy

Skarmavbild 2016 10 18 kl. 13.07.47

 

Undrar vilken av kedjorna som kommer att vara först ute med en budgetversion…? Jag tippar på Lagerhaus eller H&M Home, senast till julhandeln.

 

Bilder: Klong, Atilio.

 

0 gillar
Uncategorized

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.