DIY: Nytt kakel

Budgetrenoveringar är det roligaste jag vet – att åstadkomma stora förändringar med små medel. För i ärlighetens namn är det ingen större utmaning att förnya ett hem om man har obegränsade resurser. Har man däremot en begränsad budget får man istället vara kreativ och hitta på egna lösningar. Något som Isabella Löwengrip gjorde då hon skulle renovera toaletten i sitt kontor. Ett kontorsutrymme som hon hyr under 2,5 års tid och därför inte ville lägga ner stora pengar på att förändra. Så här såg det ut före.

 

 

P1100500 e1476099287459

 

 

Kakeldekor i form av klisterlappar har säkert de flesta av er sett, men jag har inte sett någon som verkligen förnyat ett helt badrum med sådana. Här har inredaren Ida Ahlström använt marmormönstrad kakeldekor för att skapa ett helt nytt utseende istället för att riva ut alla kakelplattor.

 

 

MG 3160

 

 

Piffa till med en rund spegel, en snyggare papperskorg och hyllor att ställa fram dekorativa prylar på så är förändringen ganska stor, eller hur? Här ser ni några andra exempel på hur man kan förnya med kakeldekor på en lite mindre yta, till exempel i köket.

 

 

Skarmavbild 2016 10 16 kl. 10.22.03

Skarmavbild 2016 10 16 kl. 10.20.00

Skarmavbild 2016 10 16 kl. 10.19.15

 

 

Det är också möjligt att måla kakelplattor, vilket många kanske inte tänker på. Har man till exempel en bård i mönstrad mosaik som man tröttnat på är det enkelt att måla över den. Här kan du läsa mera om hur man gör. Och här hittar du en video som visar hur man går tillväga.

 

 

mala pa kakel sa gor man steg 3

 

Toalettbilder från Blondinbellas blogg. Foto: Sofia Törnqvist. Styling: Ida Ahlström
Övriga bilder från Paxlux och Elle Decoration.

0 gillar
Badrum Bloggar DIY Kakel Kök Makeover

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Marias Memoarer
  16 oktober, 2016 at 20:10

  Marmorkaklet är ju bara för snyggt!! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   16 oktober, 2016 at 20:44

   Ja, det blev snyggt!

 • Reply
  sevendays.fi/lagombackan
  17 oktober, 2016 at 16:54

  Är det månne förmånligare att lägga enfärgat kakel och sedan dekorplast än att från början lägga mönstrat kakel?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   17 oktober, 2016 at 17:06

   Ingen aning, jag har inte räknat på det 🙂 Det finns nog mönstrade kakel i alla prisklasser också förstås. Själv skulle jag vara rädd att tröttna på ett mönstrat kakel efter ett tag så jag skulle inte våga lägga ett sånt, men däremot skulle jag kunna tänka mig att piffa upp vita kakel med olika typer av dekor. Det kan man ju alltid ta bort sen när man tröttnar på det, så på det sättet blir det säkert billigare 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.