Fullviktig

Många av höstens kollektioner hade anlänt till Ikea nu i oktober, bland annat “Fullviktig” som är ett samarbete med sociala entreprenörer i norra Thailand. Doi Tung Development Project gör det möjligt för tusentals människor på landsbygden att försörja sig och skapar en mer hållbar miljö för invånarna i regionen. Fullviktig är den femte kollektionen skapad tillsammans med Doi Tung i traditionella hantverkstekniker och med lokala material.

 

IKEA FULLVIKTIG kollektion okt 16

IKEA FULLVIKTIG tallrik skal

IKEA FULLVIKTIG assietter skedar

IKEA FULLVIKTIG textilier

 

 

Inspirationen till kollektionen kommer från den enkla vardagslyxen att dricka te, en ritual som delas av människor i olika kulturer över hela världen. I kollektionen ingår handgjorda tekannor i keramik, tekoppar, burkar, skålar, fat och skedar i grått och korallrosa.

 

  

IKEA FULLVIKTIG kuddar miljo

IKEA FULLVIKTIG kollektion pappersprodukter

IKEA FULLVIKTIG porslin miljo

 

Kollektionen omfattar även handvävda kuddfodral, servetter och kökshanddukar samt lådor, anteckningsböcker och bilder i handgjort papper. Jag gillar färgerna och enkelheten i den här kollektionen. Tummade på faten och skålarna, men konstaterade att mina skåp inte rymmer fler av den sorten just nu. Jag hittar inte kollektionen på Ikeas finska webbsidor ännu, men på de svenska finns mera information för den som vill kika närmare på den.

 

Bilder: Ikea

 

 

 

0 gillar
Glas & porslin Ikea Kuddar & dynor

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.