My week: 42/2016

Gokväll! Nu har vi just kommit hem från Umeå efter en fyra dagar lång – och mycket skön – minisemester. Jag har bläddrat genom mobiltelefonen och plockat ut nio bilder från den gångna veckan. 

 

myweek 42b

 

1. Det känns som en evighet sedan, men höstlovsveckan inleddes ju faktiskt med tre dagar jobb. För Edvins del betydde det reservdagis eftersom hans vanliga dagis var stängt. Faktiskt första gången någonsin som vi använt oss av reservdagis – och det gick förstås hur bra som helst. Edvin är en väldigt social kille och inte alls blyg, så han såg mycket fram emot att träffa nya kompisar vid Gustavsborgs daghem.

2. Kaffepaus på jobbet. Med världens – i mitt tycke – godaste choklad. Eller endera så älskar man den eller så hatar man den konstaterade vi efter att en kollega totaldissade den. Har du inte testat, så gör det! Ingefära och citron i kombination med choklad är succé.

3. Min standardoutfit i höst. Jeans, mina vita Air Max och en lång svart “prästrock” som jag kallar den. Nu börjar den tyvärr bli för kall och jag letar febrilt efter en grå yllekappa i samma längd som den svarta, men det verkar vara omöjligt att hitta. Alla är endera för korta, fel färg eller fel modell. Tips någon?

4. En kväll anlitade jag min hovfrisör, a.k.a. min man, för att bättra på färgen lite. Sedan jag övergick från blont till mörkt hår för nio år sedan har mina frisörutgifter minskat avsevärt. Nu färgar jag håret hemma ungefär varannan, var tredje månad och klipper mig hos en frissa max 2 gånger per år. Däremellan naggar jag lite i topparna själv när det behövs – speciellt luggen trimmar jag ofta själv. Lägger således ungefär 120 euro i året på hårbestyr, där ingår både färgning + frissabesök. När jag var blond färgade jag utväxten hos frisör var sjätte vecka och sällan kom jag billigare undan än 120 euro per gång!

5. På torsdag åkte vi med morgonbåten till Umeå! Shopping, bad, god mat och familjetid stod på agendan. Umeå verkade vara ett populärt resmål för österbottningar på höstlov, för det var bekanta ansikten precis överallt.

6. Vi bodde i en mycket trevlig Airbnb-lägenhet på Teg. Är extremt nöjd med vårt boende även denna gång. Vi betalade 146 euro för tre nätter i en rymlig trea, inklusive garage. Inget hotell kan konkurrera med det. Återkommer med ett separat inlägg om lägenheten senare.

7. En kväll fikade vi hemma hos Anders syster + man som bor i Umeå. Blev bland annat bjudna på världens godaste chokladkaka som jag defintivt måste testa att baka snart. Här hittar ni receptet på den.

8. En kväll åkte vi till det nyöppnade badhuset Navet som ligger i centrum av Umeå. Tänk er en kombination av Vasa simhall och Tropiclandia ungefär. Otroligt stort, flera olika rum med pooler. Två stora rutschbanor och flera hopptorn. En klättervägg i ena poolen. Plaskbassänger och minirutschbanor för de minsta barnen. Och det bästa av allt – en stor bubbelpool med 38-gradigt vatten. Där somnade jag nästan. Så otroligt avslappnande. Mycket rent och fräscht badhus, men ett litet minus för “mysfaktorn”. Ganska avskalat om modernt, det kunde gärna ha varit lite mera lekfullt inrett tycker jag. Barnen fullkomligt älskade stället, så de saknade nog inget alls.

9. Yoghurtglass är ett måste när vi är i Sverige. Här på Honeycomb i shoppingcentret Avion. Finns det mysli som topping är lyckan gjord för min del – och det fanns det här! På tal om mat så hade vi blivit tipsade om att äta middag på Pinchos, men det var tyvärr fullbokat alla dagar, så det missade vi. En mycket bra anledning att snart återvända till Umeå alltså! 🙂

0 gillar
My week Vardag

Du Kanske Också Gillar

8 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  23 oktober, 2016 at 21:44

  Ja , skriv mer om Airbnb.. Det låter så väldigt intressant och roligt.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   23 oktober, 2016 at 21:56

   Yes, det ska jag göra! 🙂

 • Reply
  Sofia
  23 oktober, 2016 at 22:30

  Vilken hemmahårfärg använder du/vilken rekommenderar du? Har själv typ samma färg som dig och kunde gärna spara in lite på frisörbesöken…:)

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   23 oktober, 2016 at 22:44

   Garnier Nutrisse Cream nr. 5 använder jag. Rekommenderas! Skulle kanske vilja gå snäppet mörkare, men jag är så feg så jag kör med den jag vet blir bra 🙂

 • Reply
  Josefine
  24 oktober, 2016 at 08:21

  Har köptben yllekappa i den längden från HM, min är beige men såg att på nätet fanns samma åxå i grå ? 100 spänn, jätteskön ca 50% ull ?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   24 oktober, 2016 at 11:05

   Oj, måste kolla in den asap! Tack för tipset!

   • Reply
    Josefine
    24 oktober, 2016 at 12:30

    Kollade på deras hemsida under "kappor" så där kom den först upp, inga knappar utan bara knytbälte (funkar bra) Sku säga den är identisk med den beige/camel färgade som finns i affärerna i Vasa! Så kan man ju prova storleken IRL! : )

    • Reply
     Anna-Lena Nyfors-Norrgård
     24 oktober, 2016 at 12:53

     Ah, den där har jag sett, men dissat den pga avsaknad av knappar. Men kanske man borde ge den en chans ändå om du menar att det funkar bra utan…ska testa den beige i butiken! Tack än en gång för tipset! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.