Tomhänt från Ikea?

Nä, inte riktigt. Är det någon som lyckats med det någonsin tro? Fast vi bara åker till Ikea “för att titta och inspireras” så slutar det med att kassakvittot visar 200 euro. Så även denna gång. Jag ville främst dit för att spana in den tillfälliga kollektionen Svärtan, som jag bloggat om för en evighet sedan och som nu äntligen anlänt till butikerna. Förstås var ju det mesta redan slutsålt, det enda som fanns kvar var några tygstycken, anteckningsblock och mattor. Jag såg inte en skymt av det fina brickbordet eller kuddarna som jag gärna hade klämt och känt lite på. Jättesynd eftersom några av kuddarna nog med högsta sannolikhet hade hamnat i shoppingvagnen.

 

 

IMG 20161021 122903

 

 

En positiv överraskning var dock hörnet med Stocksund-sofforna. Jag hajade till när jag fick syn på den beige soffan i bild. Av vilken anledning då? Jo, för att den har tre sittdynor.

 

 

IMG 20161021 114051

 

 

Stocksunds 3-sitsiga soffor är har ju nämligen endast två sittdynor (som den mörkgråa på bilden) och det är en sak jag inte alls gillar med soffor (man vill ju inte sitta mitt i skåran). Men nu fanns alltså en soffa med tre sittkuddar! Enligt beskrivningen är den en 3,5-sitsig soffa, det vill säga lite bredare än den andra modellen. Den skulle dock rymmas hos oss utan problem. Och min man som tidigare dissat sittkomforten i dessa soffor totalt tyckte nu plötsligt att de inte var så pjåkiga. När vi kom hem kollade jag ikea.fi och där fanns inte denna modell överhuvudtaget! Chattade med Ikeas kundtjänst igår och de bekräftade att den 3,5-sitsiga soffan inte finns i sortimentet i Finland. Surt!

 

 

Ranarp-lamporna har jag alltid gillat ända sedan de lanserades. Har dock aldrig hittat något lämpligt ställe för någon av dem. Men nu har taklampan kommit i svart och den skulle faktiskt passa perfekt i vårt kök ihop med vårt svarta köksmöblemang. Bättre än den rostbruna lampan vi har där nu. Så jag impulsköpte faktiskt en sådan, men det tycker jag är helt okej med tanke på att den kostade under 30 euro.

 

 

Skarmavbild 2016 10 25 kl. 14.59.41 

 

Ikeas mattavdelning brukar jag oftast gå ganska snabbt förbi. Jag har aldrig köpt en matta där eftersom jag tycker de har ganska udda storlekar och ofta sådana färger och mönster som inte passar hos oss. Men nu hittade jag faktiskt flera mattor jag gillade! I vår hall har vi en brun, väldigt luggsliten rund matta, som jag länge sökt en ersättare till. Nu hittade jag en grå, rund matta som mätte hela två meter i diameter (Ådum). Den vi hade i hallen tidigare var 1,60 meter och jag var inte säker på om en 2-meters matta skulle funka där. Konsulterade min mamma via telefon och efter lite funderande kom vi fram till att den borde rymmas, så vi chansade och köpte den. Och till all lycka så funkade storleken perfekt!

 

 mattor

 

En annan matta som jag fastnade för, men som fick stanna i butiken, var Basnäs. Tydligen en utgående modell, men jag har inte sett den tidigare (kanske för att jag som sagt alltid går väldigt snabbt förbi mattavdelningen). Jag har länge sökt en ny matta till tv-rummet på övre våningen eftersom den vi har är väldigt slattrig och dålig kvalitet. Basnäs skulle eventuellt passa där och materialet var 70% ull så den var stadig och tjock precis som jag vill ha. Påminner väldigt mycket om mattan vi har i vardagsrummet som många av er mejlat och frågat om (den är från Hobby-Hall, men slutsåld).

 

Vad annat hamnade i shoppingvagnen då? Jo, en massa småsaker förstås. Ljusen var faktiskt det enda jag hade på inköpslistan på förhand. Ledljusen “Stöpen” har vi redan flera set av och nu ville barnen ha varsit set till sina rum. En snygg svart sax kan man ju behöva, likaså ett lövformat fat. Och nya mjuka kuddfodral! Äntligen nya kuddar! Vet dock inte var jag ska placera dem eftersom jag redan har fullt i soffan…

 

ikea

Produktbilder: Ikea

 

0 gillar
Ikea Lampor & ljus Mattor Soffor Umeå

Du Kanske Också Gillar

12 Kommentarer

 • Reply
  livingwithmycamera
  25 oktober, 2016 at 18:33

  Kom ut med med ett doftljus idag, inget annat… Men å andra sidan var jag där för några veckor sedan. Det blir ju ett annat slags shopping när man har det närmare. Man behöver inte vrålshoppa då.
  På ljusavdelningen såg jag en himla snygg trearmad mattsvart ljusstake med fat ( det var liksom en enda gjuten mojäng) , men den åkte inte med denna gång. Tror den skulle sätta eld på taklampan, såpass högt blir det med ljus i. 🙂 Jätte stora julstjärnor i papper hade de och dem tummade jag också på men nä, lite ebb i kassan nu så jag höll hårt i plånboken. 🙂
  Snart kommer julsakerna men det går till november- ovanligt sent i år men tror det hade med 20 års galejet att göra.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   25 oktober, 2016 at 18:39

   Jo, det är nog skillnad om man bor nära Ikea eller har 4 h resväg dit 🙂 Julsakerna plockades fram samma dag vi var på Ikea i Umeå, alltså förra veckans fredag. Tyvärr hann vi inte vänta på att de skulle öppna avdelningen (skulle ta några timmar till) och lika bra var väl det eftersom jag absolut inte behöver några nya julsaker 🙂 Tror jag vet vilken ljusstake då menar, den var fin!

 • Reply
  Sanne
  25 oktober, 2016 at 20:37

  Ha ha, brukar också gå ganska snabbt förbi mattavdelningen på Ikea men just dom två mattorn finns hemma hos oss 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   25 oktober, 2016 at 21:14

   Haha, vilket sammanträffande! 🙂 Du har bra smak!

 • Reply
  Hemlis
  25 oktober, 2016 at 20:54

  Varit till IKEA en enda gång, köpte inget. Tänker inte köpa något från IKEA heller för det suger, kvaliteten sugen och man får bättre från lokalt!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   25 oktober, 2016 at 21:15

   Kvaliteten suger – hur kan du veta det om du aldrig köpt nåt där? 😉

   • Reply
    LL
    26 oktober, 2016 at 12:04

    Vi var till Ikea i T:fors senaste vecka, köpte en Pax garderob (med lådor, korgar, byxhängare mm) och ett Fabrikör vitrinskåp och är SÅ imponerad av kvaliteten. Stabilt, redigt, väl uttänkt och allt passade perfekt!

    • Reply
     Anna-Lena Nyfors-Norrgård
     26 oktober, 2016 at 12:39

     Ja, jag är nog mycket imponerad av Ikeas kvalitet också, har aldrig köpt något som inte hållit eller motsvarat mina förväntningar. Men tror det är ett ganska allmänt tankesätt bland sådana som inte handlar på Ikea, att "det bara är slit-och-släng-prylar", men jag håller inte alls med där. Och allt är verkligen väl uttänkt med smarta, nytänkande lösningar och funktioner!

 • Reply
  Marie Håkans
  26 oktober, 2016 at 13:15

  Vad intressant med Stocksundsoffan! Jag har också ratat dem när jag varit rädd att man ska luta ner i mitten. Kanske de tänker att finländare har andra slags rumpor 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   26 oktober, 2016 at 13:23

   Ja, jag förstår verkligen INTE varför de inte finns i Finland! Får bara hoppas att de ändrar sig…

 • Reply
  Annika
  27 oktober, 2016 at 15:09

  Jag är nöjd över en rosa Sällskap lampskärm som är formad som en blomma. Den tillhör också en tillfällig kollektion och den föll jag pladask för då vi var till Ikea i Umeå förra lördagen 🙂 Billig och nätt i mitt tycke till vår lilla dotters rum!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   27 oktober, 2016 at 17:33

   Ja, den såg jag! Superfin, passar perfekt i ett barnrum 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.