Vaser för alla tillfällen

Jag vet inte hur det är med er, men jag har alltid brist på vaser. Eller jag har ju egentligen skåpet fullt av vaser, men sällan just den rätta vasen för en specifik bukett. Kanske det beror på att jag har fel sorts vaser? Eller bara en typ av vas? Maria Soxbo som bloggar på Husligheter har skrivit ett inlägg med rubriken “Så bygger du en perfekt vasgarderob“. Inte basgarderob alltså, utan vasgarderob. I inredningsvärlden har vi våra egna ord och begrepp.

 

 

cylindervaser lyngbyvasen2

 

 

Maria tipsar om vilka vaser som bör ingå i bassortimentet för att du ska ha den perfekta vasen för alla typer av blommor. Det här är något jag faktiskt aldrig har tänkt på, så jag tyckte det var intressant läsning. Man bör ha cylindervas, midjevas, minivas och megavas i sitt skåp. Kan du bocka av alla? Jag saknar åtminstone minivas. Och mina megavaser är upptagna av arrangemang med tygblommor, så dem kan jag räkna bort också. Här kan du läsa mera om vasgarderoben.

Ha en trevlig söndag! Själv befinner jag mig i Umeå ännu några timmar, men jag siktar på att återkomma med en veckosummering ikväll.

 

Bild: Lyngby porcelain

0 gillar
Bloggar Blommor Glas & porslin Tips

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Sevendays.fi/lagombackan
  23 oktober, 2016 at 09:29

  Nämeen, det här har ju jag på min "to-blogg-lista" också 😀

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   23 oktober, 2016 at 19:15

   Great minds think alike 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.