Vinterns Mumin-mugg

Igår var jag på loppis och såg en hylla full med Mumin-muggar för 40-45 euro styck. OMG tänkte jag, men för en samlare var det kanske rena rama fyndpriserna. Jag har noll koll på andrahandsvärdet, men att det är högt vet jag förstås. Utan att gå in desto mera på det fenomenet tänkte jag istället visa vinterns nya Muminmugg som dök upp i mitt flöde i helgen. 

 

 

unnamed

 

 

“Snöhästen” är illustrerad av Tove Slotte och designen baserar sig på Tove Janssons originalteckningar från boken Trollvinter. Till serien hör, förutom muggen, även en skål, minimuggar och teskedar.
– Fansen bad om en design med mer avslappnade färger” säger Nora Haatainen, produkt- och marknadsföringschef för Arabias Muminprodukter. Hon tillägger att Muminfansen är väldigt ivriga att komma med förslag om nya motiv.

 

 

mumin2

 

 

“Mumintrollet vaknar upp ur sin vinterdvala och eftersom han inte kan somna om ger han sig ut och upptäcker vintervärlden på egen hand. Under sitt äventyr möter han en snöhäst. Too-ticky som aldrig ligger i vinterdvala, har byggt en stor snöhäst för att underhålla sig själv under vintern. Snöhästen står framför Muminhuset och till en början tror Mumintrollet att det är en riktig häst och springer iväg av rädsla. Han hittar Too-ticky som sitter på broräcket sjungandes en sång om snöhästen. Hon förklarar sin plan om att ta kallt vatten från floden och hälla över hästen för att den ska frysa till is. Och att den fruktade Isfrun ska galoppera iväg på den och aldrig komma tillbaka.”

 

Skarmavbild 2016 10 03 kl. 10.53.54

Något som kommer att finnas på din önskelista i vinter?

 

Källa & bilder

0 gillar
Arabia Glas & porslin Kök Mumin

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Christina
  4 oktober, 2016 at 20:19

  Jag älskar vintermuggarna, så fina färger. 🙂 Så jo, den hamnar nog på julklappslistan.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   4 oktober, 2016 at 20:25

   Hoppas tomten är snäll i år! 😉

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.