My week: 46/2016

Nu när jag tittar tillbaka på den gångna veckan känns den faktiskt eeeevighetslång. Fast det inte hänt speciellt mycket har det varit tvära kast mellan sjukdom och gala. Häng med!

 

1. Måndagslunch med Linn Övergaard på Sweet Vaasa börjar bli lite av en tradition. Att umgås med roliga typer som samtidigt är smarta är det bästa. 

2. Som jag skrev i förra veckans summering så kände jag mig lite krasslig redan på söndag kväll. På måndag frös jag hela dagen, men jag var tvungen att delta i ett möte på kvällen och sedan åka in till stan med Agnes för att köpa inneskor till skoljumppan. Efter det fick jag äntligen sjunka ner i soffan och då visade febertermometern 37,6. Med tanke på att både Edvin och min man hade höstblåsor var jag aningen nervös över mitt deltagande i helgens gala, men som tur var fick jag inga blåsor, bara feber och otroligt ont i halsen hela veckan. 

3. På tisdagen var både jag och min man hemma pga feber. Jag fixade köttfärslimpa till lunch. Överst ser ni hans tallrik och nere i bild min tallrik. Jag äter ju low carb för det mesta eftersom jag mår otroligt bra av det, jag blir pigg, min mage gillar det och jag får inga blodsockerdippar. Ibland upplever jag dock att vissa har problem med mitt val, även om det har blivit bättre nu än för några år sedan. Jag tvingar dock ingen att äta som mig och jag försöker inte omvända folk, så jag tycker egentligen inte att man behöver ifrågasätta hur andra äter då… Många har fortfarande uppfattningen om att lchf är synonymt med högar av fett och massor av kött, men det behöver det verkligen inte vara om man inte vill. Båda tallrikarna innehåller köttfärslimpa, gräddsås och broccoli. Den enda skillnaden är att jag inte äter potatisen, utan istället tar jag lite mera broccoli. Och köttfärslimpan gör jag utan ströbröd. Så här ser det oftast ut hos oss, vi äter alla samma mat, men jag väljer bort kolhydratkällan och tar istället lite mera grönsaker. Äter jag sallad lägger jag däremot alltid till en klick majonnäs – mera om det under bild 5.

4. På onsdagen var vi fortsättningsvis hemma, men lite piggare. Vi orkade till och med hänga upp den nya kökslampan som vi köpte på Ikea på höstlovet. Like it a lot! Känns som om den passar bättre ihop med bordet än den bruna lampan i industriell stil vi hade där innan. 

 

myweek 3

 

5. Här lunchar jag med Anna G. Fast hon syns inte på bild, bara salladen. Det här är nämligen en av stans godaste sallader om ni frågar mig. Ceasarsallad med kyckling och chevré på bistron i Saluhallen. Jag beställer som sagt alltid en klick extra majonnäs när jag äter sallad. Detta för att man håller sig mätt längre om man äter lite extra fett med salladen och helt enkelt för att jag inte gillar torra sallader. Överdrivet mycket fett är det dock inte, men jag tycker att mat ska vara krämig och god!

6. Krämigt och gott är det också på fredagar när vi traditionsenligt äter lunch på Svenska klubben. Deras bearnaisesås är gudomlig! Här med Foppa och mammalediga Anna + baby V. 

7. Det var osäkert in i det sista om jag verkligen skulle kunna gå på galan eftersom jag inte kände mig helt frisk. Någon outfit hade jag inte heller… Men på fredag morgon ringde jag min frissa Jina på Salon Peter o Jina och frågade om det möjligtvis skulle gå att få håret fixat på lördagen. Jag har varit Jinas stamkund i många, många år och hon är alltid lika tillmötesgående, proffsig och flexibel. Hon lovade att jag kan komma efter hennes sista kund på lördagen. Jag beställde en knut på huvudet och det fixade hon på mindre än en halvtimme. Jag är inget större fan av håruppsättningar, speciellt inte lockiga och romantiska (på mig själv alltså), men den här älskade jag. Lagom stram och enkel för min smak och det var väldigt skönt att slippa ägna håret en enda tanke under resten av kvällen.

8. Min outfit hade jag som sagt inte alls planerat på förhand. Det enda jag visste var att jag absolut inte ville ha klänning, varken kort eller lång. Och inte helsvart (klädkoden var alltså svart och vitt och jag gissade att 90 % av gästerna skulle bära helsvart – och så var det nog också med facit i hand). Först hade jag en vision om en vit kostym i smokingstil, men något sådant kunde inte Vasas butiker erbjuda. Det närmaste jag kom var en vit kavaj med svarta slag som jag hittade på H&M:s reastång för 20 euro. Den sista som fanns kvar. Och den var i min storlek. Köpte den oprovad en minut för stängning i torsdags. Kombinerade med mina svarta läderbyxor, en svart topp med spetsdetaljer och några gamla smycken i svart och silver. Plus en loppisfyndad paljettväska med zebramönster. Kände mig mycket bekväm med både kläder och hår hela kvällen, vilket är det absolut viktigaste tycker jag.

9. Galan då? Den var jätterolig! Bättre än ifjol på många sätt, mera avslappnad och mera varierat program. Anna, Julia och jag delade ut priset till årets kreativa blogg, vilket Lindas lantliga mycket välförtjänt vann för andra året i rad (foto av Anna Betlehem). Dessutom är jag så otroligt glad och stolt över de duktiga bloggarna på Sevendays som kammade hem vinster: Ellen, Caroline, Karolina och Linn. I vår monter kunde man skriva “kärleksbomber” till sina bloggvänner precis som förra året. Vi kommer att publicera alla hälsningar här på Sevendays, så håll utkik efter det under morgondagen.

 

Och så lite bonusbilder från galan på det.

 

SAM 0038

SAM 0060

Karolina vann pris för årets bästa inlägg, som ni hittar här.

 

SAM 0067

Och härliga Caroline vann priset för årets personliga blogg.

 

SAM 0076

Att priset för årets blogg skulle gå till Ellen var en självklarthet. Glad att alla andra tyckte det också och röstade fram henne som vinnare!

 

gala

Mitt fina sällskap, Anna och Julia. Men det var minst sagt utmanande fotoljus i salen…

 

SAM 0052

Linn vann pris för årets bloggveteran, men eftersom hon inte var på plats hämtade Julia hennes pris och läste upp en hälsning från Linn.

 

SAM 0084Tack till arrangörerna Maria och Ida-Marie & Co för en trevlig kväll!

 

Här avslutar vi veckan med att plocka fram julpyntet, det är ju faktiskt lilla jul nästa lördag! Och så konstaterade vi i morse att det nu är Agnes tur att drabbas av höstblåsorna…så sjukstugan ser ut att fortsätta ännu ett tag. 

0 gillar
Galan 2016 Jobbet My week Vardag

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Ida-Marie
  20 november, 2016 at 16:48

  Oh hann aldrig säga det under kvällen, men din kavaj är verkligen så fin 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   20 november, 2016 at 16:49

   Tack Ida-Marie! Ibland levererar H&M 🙂

 • Reply
  Josefine
  21 november, 2016 at 08:17

  …får man fråga varifrån dina byxor kommer? : )

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   21 november, 2016 at 08:21

   Jag TROR de är från Vila om jag minns rätt 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.