Pappersstjärnor

Ifjol bloggade jag om “Moravian stars“. Då hade jag i flera år letat igenom hela internet i jakt på en sådan stjärna, när jag äntligen hittade en variant på Jotex. Köpte dock ingen då av någon anledning, kanske främst för att jag egentligen inte har någon lämplig plats för en dylik stjärna. 

 

Skarmavbild 2016 11 29 kl. 10.10.55

 

Nu finns den här vita pappersvarianten på Granit (tipstack till Frida). Den verkar dock inte ha någon belysning, men är ändå snygg tycker jag. Speciellt så här i grupp tillsammans med några andra. 

 

 

Skarmavbild 2016 11 29 kl. 10.10.44

 

 

Undrar om man kan vika Moravian stars själv…fast kanske bäst att inte ge sig på ett sådant försök, även om jag just nu är väldigt sugen på att göra något juligt papperspyssel. För några år sedan vek jag den här stjärnan (eller snöflingan) som fortfarande är en favorit. Har ni tips på något relativt enkelt papperspyssel får ni gärna lämna en kommentar!

 

WP17765 DSC 9900w

 

EDIT: Carolina kommenterade på FB och skickade en länk till ett inlägg som visar hur man viker en Moravian star. Såg väldigt avancerat ut och tog tydligen tre kvällar i anspråk, vilket jag inte alls betvivlar. Här hittar ni länken ifall ni vill testa.

0 gillar
Jul Julen 2016 Paper art Trendenser

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Hanna Stigzelius
  29 november, 2016 at 21:56

  Papperspyssel på kommande i min bloggjulkalender om typ en vecka 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   29 november, 2016 at 21:58

   Härligt! Då ska jag hålla utkik! Roligt med kalender förresten, det har jag inte hunnit med.

 • Reply
  Tove
  5 december, 2016 at 22:42

  I Strömsö viker de ju också liknande pappersstjärnor. Såg inte alltför svårt ut.. Hittade länken på deras fb-sida åtminstone!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   6 december, 2016 at 10:12

   Aha, tack för tipset! Kollar aldrig på tv, så det hade jag missat 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.