Sagoskatt

För andra året i rad presenterar Ikea “Sagoskatt” – en tillfällig kollektion mjukisdjur designad av barn från olika delar av världen. Kollektionen består av tio färgstarka varelser, bland annat ett monster, en tvåhövdad fågel och en hästosaurie. 

 

 

IKEA SAGOSKATT mjukdjur i sang2

 

 

Sagoskatt är resultatet av den årliga teckningstävlingen på Ikea. Förra året skickade sammanlagt 52 000 barn in teckningar och en jury valde ut tio vinnare som nu fått sina drömdjur förverkligade. En av vinnarna är 7-åriga Miro från Finland som ritade den blå hunden med rosa prickar. “När min mamma sa åt mig att rita visste jag att jag ville rita en hund som jag kan leka med. Det tog fyra minuter att rita Täpy”, säger han om sin teckning.

 

 

IKEA SAGOSKATT mjukleksak hund 1

 

 

Man kan inte låta bli att le när man ser de här kreativa skapelserna 🙂 Gillar att de har förverkligats precis enligt teckningarna, inget förskönande har gjorts utan de ser exakt ut som originalet.

 

 

ikea sagoskatt

 

Gosedjuren är också en del av välgörenhetskampanjen “Lek för alla barns rätt”. För varje barnbok och leksak som säljs på Ikea under tiden 20.11-23.12 i år skänks 1 euro till projekt i några av världens fattigaste områden för att stödja barns utveckling, inlärning och lek.

 

Bilder: Ikea

 

 

0 gillar
Ikea Leksaker

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.