Chokladbollar med pepparkakssmak

Här kommer det utlovade receptet på chokladbollar med pepparkakssmak. Inga konstigheter alls, det är som namnet säger helt vanliga chokladbollar, enda skillnaden är att de är smaksatta med pepparkakskrydda (t.ex. den blå påsen från Santa Maria). Sorry för halvdålig mobilbild, men det fanns inte tid för någon avancerad session av produktfotografering innan de skulle iväg till försäljning.

 

kokoks

Chokladbollar med pepparkakssmak 

100 gr mjukt smör
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk pepparkakskrydda
2 msk starkt kaffe
1-2 dl kokosflingor för dekoration

 

Rör ihop smör, socker och havregryn. Tillsätt vaniljsocker, kakao och pepparkakskrydda. Häll i kaffet och blanda allt till en jämn smet. Forma smeten till små bollar och rulla dem i kokosflingor. Förvaras i kylen.

Receptet ger ca 25 bollar. Jag gjorde 1,5 sats och jag mätte inte pepparkakskryddan så noga. Rekommenderar att man börjar med lite mindre mängd krydda och smakar sig fram till lagom mängd. Vissa vill ha starkare smak, medan andra gillar lite mildare. 

0 gillar
Jul Mat & bak Recept

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Danielas Dagbok
  14 december, 2016 at 17:35

  låter helt otroligt gott!!!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   14 december, 2016 at 18:47

   Det var det också! 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.