Juliga recepttips

Som jag skrev tidigare så älskar jag det mesta med pepparkakssmak. Jag har snubblat över några nya recept som jag vill testa i år och jag tänkte samla dem alla här så jag hittar dem lätt + att ni kanske också får lite ny inspiration till julbordet.

 

I bloggen Hallon & praliner hittade jag det här receptet på pepparkakor med päron och ugnsvarm brieost. Och svartpeppar! Låter som en kombination som faktiskt kan vara riktigt lyckad.

 

Skarmavbild 2016 12 11 kl. 11.32.04Bild: Hallon & praliner 

 

 

En julig pepparkaksdryck hittade jag i Ida Söderbacks blogg. Varm mjölk, honung och pepparkakskrydda kan inte bli fel.

 

 

dd6a0586f1f871ab57cbc22246f3acecFoto: Ida Söderback

 

 

Om jag älskar pepparkakssmak så älskar jag kanske tiramisu snäppet mera. Vi hade till och med tiramisu som bröllopstårta, då förstår ni kanske. Därför tänkte jag att en tiramisu med pepparkaka måste vara god! Eller jag vet ju inte – ibland är vissa tiramisurecept riktiga besvikelser, men jag tänker i alla fall testa det här. Här hittar ni receptet (på finska).

 

 

i 2Bild: Valio

 

 

Sen avviker jag lite från pepparkaksspåret och går vidare till en annan julkrydda som jag också gillar väldigt mycket, nämligen saffran. Den här kladdkakan med vitchoklad och saffran gör jag alltid på jul och jag har varit sugen på den i flera veckor redan. Serveras helst med Lidls vaniljglass.

 

 

Skarmavbild 2016 12 10 kl. 09.59.38

 

 

Jättegod chokladfudge med endast två ingredienser låter lite för bra för att vara sant, men om ingredienserna är choklad och kondenserad mjölk är jag benägen att tro att det kan vara en succé. Receptet finns på Fridas bakblogg.

 

 

chokladfudgepa2ingredienser 640x426Foto: Frida Skattberg

 

 

Till slut ett bonusrecept som inte direkt har med julen att göra, men som garanterat fungerar lika bra då som någon annan gång. Receptet på superenkel Dumle-tårta hittade jag i Petra Nordqvists blogg och det innehåller en hel chokladplatta, Dumle-godis och färdig smördeg. Ibland behöver man ett enkelt och snabbt recept och då tror jag det här kan funka riktigt bra. Nu till julen skulle jag förstås byta ut de vanliga Dumle-godisarna mot varianten med pepparkakssmak. 

 

 

dsc08831 fotor

Foto: Petra Nordqvist

 

0 gillar
Jul Julen 2016 Mat & bak Recept

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Erika
  29 december, 2016 at 10:08

  Hej, jag ska bjuda på saffranskladdkakan idag, tack för tips ?☺! Men undrar är det nån särskild lidl vaniljglass du rekommenderar till?

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   29 december, 2016 at 10:44

   Ja, den i blå plastförpackning! Gelatelli Noblissima Bourbon Vanilla står det på lådan.

   • Reply
    Anna-Lena Nyfors-Norrgård
    29 december, 2016 at 10:46

    Och ännu en sak, värm gärna kakan i micron om den har hunnit bli kall och kompakt. Den blir mycket godare om den är lite varm och mjuk när man äter den 🙂

    • Reply
     Erika
     29 december, 2016 at 12:56

     Ok, tusen tack för snabbt svar ?☺?

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.