My week: 48/2016

1. Lunchade på Chili & lime. Det är evigheter sedan vi var dit senast, av någon anledning glömmer vi bort det när vi funderar på lunchställen. Synd, för jag gillar deras mat – speciellt på tisdagar när de har lax. Mums! 

2. Den lilla flaskan Moroccan oil fick vi från Salon Peter & Jina i goodie bagen på galan. Jag har länge använt olika oljor i håret, men faktiskt aldrig testat denna tidigare fast jag hört mycket positivt om den. Och jag blev helt förälskad, vilken skillnad mot de andra jag testat! Nu i veckan köpte jag en jättestor flaska som borde räcka ett bra tag. Jag använder oljan först i fuktigt hår och sen drar jag också över håret när det är färdigstylat för att lägga flygande hårstrån på plats och tillföra glans.

3. Lunch med Julia Holmqvist och Sofia Jern (och Foppa utanför bild som vanligt). Missa inte Sofias blogg, hon skriver så gripande om gatubarnens liv i Kenya. Julia har vikarierat Linn under de senaste månaderna, men hon jobbade sin sista dag på onsdag. Tack Julia för den här tiden, det har varit ovärderligt för mig att få hjälp med det dagliga jobbet med Sevendays! Julia är verkligen världens bästa – så smart, klok, positiv, utåtriktad och orädd och jag gratulerar redan nu det företag som lyckas nappa henne när hon blir utexaminerad från skolan. 

4. Ställde mig i kö till nyöppnade loppisen Comboliina för några veckor sedan. Då bedömdes kötiden vara ca 2,5 månad, så jag blev glatt överraskad när de ringde och sa att det finns ett ledigt bord nu redan! Hoppas på bra försäljning nu de kommande veckorna. Skulle ju tro att det är den bästa tiden på året nu, även för loppisarna. För jo, man kan absolut köpa begagnade saker även till julklapp!

5. Testade att ha lockigt hår en halv dag. Det hände senast kanske för 15 år sedan. Kändes lika ovant och obekvämt som då, så det blir nog inget jag kommer fortsätta med.

 

myweek 48w

 

6. På lördag morgon hade jag för ovanlighetens skull väckarklockan ställd. Då var det nämligen dags för bloggevent på Dermoshop. Den här gången hade vi även bjudit med ett gäng bloggare från Blogivaasa, så vi var ett 20-tal personer som hoppade på bussen från stan för att spendera några timmar på Dermoshops högkvarter i Korsnäs. Lovar berätta mera om det i ett separat inlägg lite senare. 

7. På lördag kväll blev det hämtmat. Sushi för mig och hamburgare för de tre andra. Resten av kvällen spenderade vi i soffan och jag tittade till och med på tv en stund, vilket är värt att nämnas av den anledningen att jag så gott som aldrig tittar på tv. Enda undantagen är “Så mycket bättre” och allt som rör den svenska Melodifestivalen och ESC. Utöver det så har jag noll koll på tv-utbudet. Tidigare var jag ett tv-freak som följde med alla serier och reality shower, men jag slutade helt kolla på tv för ca 5-6 år sedan.

8. Hyacinterna ränner i höjden – som vanligt hos oss. Vi gillar att ha varmt inomhus, vilket också resulterar i extremt långväxta hyacinter och amaryllisar. Men att pruta på värmen är jag inte beredd, så då får jag stå ut med långa julblommor istället.

9. Julfesttider för barnen och kläder ska inhandlas. Edvins dagis har självständighetsfest på onsdag, så han fick en blå skjorta med supercool prickig fluga. Just nu är det jättesvårt att handla kläder åt barnen eftersom båda två ligger mittemellan två klädstorlekar. Spenderade några timmar i butikerna med Agnes idag och konstaterade att ena storleken är för liten och den andra för stor. Önskar att fler butiker skulle ha enkelstorlekar istället för dubbelstorlekarna som de flesta kör med. Skillnaden känns mycket större mellan 122/128 och 134/140 än om man kan välja en enkel 128:a eller 134:a.

 

Det var den veckan. Imorgon ser jag fram emot jobbets julfest och sedan blir det ledig dag igen på tisdag! Ha en trevlig kväll alla ni som kikar in här!

0 gillar
Jobbet My week Sevendays Vardag Vasabladet

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Julia Holmqvist
  4 december, 2016 at 19:35

  åh vilka fina ord!! tack bästa Anna-Lena det värmde rakt in i hjärtat <3 Har varit såå kul att få vara med och hjälpa till på Sevendays igen!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   4 december, 2016 at 19:40

   Du är bara så bra! <3

 • Reply
  Hanna Stigzelius
  4 december, 2016 at 20:45

  Men så snyggt med lockigt hår på dej ju! Fast jag förstår nog dej, för jag känner mej likadan, lockigt hår känns åttiotal i mitt hår :/

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   4 december, 2016 at 20:50

   Tack! Ja, verkligen 80-talsfeelis för mig också! 😀 Så ovant!

 • Reply
  Johanna
  4 december, 2016 at 22:14

  Vilket bordsnummer har du på comboliina? Skulle gärna kika in där, tycker du har så hemskt bra smak när det gäller inredning! 🙂

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   4 december, 2016 at 22:23

   Tack! 🙂 Jag har nummer 36, men inredningsprylarna är tyvärr väldigt få. Har nästan bara barnkläder och mina egna kläder till salu den här gången.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.