My week: 49/2016

Den här veckan har innehållit så många lördagar och söndagar att jag blir helt lost, tänkte nästan glömma bort att det är söndag på riktigt idag.

 

1. Det kändes som om veckan inleddes med en lördag eftersom vi hade jobbjulfest på måndag kväll. I år höll vi till på ÖT i Jakobstad. Temat var gala och glamour och det delades till och med ut priser i stil med Oscars-galan. Mycket trevligt var det! Och jag hade både glittrig klänning och glittrigt halsband.

2. På självständighetsdagen hälsade vi på några vänner och drack glögg och åt gott. Vi var fyra familjer där, alla med en gemensam nämnare – barn födda 2007 som gick sina första år på samma dagis. Sedan dess har vi hållit kontakten fast vi numera bor på olika håll och barnen går i olika skolor. Pratade om det här med en kollega häromdagen, att man får så otroligt många nya vänner tack vare barnen. Majoriteten av dem vi umgås med nu har vi lärt känna under de senaste tio åren sedan barnen kom. 

3. Agnes fotbollslag sålde hemgjorda bakverk på byabutiken en eftermiddag och alla skulle bidra med något. Jag var inte alls sugen på att “baka på riktigt” så jag gjorde istället chokladbollar med pepparkakssmak. Jag älskar allt med pepparkakssmak – förutom pepparkakor i sig. Lite lustigt, men jag tycker pepparkakor är så torra och tråkiga. Däremot gillar jag efterrätter, kakor, glass och drycker med pepparkakssmak. Chokladbollarna blev mycket lyckade, så jag kan dela med mig av receptet en annan dag.

4. Ingen veckosummering är komplett utan minst en lunchbild. Den här veckan har jag lunchat på två ställen jag vanligtvis inte brukar gå till, Pizzeria O Sole Mio och Amarillo. Blev glatt överraskad över att man på båda ställena kunde få riktigt bra sallader. Att äta pizza eller hamburgare som lunch på en vardag skulle jag inte klara av, så därför är jag jätteglad över att de flesta ställen numera erbjuder väldigt varierande maträtter.

5. Mina kollegor Daniel, Foppa och Kaj vid eftermiddagskaffet i fredags. Glada miner trots att det var Foppas sista dag på jobbet. You will be missed, Foppa!

 myweek 49

 

 

6. På tal om pepparkakssmak. Jag hittade den här glassen på Lidl och den var verkligen jättegod. Rekommenderas! Synd att jag bara köpte en burk…

7. På fredag fick vi njuta av en minikonsert. Agnes och två av hennes kompisar har tagit gitarrlektioner i höst och nu fick vi föräldrar höra vad de lärt sig. Eftersom vi inte hittade någon lämplig gitarrkurs sökte vi istället med ljus och lykta efter en privatlärare som kunde undervisa barnen och vi hade turen att hitta Christer Rönnholm. De har spelat ihop varje fredag och de har blivit så otroligt duktiga på kort tid! “Vi måste fortsätta efter julen” sa barnen och det kommer vi absolut att göra.

8. På lördag kväll kollade vi “Så mycket bättre” och klädde granen under tiden. Tidigare tog vi in granen några dagar före julafton, men jag tycker det är mysigare att ta in den tidigt så hinner man njuta av den längre. Det är ändå tiden före jul som är den mysigaste! När julen är över vill man mest bara slippa se allt julpynt… 

9. Idag har vi firat min svärmors födelsedag med tårta och massor av gott. Efter kalaset var det dags för Lucia-tåg där Agnes sjöng med skolkören. Mysig och stämningshöjande avslutning på den här veckan!

 

Nästa vecka kommer att bli väldigt fullspäckad – det brukar det alltid bli en vecka i december och en vecka i maj när allt verkligen hopar sig med barnens avslutningar, julfester och andra evenemang. På torsdag är det äntligen dags för Peppe Öhmans föreläsning här i Vasa och jag är så glad över att det inte krockar med någon julfest för vår del. Hoppas vi ses där!

0 gillar
Familjeliv Jobbet My week Vardag Vasabladet

Du Kanske Också Gillar

Ingen Kommentarer

    Lämna ett Svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.