My week: 51/2016

Hej mitt i julfirandet! Eftersom det är söndag kväll (väl?) är det dags för en veckosummering igen. Jag jobbade ända till fredag och kvällarna ägnade jag åt att fixa de sista julklapparna, handla maten och förbereda inför julafton. Ganska hektisk vecka, men jag hann med många trevliga saker också. Här kommer några guldkorn från veckan som gick!

 

1. Min kompis Pia och jag lyckades äntligen pricka in en träff. Vi lärde känna varandra på gymmet för kanske 16-17 år sedan och vi spenderade mycket tid tillsammans under några år. Sedan kom barn, familj och jobb och vi hinner inte ses lika ofta numera, men när vi väl gör det pratar vi lätt bort några timmar. Och vi lovar varandra att det inte får gå lika länge tills vi ses nästa gång!

2. Kaj och jag hade möte med Creamarketing-gänget som huserar i den här fina tegelbyggnaden vid järnvägen. De har byggt Sevendays-sajten så tillsammans funderade vi på några nya funktioner och små ändringar vi kommer göra framöver. 

3. Kära Julia lovade hoppa in som vikarie nu under jul och nyår så jag kan ta det lite lugnare. Är mycket tacksam för det!

4. Träffade en vän över en kopp cappuccino på 1 r+k. Vi utbytte julklappar till barnen (de är faddrar till Edvin och vi är faddrar till deras dotter). Skönt med sådana här micropauser i en stressig julvecka!

5. Vi paketerade de flesta julklappar redan förra helgen, men ett stort bokpaket kom i slutet av veckan så de sista klapparna blev i vanlig ordning paketerade dagen före julafton. Jag flexade ut några timmar tidigare för att hinna göra det medan barnen ännu var hos farmor och farfar så vi slapp åtminstone sitta uppe till sent på natten dan före dopparedagen.

 

myweek 51

 

6. Så blev det då äntligen julafton. Vi tillbringade dagen här hemma och vi var sammanlagt nio personer här. Tomten kom på besök – eller faktiskt två tomtar eftersom vi fick besök av en oväntad tomte också. Två irakiska killar ville lära sig hur vi firar jul här och den ena hade klätt ut sig till tomte och hade med sig godis och småbilar till barnen. Trevlig överraskning! Den “riktiga” tomten var en riktig hit i år – mycket humoristisk och pratsam.

7. Själv fick jag också några julklappar. Bland annat kläder, parfym, halsband och klockor (tre är bättre än en). Agnes och jag fick en gemensam julklapp – boken “Kreativ textning och kalligrafi”. Upp till bevis nu då…

8. Juldagen blev precis så skön och slapp som man önskar den ska vara. Vi sov till 10, kollade en julklappsfilm (Zootropolis), gick på en promenad ner till sjön och åt julmatsrester och saffranskladdkaka med glass när vi kom in. 

9. Juldagskvällen spenderar jag i det här soffhörnet. Tittar nämligen på Skam (som alla andra) och då är det svårt att slita sig. När jag skrivit klart det här inlägget ska jag kolla de sista tre avsnitten av säsong 3. Hoppas fyran kommer snart!

Hoppas ni alla haft en riktigt fin julhelg! 

0 gillar
Jobbet Jul Julen 2016 My week Vardag

Du Kanske Också Gillar

2 Kommentarer

 • Reply
  Nette
  26 december, 2016 at 08:44

  Hej och god fortsättning på julen! Jag har just sett de två första säsongerna av Skam (det är så braaa) från yle arenan men där finns väl inte säsong tre? Varifrån har du hittat den? Gärna med svensk text… Tack så mycket på förhand för svar!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   26 december, 2016 at 09:51

   Hej! På NRK finns tredje säsongen och man kan välja norsk text, det funkar riktigt bra så. De flesta ord har man redan lärt sig på norska och med den norska textens hjälp hör man bättre vad de säger. Testade först utan text, men då hängde jag inte riktigt med 🙂

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.