Årets färg: Greenery

Under de senaste 16 åren har det internationella färginstitutet Pantone utsett årets färg. Det är en färg som knyter ihop trender på olika plan, både inom inredning och mode. “A colour that embodies deeper societal trends, forecasting and influencing visual and design trends for the year ahead in homewares, fashion and industrial design” som de själva beskriver det. Årets färg går under namnet Greenery och är en pigg, ljusgrön färg.

 

 

pantonechip 15 0343 tpg greenery

Jag tycker faktiskt den här färgen är jättefin – en av mina favoriter när det gäller till exempel scrapbookingpapper och dekorationer. I hemmet känns den kanske lite mera svåranvänd och inte lika självklar när man som jag har en ganska dämpad och färglös inredningsstil. I moderna hem som ofta är inredda i svart och vitt är den här färgen förstås väldigt lättplacerad, till exempel en grönmönstrad kudde i vårsoffan eller andra små accenter. När det gäller mode hoppas jag vi får se en massa vårplagg i den här fräscha färgen. Jag använder gärna knalliga färger och har en hel del gröna plagg, men inget i just den här ljusa nyansen.

 

 

 

greenery color of the year 2017Stol från Ellos, kuddar från Jotex, köksvåg från Dulton, glas från Iittala.

 

Valet av färg förklarar man med att förra året representerades av politisk kalabalik i hela världen, med exempelvis Brexit och valet av Donald Trump som USA:s nästa president. Nu längtar vi efter något som känns naturligt, äkta och enkelt. Back to the roots. Färgen ska inge hopp och trygghet i vår tumultartade värld. 

I våra hem kommer förstås den här färgen in på ett naturligt sätt i och med växter, men den som är lite mer vågad kan till exempel satsa på tapeter med botanisk touch. “Bringing the outside inside” är något som verkligen känns kännetecknande för inredningen just nu. Årets färg får alltså ganska höga poäng av mig, även om jag knappast kommer inreda med ljusgrönt i vår. Vad säger ni om den? Hiss eller diss?

 

0 gillar
Årets färg Trender 2017

Du Kanske Också Gillar

4 Kommentarer

 • Reply
  Nina Överholm
  2 januari, 2017 at 15:00

  Hiss! Jag har sedan en tid tillbaka haft ganska mycket grönt hemma. Men inte just såhär fräscht grönt, jag gillar mer dämpade toner. Men det går ju bra ihop med grönväxttrenden, och jag gillar tanken att vi vill närma oss naturen.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   2 januari, 2017 at 17:06

   Precis! Och extra snyggt är det att kombinera olika nyanser av grönt, både ljust och mörkt. Finns många sådana växtbaserade mönster just nu som jag tycker är snygga.

 • Reply
  Sandra Neuman
  3 januari, 2017 at 14:23

  I love it!! 😀 Det här är så exakt min grön som det bara går att få! 😀 Hela vår vind är faktiskt målad just den här gröna nyansen, och till köket har jag två uppsättningar gardiner i den här varmgröna äppelnyansen. 🙂 Själv har jag nött upp den gröna en aning, och är lite mer in på smaragdgrönt i år (jag planerar en smaragdgrön bröstpanel till tapeten herbarium från boråstapeter i hallen).

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   3 januari, 2017 at 18:59

   Låter helt fantastiskt! Är så imponerad av folk som faktiskt vågar FÄRG! 😀

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.