Grönt + scrapbooking

Mitt inlägg om årets färg fick en hel del kommentarer när jag delade det på Facebook. De flesta dissade färgen, även om det fanns sådana som älskade den också. Måste erkänna att min första reaktion också var “nej fy” när jag såg färgen, men sedan såg jag förbi inredningssammanhang och konstaterade att jag gillar färgen i sig väldigt mycket.

Jag gillar färgglada kläder och att använda starka färger i de flesta andra sammanhang än i just inredningen. Lite konstigt egentligen, men jag har bara konstaterat att jag trivs bäst om jag har lugna färger omkring mig i mitt hem, medan jag på andra plan gärna frossar i färger.

Jag nämnde också att jag ofta använde just den här gröna färgen när jag sysslade med scrapbooking och jag blev faktiskt så inspirerad att jag grävde fram en massa bilder från en gammal hårddisk idag. Så nu tänkte jag bjuda er på en liten inblick i scrapbookingvärlden med några alster jag gjorde under åren 2007 till 2009. Och alla har den gemensamma nämnaren att de innehåller årets färg – grönt.

 

 

P1020085

P1070300

P1080224

 

 

Innan jag började inredningsblogga år 2011 hade jag i många år en scrapblogg, som tyvärr har försvunnit från cyberspace nu. Jag var väldigt aktiv på olika svenska scrapforum och vi scrappare levde i vår egen lilla bubbla där vi kunde varenda papperstillverkares kollektioner utantill. En riktig nördvärld alltså. Kan ibland sakna den gemenskapen och de människor jag hade daglig kontakt med under den tiden. Jag var “design team member” åt flera rikssvenska scrapbutiker och jag deltog i scraptävlingar varje vecka, ibland vann jag fakiskt riktigt värdefulla priser också. Minns bland annat att jag kom tvåa i en svensk scraptävling som hade många olika delmoment där man samlade poäng under flera månaders tid. All min fritid gick åt till scrappandet och här i Österbotten var det också en riktig boom under den tiden. Det ordnades scrapkurser och -träffar där man satt en hel dag och scrappade tillsammans. Lärde känna massor av människor tack vare hobbyn, både i Finland, Sverige och USA. Riktigt kul var det!

 

 

P1030746

P1070728

P2

P1040083

 

En otroligt kreativ hobby – men också väldigt tidskrävande. En sida (som kallas LO = layout) tog lätt flera timmar i anspråk, även om det ibland också kunde gå på 15 minuter. Jag har scrappat många album med Agnes foton – men inte ett enda åt Edvin. Känns minst sagt orättvist, så någon gång när tiden räcker till ska jag återuppta hobbyn. Skulle nog känna mig väldigt ringrostig om jag skulle plocka fram mina scrapsaker nu. Jag har inte alls följt med vad som hänt på scrapfronten, så jag vet inte vilken stil som är inne eller vilka produkter som finns på marknaden nu. Det enda jag gjort de senaste åren är något enstaka kort om någon vän gift sig eller fått barn. Det har säkert hänt en hel del med produktutbudet sen jag sist kikade in i en scrapbutik.

 

 P1030993

 

 

Det här kortet är gjort till en specifik tävling minns jag. Anders fick förstås det efteråt! 🙂 Stämpelmotivet har jag färglagt med Promarker-tusch.

 

P1070281

 

 

Det är mycket värdefulla minnen att ha från Agnes första år. På vissa sidor har jag skrivit längre berättelser, sidan här nedanför handlar till exempel om “Stora & små” som vi ofta gick på när jag var vårdledig för att leka och träffa andra barn. Tyckte det var värt en egen sida eftersom Agnes verkligen älskade “tanterna” som jobbade där. (Suddade ansiktena på dessa foton eftersom jag inte frågat personerna om det är ok att publicera bilderna.)

 

P1040981

 

 

Ja, det där var en liten tillbakablick och samtidigt en hyllning till den gröna färgen. Hoppas ni gillade! Blev faktiskt jättesugen på att pyssla ihop en LO nu! Undrar hur den skulle se ut…jag vet liksom inte alls i vilken ände jag skulle börja 🙂

0 gillar
Årets färg Pyssel Scrapbooking

Du Kanske Också Gillar

10 Kommentarer

 • Reply
  tidstjuven
  2 januari, 2017 at 18:41

  Vilket roligt inlägg! 🙂 Jag var också en flitig scrappare under samma period.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   2 januari, 2017 at 18:43

   Nej, var du? Det visste jag inte. Kanske vi träffades någonstans då! Scrappar du ännu?

   • Reply
    tidstjuven
    2 januari, 2017 at 18:54

    Jag scrappade hemma och läste många scrappingbloggar. 🙂 Det fanns ju mängder och åter mängder av dem. När andra shoppade kläder shoppade jag fina papper, haha. Pysslar gör jag fortfarande, men tyvärr visar sig det där scrapbookingintresset bara vid kortmakeri numera. Tiden vill inte längre räcka till. Eller jag tar mig väl inte tiden, rättare sagt.

    • Reply
     Anna-Lena Nyfors-Norrgård
     2 januari, 2017 at 19:04

     Haha, låter väldigt bekant! 🙂 När jag började fanns inget att beställa i Norden, så jag köpte allt material från USA. Sen kom en webbshop till Norge och där var jag länge stamkund och efter ett tag blev det en boom i Sverige och det öppnade minst 30 webbutiker. Det var tider det när man shoppade loss på fina papper 😀 Jag har massor av material kvar ännu, borde verkligen ta upp hobbyn igen! Men det är samma för mig, jag prioriterar annat och gör på sin höjd några kort per år.

 • Reply
  Nilla Tankebubblor
  2 januari, 2017 at 20:17

  Jag är likadan! Vill ha lugna färger hemma med gillar färgglatt på andra saker. Scrapbooking t ex. Jag höll på som mest under 2006 Det finns några bilder i bloggen:
  http://tankebubblor.blogg.se/category/pyssel-foto-moodboard-6.html

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   2 januari, 2017 at 21:20

   Ja, konstigt det där hur olika det kan vara, att man vill ha färgglatt på en del ställen och dämpat och färglöst på andra 🙂 Men variation förnöjer!

 • Reply
  Anna Påfs
  2 januari, 2017 at 20:48

  Oj vilken lust jag får att dra fram allt material och scrappa lite nu när jag läst ditt inlägg! Jag var oxå en ivrig scappare just under 2008-2010. Här har oxå Agnes ett välfyllt album, Edwin ett halvt och Leo inget ? Men kanske när barnen blir större? Saknar ett utrymme att få ha allt i fred på, det är ju så mycket att plocka fram och tillbaka!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   2 januari, 2017 at 21:22

   Ja, jag tror faktiskt jag ska testa att göra en LO här nån dag snart, blev såå sugen! Jag har dessutom ett helt "scraprum" där jag har alla saker lätt tillgängliga på hyllor, men har inte scrappat där en enda gång typ. Ojojoj!

 • Reply
  soffi
  3 januari, 2017 at 09:48

  Så fina alster!
  Jag är en rätt flitig scrappare men håller mig mestadels till kort-tillverkning.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   3 januari, 2017 at 10:01

   Tack! Kort är så roliga att göra!

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.