Lampoholic

Förr var kuddar min grej, men det intresset har svalnat lite. Om jag ska välja den inredningsdetalj som jag är mest förtjust i får det nog bli lampor. Lampkategorin är alltid en första jag scrollar genom i en webbutik. Med en väldigt liten ansträngning kan man förändra ett rum helt och hållet bara genom att byta ut taklampan. En av mina favoriter från det senaste året är lampan Mobile från Pholc, som jag sett till exempel hemma hos Starwoman. Som ett smycke i rummet!

 

 

061 2Foto: Anna Åberg

 

Och där i hörnet står en annan av mina favoritlampor, golvlampan från IC Lights, som jag bloggat om tidigare. Men tillbaka till taklampan. Jag bläddrade genom Ellos nyheter och såg en lampa som påminner lite om den. Inte alls någon regelrätt kopia, men mina tankar gick ändå till Pholc-lampan när jag såg den här, som går under namnet Florean. Den påminner också om flera av House Doctors lampor som synts mycket i bloggar och inredningstidningar de senaste åren. Spretigt och med många ljuskällor – så kan man nog summera det senaste årets lamptrend.

 

 

91 2625 M0013468 Fu

 

 

Skillnader finns både i formen och färgen – och priset. Det jag gillar med Pholc-lampan är att den har glaskupor som gör att man inte bländas av lampornas sken, som ni kanske vet så är jag lite allergisk mot nakna glödlampor. På det sättet skiljer sig Ellos lampa eftersom den inte har kupor, utan där är själva lampan synlig. Här har man valt vita, matta glödlampor som förhoppningsvis minskar det bländande skenet lite.

 

 

pholc

 

En annan liknande variant är den här modellen, som också är jättefin och även passar i ett lite mindre rum eftersom den inte är lika spretig.

 

 

galaxy

 

 

På tal om lampor – nu kom jag ihåg att jag lovat att blogga om belysning i Edvins rum också! Hade helt glömt det, men lovar ta itu med det inlägget snart. Vill ni läsa mina tankar om hur många lampor man ska ha i ett rum så hittar ni det inlägget här. Och inlägget om belysning i Agnes rum finns här

 

Foto: Anna Åberg och Ellos.

0 gillar
Bloggar Ellos Lampor & ljus Lyx eller budget Svenska bloggar

Du Kanske Också Gillar

6 Kommentarer

 • Reply
  Hanna Stigzelius
  15 januari, 2017 at 11:10

  Kan du tipsa mej om någon snygg plafondaktig lampa som vi skulle kunna ha i vårt vardagsrum. Vi har letat i tre år men inte hittat. Och det är rätt mörkt om kvällarna… Mysbelyset och lampan ovanför matbordet är fixade sedan länge…

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   15 januari, 2017 at 11:12

   Jag kan kika runt lite och se vad jag hittar. Tyvärr faller ju plafonder sällan in under benämningen "snygga"… 🙂

 • Reply
  Sarah Nedergård
  16 januari, 2017 at 21:11

  Åh mera lampinlägg! Jag behöver inspis för jag är lost i lampdjungeln. Kram!

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   16 januari, 2017 at 22:13

   Lampinlägg gör jag så gärna! Stay tuned! 🙂

 • Reply
  Annika
  19 januari, 2017 at 08:05

  Var har du köpt den svarta tyglampan som ni har i vardagsrummet? Söker en liknande till sovrummet.

  • Reply
   Anna-Lena Nyfors-Norrgård
   19 januari, 2017 at 08:18

   Den köpte jag på Hemtex för halva reapriset för några år sedan. Kan ev. vara Markslöjd, men jag minns inte helt säkert. Men kolla in varumärket PR Home, modellerna Alva och Hilma, de är lite liknande. Finns bland annat på Ellos.

Lämna ett Svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.